Jarmuż - trochę zapomniane warzywo i wiele osób chyba nawet nie wie co się z nim robi. Nie będę radzić bo sama niewiele wiem w tym temacie a to dlatego, że wcale nie łatwo go kupić. Pojawia się na straganach późną jesienią bo nie szkodzą mu przymrozki i potrafi rosnąć nawet pod śniegiem.Jarmuż to odmiana kapusty. Składa się z dużych, kędzierzawych liści - zielonych albo fioletowych - i nie posiada głąba. Sprzedawany jest zazwyczaj w pęczkach. Jarmuż jest zdrowy - zawiera dużo żelaza, wapnia, witaminy C, K i karote... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Uwielbiam oglądać zdjęcia potraw.Skłaniają do zrobienia od razu dania.Nawet z jarmużu:-)
Aleksandra, będzie mi bardzo miło jeśli któreś z moich zdjęć skłoni Cię do spróbowania czegoś nowego :)
pieknie, extra pomysł i super foty, mega apetycznie!http://smykwkuchni.blogspot.com/
MMM... pyszności.Jak mi ręka wyzdrowieje to muszę zrobić takie pyszności.:)) Jarmuż jest pyszny. Bardzo go lubię na surowo i w sałatkach.Ja dodaję go rosołu zawsze ,ale gdy mam za tłusty rosół to daję go więcej.Jarmuż pochłania wtedy tłuszcz i rosołek jest pyszny. Pozdrawiamy Katarzyna
oooooooooooo, ja też nie, ale bardzo podoba mi się pomysł jarmużu w rosole.
no dobra ,jesli jarmusz pochlania tluszcz z rosolu to co ?ten tluszcz teraz siedzi w jarmuszu...czy co sie dzieje z tym tluszczem...znika???
może Katarzyna zajrzy tutaj i się wypowie bo ja nie mam pojęcia :)
Tak ten tłuszcz jest w jarmużu.Powinno się go wyjąć z rosołu. Nie znika. Smacznego.