smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:375/904)

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą 122

jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.   I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy

Di gotuje
Sałatka z roszponką, papryką, serem feta, oliwkami i pomidorkami 187

pomidorki kroimy. Tak samo ser feta. 2. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skraplamy oliwą i delikatnie mieszamy :-) Sałatka idealnie smakuje z bagietką czosnkową (ja kroje bagietkę na kromki, masło mieszam ze świeżym czosnkiem i takie bagietki zapiekam w piekarniku - mnia :)). Smacznego

kruche babeczki
Sałatka z awokado i jajek 180

Pyszna sałatka z jajek i kremowym, dojrzałym awokado. Łagodna w smaku, sycąca, pożywna, nie tylko na zdrowe śniadanko. Po czekoladowym kremie, to następny super smaczny przepis, który pozwoli przychylniej popatrzeć na awokado. Ten kontroweryjny w smaku owoc świetnie komponuje się z jajkiem. Zadbaj o własne zdrowie i spróbuj zastąpić majonez kremowym awokado! Prosta do przygotowania, a przepis polecony prosto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWY KEBAB 158

sałatki:ogórki,paprykę,cebulę,pomidory umyć i pokroić na kawałki. wymieszać.Kapustę pekińską poszatkować i dodać do sałatki,dodać majonez i keczup(ja dodałam sos cygański dla zaostrzenia smaku)Warzywa i mięsko połączyć razem.Nakładać farsz na placki i zawijać.Smacznego. Przepis z  internetu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Proste ciasto marchewkowe 166

Marchewkę można zjadać w zupach, sokach, surówkach, sałatkach, na surowo, a także na wiele innych sposobów. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto marchewkowe, które zawsze się udaje. Ciasto jest wilgotne, smaczne i bardzo szybko znika. Moje zostało już zjedzone, ale zostały zdjęcia i smak :) . Może i Wy skusicie się i upieczecie takie wspaniałe ciasto marchewkowe. Na blogu znajdziecie również inną

O kuchni z uczuciem
Czerwona sałatka z quinoą i dressingiem z dziką różą 176

sałaty. Z owocu granatu odkrawamy kawałek, z którego wyciskamy sok do dressingu, a pozostałą część owocu wyłuskujemy do sałatki. Posypujemy wszystko quinoą i polewamy sosem zrobionym z wymieszanego dżemu, soku z cytryny, oliwy i soku z granatu. Już możemy jeść, więc smacznego

Quinoa Raz!
Orientalne kotlety z komosy ryżowej i batata z miętowym sosem jogurtowym 174

jogurtem – wymieszać. Doprawić solą i niewielką ilością pieprzu (łagodny sos powinien być przeciwwagą dla pikantnych i aromatycznych kotletów). Smacznego! Uruchamiając piekarnik dobrze jest wykorzystać go do przygotowania większej ilości warzyw, np. przez upieczenie większej ilości batatów na proste curry , buraków na sałatkę czy choćby warzyw korzeniowych do pysznego pasztetu z kaszą jaglaną

Even Better Food
SAŁATKA Z KASZĄ PĘCZAK, WARZYWAMI I KABANOSEM 302

zamieszaj. DRESSING; Olej lub oliwę, ocet jabłkowy i miód dokładnie wymieszaj w szklance. Polej dressingiem sałatkę i wymieszaj. Sałatka jest gotowa od razu do spożycia, ale można ja również wstawić do lodówki na 2-3 godziny , żeby smaki się "przegryzły". Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem z sosem sojowym 283

makaronu dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Paprykę i ogórki kroimy w słupki i również dodajemy do sałatki. W sałatce również umieszczamy odcedzone pędy bambusa i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i całość doprawiamy do smaku sosem sojowym, sokiem z cytryny i tabasco. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Escalivada z anchois 137

przeniosły do naszej sałatki goryczy. 4. Anchois dodajemy w całości. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy. Sałatkę można podawać na zimno lub tak jak ja na ciepło. W przypadku obierania jeszcze gorących warzyw uważajcie jednak, aby się nie poparzyć! SMACZNEGO

Bez Cebuli
Sałatka z opuncją i wędzonymi małżami 145

odcedzam z zalewy i przelewam wrzątkiem. Jako, że małże są zazwyczaj w oleju, to ten olej zużywam do sałatki. Już więcej przypraw poza świeżym koperkiem nie potrzebuję. Dobrze wymieszać i można jeść od razu, albo dać jej chwilę na "przegryzienie się". Smacznego

Karczma Honorietty
domowa tortilla z dodatkami i sosem czosnkowym. Super się zwija, elastyczna, nie łamie się :-) 219

śmietanę. Cebulkę smażymy. Na tortillę wykładamy sałatkę, mięso, sos ,cebulkę. Zwijamy w rożek,i dodajemy jeszcze sałatki, sosu, mięska.  Koniec można owinąć folią aluminiową by wszystko ładnie się trzymało i sos nie wypływał :-) I gotowe, wspaniałe, pyszne i łatwe :-)  SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Żeberka w sosie cebulowym. 222

minuty na wolniutkim ogniu aż sos zgęstnieje. Żeberka podałam z ziemniakami purre i Sałatką Rubinową  firmy ORZECH Sałatka rubinowa to surówka z białej kapusty i tartych buraczków, lekka, zdrowa i chrupiąca, doskonale pasująca do duszonych i pieczonych mięs. Polecam, bardzo smaczna :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
SURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD 111

juice of half of the lemon, chopped dill, salt, pepper, sugar at your taste. Mix everything thoroughly. Sałatka jest najlepsza na świeżo, jak warzywa są jędrne i chrupiące. Następnego dnia, jak się przegryzie jest pyszna, jednak warzywa tracą na chrupkości. Smacznego! The salad is best at once, when the vegetables are still fresh and crispy. The next day, when

Martyna Cooks
Sos do grillowanych mięs i warzyw 97

Dziś będzie szybko i smacznie, w sam raz na weekend :-) tak przygotowany sos świetnie podkreśli smak grillowanych mięs i warzyw, możecie go też wykorzystać jako dodatek do sałatek :-) jednym słowem przepis wszechstronnego zastosowania ;-)  SKŁADNIKI 3 łyżki majonezu 3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 - 2 łyżki ostrego keczupu 1 ząbek czosnku mieszanka ziół prowansalskich ewentualnie sól i pieprz do smaku

Czary - gary w kuchni