smażony ser - 3789 przepisów (strona:105/253)

Spaghetti pełnoziarniste na szpinaku 167

pieczarek 1/2 cebuli 2 ząbki czosn 2 łyżki mleka 3,2% 100 g sera cheddar sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Makaron spaghetti Pełne Ziarno Lubella ugotować al'dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Cebulę drobno pokroić - wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć. Pod koniec smażenia, do cebuli dodać bardzo drobno posiekany czosnek. Smażyć chwilę, uważając, żeby czosnek się

kolorowotorcikowo
Langosz węgierski przysmak 238

pracy ,bo langosz  upieczony ,usmażony wg mojego przepisu nie ocieka tłuszczem, jest chrupiący , pulchny i naprawdę smaczny. Składniki. 50dag mąki 350ml mleka 30g drożdży 3 ziemniaki w mundurkach Ser żółty Śmietana kwaśna Szczypta cukru sól Czosnek Olej Wykonanie. Robimy zaczyn, kiedy rośnie gotujemy ziemniaki lub wykorzystujemy pozostałe z poprzedniego dnia. Ziemniaki mielimy lub dobrze rozdrabniamy na puree. Łączymy mąkę(...)dosyć duże placki o grubości palca. Środek powinien być cieńszy niż boki. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron na rumiano i osączamy na papierowym ręczniku. Usmażone przykrywamy ściereczką, aby nie wystygły. I teraz możemy poszaleć. Langosze pędzlujemy miksturą wodno-czosnkową, smarujemy śmietaną ,posypujemy startym serem, raczej ostrym, składamy na pół i „Jo etuagyat!” Można jeść tylko z czosnkiem

Kulinarny karnet Christophera
Wrapy z filetem z kurczaka smażonym w pergaminie 206

grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu i pokroić w paski.  Tortille chwilę podpiec z obu stron na patelni. Na ciepłych położyć liście sałaty, plasterki sera, paski papryki, połówki pomidorów i filety pokrojone w paski. Wszystko posmarować musztardą

Pasja Smaku
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 194

ricotta !   CIASTO: 2 szklanki mąki 2 jaja 1 łyżka oliwy z oliwek sól woda FARSZ: szpinak ( u mnie 450g szpinaku w brykiecie ) 2-3 ząbki czosnku 250 g sera ricotta sól pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka octu winnego  ponadto: 1 rozmącone jajko Wykonanie: Na samym początku należy rozmrozić szpinak. Najlepiej wysypać go na sito i pozostawić do całkowitego(...)dodać 1 łyżkę octu winnego, żeby szpinak zachował kolor i nie stał się buro-zielony. Pod koniec smażenia dodać roztarty czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Szpinak odstawić do wystygnięcia - musi być całkowicie zimny. Do zimnego szpinaku dodać ser ricotta, ewentualnie dosmaczyć. Połowę ciasta wałkujemy na prostokątny, cienki placek. Na cieście w równych odstępach, kładziemy porcję farszu

kolorowotorcikowo
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 311

zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone, a nie smażone; lasagne - jak najbardziej, ale dlaczego makaronu nie zastąpić bakłażanem i cukinią, mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, udźcem z indyka, zrezygnować z beszamelu, a zamiast żółtego sera - mozzarella light; Da się, da? Da! Ale mówiłam, żeby nie rezygnować z tego co lubimy więc

Brzuszki Łakomczuszki
Zakręcone pizzerki w trzech smakach + szklanka soku. Niebiańsko pyszne śniadanie na słodko lub słono - do wyboru! 139

wyrosło. Ważne by ciasto zagniatać ze składników o tej samej temperaturze. W czasie gdy ciasto rośnie szykujemy dodatki: - ser trzemy, - wędlinę kroimy w kostkę, - cebulę szklimy na odrobinie masła (łyżkę odkładamy do miseczki) - do reszty cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości - ananasa kroimy w drobną kostkę i podsmażamy lekko ze słodką papryką - budyń szykujemy zgodnie z przepisem(...)dwie porcje przeznaczyłam na wytrawne pizzerki, a jedną na słodkie. Wytrawne smarujemy keczupem. i równomiernie układamy dodatki wedle uznania. U mnie: porcja nr 1: pieczarki z cebulą, wędlina, ser żółty. Porcja nr 2: odrobina samej cebuli, ananas, wędlina ser żółty.   Słodka porcja to ciasto wysmarowane budyniem, obłożone brzoskwiniami, a po zawinięciu i pokrojeniu oprószone cukrem zwykłym lub trzcinowym. Pozostaje

