kolejny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Z dodatkiem kiszonego ogórka są wilgotne w środku i bardzo smaczne. Może i Wy skusicie się na kotlety mielone w trochę innej odsłonie. Można podawać ze swoim ulubionym sosem. Ja podałam z ketchupem, ziemniakami i sałatką z pomidorów. Prawda, że pyszny obiad? Składniki: 2 gotowane udka 1 pojedyńcza pierś z kurczaka
O kuchni z uczuciemogórki w zalewie curry obie wersje pyszne, polecam bardzo :-) W tym roku znalazłam jeszcze u smacznej pyzy przepis na kiszonego kalafiora. Kalafiora bardzo lubimy, kiszonki to samo zdrowie wiec zakisiliśmy na próbę. Takiego kalafiora można jeść samego lub dodać do sałatek i nie tylko. Już nie mogę się doczekać spróbowania go :-) Miłego dnia kochani :-) Składniki: 1 kalafior
kruche babeczkiBłyskawiczna w przygotowaniu i smakowita sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami, tuńczykiem i jajkiem, wzbogacona pomidorkami cherry i szczypiorem z dymki to znakomita propozycja na idealną przekąskę
Smakowite Daniasprawdzi się na Wielkanocnym stole pośród tradycyjnych specjałów. Nie tylko są urocze, ale i mega smaczne. Olej rzepakowy słynie ze swoich cudownych właściwości, dlatego też często gości u mnie w domu nie tylko w święta. Jest idealnym składnikiem sosów do sałatek, dodatkiem do dań, jak również świetny do smażenia. Składniki: ok 300 g mąki
Malinowe Pocałunkicytryny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki sosu dokładnie mieszamy. W misce układamy warstwami składniki sałatki: krótko gotowany i podzielony na różyczki brokuł, pokrojone pomidory, jajka - ćwiartki, awokado obrane i pokrojone w plasterki, drobno pokrojona cebulka, kawałki tuńczyka. Polewamy sosem. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama Gotujedrobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Cykorie dzielimy na pojedyncze łódeczki. Na każdą cząstkę przenosimy sałatkę z ogórka, różyczkę łososia. Dekorujemy koperkiem. Pyszna i orzeźwiająca przystawka. Jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Na pewno zachwyci każdego miłośnika niskokalorycznych przysmaków. Smacznego
Kuchnia Pani WiosnyGotujemy i studzimy NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK. Zlewamy wodę z papryki i cebuli i wkładamy je do słoików posypując gorczyca po kilka ziarenek do jednego słoika. Zamykamy i wekujemy sposób tutaj Smacznego
Viola cooks with passionBardzo łatwa, kolorowa sałatka z paluszkami surimi, ananasem, żółtym serem i kukurydzą, którą przygotujecie w bardzo prosty i szybki sposób, będzie miłym zaskoczeniem dla podniebienia i
Smakowite Daniaskładniki mieszamy. Na końcu siekamy drobno natkę pietruszki, wrzucamy ją do sałatki i mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki. Można ją serwować zarówno na śniadanie, do obiadu lub kolacji. Z mięsem, bez mięsa. Opcja zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Smacznego
Kuchnia smakówkawałków masła i pieczecie w temperaturze 200 st. C pod przykryciem przez około godzinę. Możecie podać z sałatką z kaszy gryczanej, ogórka i koperku z łyżką jogurtu lub śmietany przyprawionej solą i pieprzem oraz z puree ziemniaczanym z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKrzepakowym Rapso. Wymieszaj. Następnie dodaj sosu winegret. Dosmacz solą i pieprzem. Wymieszaj. Przed podaniem posyp świeżą bazylią. Sałatka bardzo syta, szybka i przepyszna. Do pracy i na wynos w plener. Szczególnie teraz ,kiedy zawitała wiosna a my potrzebujemy zjeść lekko, ale konkretnie! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniskorupki, pozbyć się pestki, pokroić, dodać do cukinii, w kolejności tuńczyk, oliwki lekko rozgnieść, rozsypać na sałatce, suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki, dodać. Na koniec świeże liście bazylii, odrobina soli morskiej oraz pieprzu. Przed podaniem skropić octem balsamicznym i oliwą. Smacznego
Wino Francja Kuchniadużej miski przełożyć makaron, dodać tuńczyka, szczypiorek, pokrojone w kosteczkę jajka lub starte na siteczku do sałatek, por, odcedzoną z wody kukurydzę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, musztardą, dodać majonez i wymieszać. Odstawić na kilka godzin do przegryzienia smaków. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidzieci, cała rodzina. Internet aż kipi od pozytywnych wieści na temat jaglanki. Tylko ta, właściwie gotowana,będzie smaczna i wartościowa. Ugotowaną kaszę jaglaną można przechowywać kilka dni w lodówce i sięgać po nią do dań słodkich jak wytrawnych, do puddingów, koktajli na sałatkach skończywszy. Kasza jaglana ma dużo łatwo przyswajalnego białka, wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B, jest
Z Kuchni Do Kuchnimoich zbiorach : 1. Prosta, szybka i pyszna sałatka z kurczakiem http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/01/saatka-z-kurczakiem.html 2. Popularna sałatka gyros, wygląda i smakuje wspaniale http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2013/03/saatka-gyros.html Ze słodości polecam : 3. Pyszne, aromatyczne, czekoladowe brownie http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2014/11/pieke-w-weekend.html 4. Wafle, klasyk, ale jaki smaczny: http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/01/wafle-domowe.html Prawdziwy zbiór przepisów na przystawki, bufet imprezowy na blogu Smak Zdrowia
NA MOIM TALERZU