brak sałatki, surówki.. I tak mnie naszło..co jest nienormalne u mnie .. bo uwielbiam surówki i sałatki .. aby ją zasmażyć :) Pierworodna wersja miała być z pomidorami, ale w trakcie przygotowywania po skosztowaniu zmieniłam koncepcję, uznałam,że jest tak smaczna, że dodanie pomidorów jest zbędne,zamiast nich dodałam o niebo więcej koperku. I co ? I udało się. Wyszło pysznie. Domownicy
Kuchnia z widokiem na ogródmacie pod ręką i podajemy z kotletami i surówką. Aha !!! Jeszcze posypujemy szczypiorkiem, aby ładnie wyglądało. Sałatka na zdjęciu to rukola, pomidory, oliwki czarne, kukurydza. Polane jedynie sokiem z połowy limonki, oliwą z oliwek i pieprzem. Prawda, że smacznie to wygląda ? Wypróbujcie zatem to danie i podzielcie się wrażeniami. Pozdrawiamy
vegetanieserem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych. Było pięknie, słonecznie, niezwykle smacznie i co najważniejsze bardzo inspirująco. Wróciłam z głową pełną pomysłów, które teraz z chęcią wykorzystuję oraz z równie inspirującymi
KUCHARNIAtalerz. Na sałatkę wykładamy po 2 kawałki Tilapii i ozdabiamy cząstką cytryny i pietruszką. Tak przygotowane danie zachwyci podniebienia nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy :) Smacznego
Wspólne smakistudzimy na kratce. Rogaliki sezamowe z mąki pszennej pełnoziarnistej i bułki wyszły puszyste, lekkie i pyszne. Podane z sałatką z makreli stanowiły uzupełnienie, jakiego właśnie brakowało. Warto czasem w kuchni poeksperymentować. Z podanych proporcji zrobiłam 9 bułek i 6 rogalików. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Rogaliki sezamowe z mąki pszennej pełnoziarnistej appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkominut w temp. 180 st. C. Podajemy jako obiad np. z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką wielowarzywną (w wersjiz olejem) lub inną ulubioną.Równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno, np. do kanapki.Polecamy bardzo gorąco!Smacznego
Maminek kulinarnysurówka z marchewki i jabłka - surówka z czerwonej kapusty -surówka zimowa -surówka z białej rzodkwi -sałatka wielowarzywna -surówka z marchewki ze słonecznikiem -surówka z kapusty pekińskiej -surówka z rzodkiewki Życzymy powodzenia w eksperymentowaniu przy tworzeniu nowych wersji. Smacznego
Maminek kulinarnykolorowy Składniki kroimy w kosteczkę i mieszamy ze sobą. 100g płatków migdałowych podprażamy na patelni i posypujemy nimi sałatkę na talerzu. Tartaletki możecie spożywać na gorąco lub zimno. Polecam serdecznie to danie, je się "oczami". ;-))) Zapraszam na FB na Smykwkuchni! SMACZNEGO
SMYKWKUCHNImieszanką zalewamy nasze warzywa i mieszamy razem, aby olej z przyprawami pokrył wszystkie składniki sałatki. Tą sałatkę podałam z Grillowaną Piersią z Kurczaka w Zarąbistej Marynacie i Młodymi Ziemniaczkami Zapiekanymi ze Świeżymi Ziołami, Cytryną i Czosnkiem. Wyszło Pysznie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeprzyprawa do sałatek pieprz ziołowy sól Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Ocet winny mieszamy z olejem z avocado, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy. Polewamy surówkę. Surówka z białej kapusty SMACZNEGO
peggiwkuchnimoczopędne. Francuzi nawet specjalnie uprawiają go w przydomowych ogródkach i wykorzystują w kuchni np. do przygotowania sałatek . U nas rośnie praktycznie wszędzie, gdy zbierałam pokrzywę zerwałam więc trochę ładnych listków i wrzuciłam do wiosennego twarożku. Przepis był improwizowany, ale wyszedł na tyle smaczny, że postanowiłam się nim z Wami podzielić. Sięgnęłam po serek z mleka koziego, lubię(...)wyrób widelcem. Dodaj pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Jeżeli ser za bardzo się kruszy, dodaj trochę oliwy. *** Jak zbierać liście mlecza + przepis na francuską sałatkę z mniszka: Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwatego upiekłam już chrupiące ciasteczka serowe i cebulowe, zrobię jakąś sałatkę i kilka przekąsek. Coś na pewno przy niosą zaproszeni goście więc będzie co jeść między pląsami i zabawami. Przekąski na sylwestra nie powinny być specjalnie pracochłonne bo przecież muszę mieć czas zrobić się na bóstwo! Ale muszą być smaczne i dobrze wyglądać na stole. Dobrze kiedy można je jeść
Smaczna Pyzapółprodukty do trzeciej – obiadu na niedzielę ( polecamy gorąco kurczaka pieczonego na ziemniakach ). Wszystkie potrawy na ten tydzień prezentują się następująco: Poniedziałek: Makaron ryżowy z wieprzowiną na ostro Wtorek: Sałatka z pieczonej cieciorki i krewetek Środa: Zapiekanka mac&cheese ze słoika Czwartek: Pizza z kurczaka Piątek: Prowansalska zupa pomidorowa z bruschettą z figi Przepisy na kolejne dni będziemy wrzucać codziennie(...)Kiedy się piekły zrobiliśmy makron ryżowy i posiekaliśmy składnik do sałatki. Klucz to proste przepisy Opis gotowania w tym tygodniu jest krótki, ale też nie ma się nad czym rozpisywać – po prostu było szybko! I o to chodzi! Przepisy dobieraliśmy tak, żeby były łatwe do zrobienia , a zarazem smaczne. I chyba udało nam się osiągnąć zamierzony efekt, w każdym
Niedzielny kucharzBardzo smaczny podwieczorek. Jadłam coś podobnego w jednym z kebabów warszawskich. Ponieważ nie łączę węglowodanów z mięsem, to nie zamówiłam wtedy zwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo(...)pietruszki i koperkiem Gdy warzywa się upiekły i trochę przestygły, polałam je sosem Warzywa można podawać również na ciepło, ale ponieważ pierwotnie jadłam je na zimno, to tak zostało :) Smacznego
Szczęśliwa kuchniaBardzo smaczny podwieczorek. Jadłam coś podobnego w jednym z kebabów warszawskich. Ponieważ nie łączę węglowodanów z mięsem, to nie zamówiłam wtedy zwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo(...)pietruszki i koperkiem Gdy warzywa się upiekły i trochę przestygły, polałam je sosem Warzywa można podawać również na ciepło, ale ponieważ pierwotnie jadłam je na zimno, to tak zostało :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com