Kuchnia po mojemu
Tarta szpinakowa 174

oliwą z oliwek i wstawiamy na ogień. Po chwili wrzucamy przecisniete czosnek i smażymy aż się zeszkli. Wrzucamy szpinak, mieszamy i odparowujemy.Szpinak musi stać się gęstą masą. Doprawiamy do smaku startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Widelcem ropztrzepujemy jajko i dodajemy jogurt. Dodajemy starty żólty ser w takiej ilości jaką wolimy:) Łączymy masę jajeczną z masą szpinakową. Wykładamy farsz

Anioły w kuchni
KULINARNE PODRÓŻE - BUKOWINA TATRZAŃSKA 161

całą kartę. Jedzenie jest przepyszne, domowe i nie drogie. Śniadania za 15 zł/os i jest ogromne. Standardowo jajecznica, parówki, ser, dżem, miód, dwa rodzaje chleba oraz kawa lub herbata czy kakao. Na przystawkę polecić mogę bez wątpienia smażony oscypek z żurawiną, na obiad kwaśnicę i pierogi!!!!  Fantastyczne!!! W życiu takich nie jadłam, ba próbowałam pomałpować i za cholerę

pieprzny smaczek
Kasza jaglana z brokułem, fetą cukinią i fasolką szparagową z posypką z prażonego chleba 143

zawiedzeni. Składniki (na 2-3 porcje): 1 szklanka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 1 średnia cukinia 1/2 brokuł 100 gram sera feta 1 cebula 1 ząbek czosnku garść mrożonej fasolki szparagowej sól i pieprz do smaku olej do smażenia 1 kromka czerstwego, żytniego pieczywa na zakwasie Kaszę gotuję w podanej ilości wody. Brokuły i fasolkę gotuję na parze. Cukinię kroję

Mango Papaja
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 446

pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu roladek, wkładam je na kilka minut ( aby doszły

Kuchnia z widokiem na ogród
Spaghetti z makrelą 186

czosnek szatkujemy i podsmażamy na oliwie. Makrelę pozbawiamy ości i kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę smażymy. Następnie wrzucamy groszek i selera, a na końcu pomidory. Doprawiamy. Podajemy z makaronem spaghetti pełnoziarnistym. Można posypać serem żółtym

CoolinarniePL
Ekspresowe spaghetti po bolońsku 156

mnie garmażeryjne, ale bardzo dobra będzie łopatka wieprzowa) makaron typu spaghetti (ilość wedle uznania, u mnie na trzy porcje - pół paczki) sól do ugotowania makaronu 6 łyżek startego żółtego sera (po 2 łyżki na porcje) Zagotowujemy wodę z solą - soli nie żałować, ale nie przesadzać:) Nie wlewać oliwy! Sama woda i sól Jak woda zacznie się gotować to włożyć makaron(...)robić na małym ogniu, często doglądając i mieszając Po podsmażeniu przełożyć zawartość słoika do mięsa i smażyć ok. 5 minut. Zamieszać Makaron przelać krótko zimną wodą Przełożyć makaron do miseczki, na to ułożyć sos z mięsem i posypać startym, żółtym serem Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Jajecznica na maśle - udany początek dnia! 143

zaczynamy: Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebule i szynkę pokrojone w kostkę. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy ser pokrojony w kostkę oraz sól i pieprz. Kiedy cebula i szynka leciutko się zarumienią dorzucamy jajka. Ja smażę nie całe 3 minuty, ponieważ nie lubię całkiem suchej jajecznicy, ale to już pozostawiam kto jak lubi :) Jeżeli podobał Ci się post zapraszam

Kolejny blog o gotowaniu
Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami 341

kostka bulionu warzywnego + 300 ml wody ok. 40 g żółtego sera przyprawy: czosnek w proszku, lubczyk, tymianek, zioła dalmatyńskie, natka pietruszki, sól, pieprz Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić, dodać posiekany czosnek, zrumienić, wrzucić kiełbasę, a po chwili pieczarki - dalej smażyć. W ok. 300 ml wrzącej wody rozprowadzić bulion warzywny, dodać 3 łyżki przecieru

Słodka Strona
Omlet ze szparagami, szynką i serem. Weekendowe śniadanie - Czerwcowe Wyzwanie Blogerek 141

wlać jajko z mlekiem i mąką. Delikatnie podsmażyć, a kiedy góra zacznie się ścinać, posypać serem, pokrojoną w kostkę szynką i ułożyć szparagi. Omlet złożyć na pół i jeszcze przez 15-20 sekund smażyć (cały czas na niezbyt dużym ogniu), następnie przewrócić na drugą stronę i ponownie przez kilkanaście sekund dosmażać. Omlet powinien być

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania