dużo marchwi, więc ukisiłam ją w niedużym naczyniu szklanym tak na próbę. Szatkowana kiszona marchew jest bardzo, bardzo smaczna a jej zastosowanie w kuchni jest ogromne. Do czego używamy? Jemy samą a sok wypijamy. Jako surówkę lub składnik surówek, sałatek, zup, sosów albo jako jeden ze składników do sajgonek czy naleśników. Jej zastosowanie może tylko ograniczać nasza wyobraźnia :). Marchew
Leśny Zakątekstaram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej lub „odświętnych” nuggetsów. Tak więc pasta bezrybna, z którą masz tutaj do czynienia jest „fit”, ale przy tym bardzo smaczna, bo jednak jest to priorytet w mojej kuchni. Mam nadzieję, że Tobie taka wersja też przypadnie do gustu
BlendmanLubię wszelkie sałatki i surówki, ale nie lubię tej zabawy w krojenie, siekanie, tarcie itp. Jestem leniwa w kuchni i jeżeli mogę to idę trochę
Szybko Tanio Smaczniekrążki o obtaczamy w mące. Następnie również na rozgrzanym oleju smażymy, aż będzie brązowo-złota i chrupiąca. Podając sałatkę najpierw nakładamy warzywa, następnie kiełbasę i na samą górę cebulkę, jednak jeżeli wszystko nam się wymiesza to nadal jest pyszne. ….Smacznego
KasiaiKrzysiu.plAlternatywa dla tradycyjnego kotleta z kurczaka. Pomysł podsłuchany, ale koncepcja i wykonanie własne i do tego udane i smaczne. Użyłam serów raczej nie wyróżniających się smakiem, ale można spróbować różnych wersji. Roladki doskonale skomponowały się z ryżem i lekką sałatką z pomidorami. Proporcje na 6 sztuk. 500 gram filetów z kurczaka 100 gram serka topionego 80 gram sera żółtego
Czerwony Gupikdlatego z nową energią postanowiłam wygospodarować choć trochę czasu. Przepisów będzie mniej - myślę, że kilka w miesiącu. Każdy smaczny, aromatyczny, przygotowany jak kiedyś, z pasją. A że muszę zadbać o swoją dietę - pojawią się w końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat
W poszukiwaniu inspiracjiważną dla wegan witaminę B12) oraz cynk, fosfor i chrom. Dodawałam je do sosów (np. pieczarkowego), zup i sałatek lub jadłam solo. Można nimi również urozmaicić musli i pasztety. Nie zmieniają smaku potraw (są delikatnie słone i słodkawe, bardzo smaczne). Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soję, sezam. Nutritional yeast flakes Ingredients: dried yeast
Qlinarnie i Qlinarnieelementy – grillowany kurczak, słodki mus z cukinii oraz kwaśny sos pomidorowy – to co otrzymamy? Odpowiadamy – ciekawe, smaczne, aromatyczne i kolorowe danie, które z pewnością wyróżnia się na tle nudnych kurczaków w marynacie, z gotowanymi ziemniakami i sztampowymi sałatkami. Artykuł Grillowany kurczak z musem z cukinii pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna Kuchniastaram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej lub „odświętnych” nuggetsów. Tak więc pasta bezrybna, z którą masz tutaj do czynienia jest „fit”, ale przy tym bardzo smaczna, bo jednak jest to priorytet w mojej kuchni. Mam nadzieję, że Tobie taka wersja też przypadnie do gustu
Blendmanteż mniejszej ilości mąki ziemniaczanej) polewam jagnięcinę na talerzu z dodatkami – kaszą kuskus , przygotowaną według zaleceń na opakowaniu oraz sałatką z rukoli i przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, polanych sosem (8 łyżek wody + 2 łyżki musztardy Dijon + łyżka octu winnego). SMACZNEGO!! :) Koszt : 35 zł Ilość: 2 osoby
smacznieinatematsamodzielny posiłek. To świetny sposób na "zieleninę", która często sama nie jest zbytnio atrakcyjna do spożycia. By koktajl był smaczny ważne jest zachowanie proporcji i tak zielony koktajl powinien zawierać 40% zielonego warzywa, resztę powinny stanowić owoce. Zapraszam na pyszną "sałatkę w płynie". Składniki na 2 porcje: 50 g roszponki - 3 garście 1/2 mango 1 mały banan 1 jabłko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!fasolkę, pomidory i cukinię - wszystkie te wspaniałe, letnie warzywa, które obecnie zalewają wszystkie ryneczki i warzywniaki. Ja postanowiłam przygotować sałatkę z gotowanej fasolki szparagowej, grilowanej cukini i pomidorków. Jest to bardzo proste i szybkie do przygotowania danie, a jednocześnie bardzo smaczne i efektowne. Wraz ze mna wyzwania podjela sie Panna Malwinna i Justinka. Składniki : 400-500g zielonej fasolki
Codzienne GotowanieWszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do słoika. Cytrynę sparzyć i ukroić 4 plasterki, włożyć do słoika. Na górę sałatki dać listki laurowe, ziele angielskie i popieprzyć. Zalać olejem tak by przykrył wszystkie składniki. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego
W kuchni u MonikiZapiekanka to taki szybki obiad, z różnych składników, ale bardzo smaczna i syta. Przeglądając moją magiczną szufladę z zapasami kuchennymi , wynalazłam tortellini z serem. Pomyślałam i zrobiłam :) . Wcześniej z tortellini przygotowałam sałatkę, która od jakiegoś czasu jest już na blogu (przepis) Wypróbujcie , polecam Składniki: 250 g tortellini 1 duża czerwona papryka 300 g pieczarek 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula
O kuchni z uczuciemczasie przerzucić wszystko do dużego garnka i powoli zagotować, gotować 3 minuty od zawrzenia. Można jeszcze doprawić. Gorącą sałatkę przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wytworzonym sosem, zakręcić i postawić słoiki do góry dnem. Przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnych