smażona ryba - 1503 przepisów (strona:83/101)

PIKANTNE KALMARY I MŁODE ZIEMNIAKI PIECZONE 161

         Kalmary i inne owoce morza. Temat tabu przez dłuższy czas i dla mnie, i dla Karmele-ona. Początki zawsze są trudne

W kuchni Karmel-itki
300 post.. NALEŚNIKI NA KEFIRZE. 171

To już 300 postów jest za mną..  Rany, ale ten czas leci! Jestem już z Tobą, Czytelniku od stycznia 2010. Jak na taki kawał życia

W kuchni Karmel-itki
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 165

To są chyba moje ulubione śledzie. Chociaż lubię wszystkie, ale te wyjątkowo mi posmakowały. Pieczarki i pomidory doskonale pasują do śledzi, ja użyłam domowego przecieru pomidorowego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Porządny start. Ziołowa jajecznica z pomidorkami. 197

Nie wyobrażam sobie wyjścia z domu, gdziekolwiek! (chyba, że po świeżychleb na śniadanie) bez czegoś w ustach. Nie, i już! Pierwszym posiłkiem,którym właśnie jest śniadanie

W kuchni Karmel-itki
Wieprzowina z małżami i fasolą w cydrze 185

Kolejna pyszna propozycja z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Tym razem danie główne - duszona łopatka wieprzowa z fasolą i małżami, a wszystko to

My Culinary Art
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 181

Wolności od dzieciaka, który wyjechał na ferie, dzień trzeci. Jednak co to za wolność, gdy pierwszy raz dziecię w wieku niespełna pięciu lat opuszcza gniazdo. Tęskno

BaRepas
Roladki z cukinii [na dwa sposoby] 224

Cukinie, cukinie… wciąż łatwo dostępne na targach i w sklepach, tanie i smaczne. Dziś ponownie w wersji grillowanej, jednak wariacja cukiniowej przystawki. Roladki z cukinii

PastelFood
Roladki z cukinii [na dwa sposoby] 397

Cukinie, cukinie… wciąż łatwo dostępne na targach i w sklepach, tanie i smaczne. Dziś ponownie w wersji grillowanej, jednak wariacja cukiniowej przystawki. Roladki z cukinii

PastelFood
Prosto z Czech. Drožďová pomazánka. 161

 ******************* Kiedy to jechałam wraz z Laurą z bloga Cafe Babilon i jej mężem, Januszem oraz kamerzystką Asią (klik), na półfinał konkursu BlogerChef do Gniewina, 

W kuchni Karmel-itki
Bułki z pieczarkami i serem 128

bułeczki upiekłam dla mojego M kiedy wybrał się ostatnio na ryby. I okazały się strzałem w dziesiątkę. Wszyscy byli nimi zachwyceni, nawet jego kumpel, który za pieczarkami nie przepada. Ja również jestem bardzo zadowolona z tego wypieku. Bułeczki są mięciutkie, puszyste i po prostu pyszne. Z ciastem pracuje się bardzo dobrze. Skorzystałam z niezawodnego przepisu z Moich Wypieków (klik(...)przygotowujemy nadzienie. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i obsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy tak długo aż pieczarki będą miękkie a cała woda z patelni wyparuje. Gdy ciasto wyrośnie chwilę je jeszcze zagniatamy a następnie dzielimy na równe części (mi wyszło 9 sporych bułeczek

My simple kitchen
Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym 271

Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym...Długie, sprężyste nitki makaronu spaghetti.Kawałkeczki tuńczyka, cebuli i pomidorów.Oblepione sosem na bazie kwaśnej śmietany.Pyszne, proste

Gospodyni Miejska
Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu 231

Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu...Sos pomidorowy z kawałkami tuńczyka.O delikatnym aromacie cynamonu i bazylii.Z dodatkiem ostrej papryczki chili.W nim zatopione rurki makaronu.A całość

Gospodyni Miejska
Domowy paprykarz 163

Wczoraj nie wiedzieć czemu, nie wiedzieć skąd miałam w sobie duże pokłady energii, którą wykorzystałam jak najlepiej potrafiłam;) Byłam na zakupach, na spacerze, na siłowni (w

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Krewetki z chilli, pietruszką, czosnkiem i białym winem 157

Najprostszy i zarazem najlepszy przepis na krewetki jaki znam. Delikatne krewetki i bagietka maczana w cudownym pikantnym sosie mmmniaaam :) Oczywiście najlepsze są świeże krewetki, ale te

DefinicjaSmaku
Makaron z kremowym sosem z wędzonego boczku i zielonego groszku wg. Jamiego Olivier'a 170

opakowaniu, ponieważ później makaron dorzucimy do boczku). W międzyczasie boczek drobno pokroić. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i masło, rozpuścić. Dodać boczek i delikatnie posypać świeżo zmielonym pieprzem i smaż, aż stanie się chrupiący i złocisty. W tym czasie posiekać miętę. Kiedy boczek uzyska złocisty kolor, dodać mrożony groszek i mocno potrząsnąć patelnią. Po minucie dodać śmietanę i posiekaną miętę(...)się także do zup oraz do wielu potraw kuchni polskiej i włoskiej. Dobrze sprawdzą się do spaghetti oraz zapiekanek. Wybornie smakują także z dodatkiem różnego rodzaju mięs, ryb oraz duszonych warzyw. * przepis pochodzi z książki Jamie'go Oliver'a 'Każdy może gotować

CookYourself

Proponowane wyszukiwania