Dziś przepis na najszybsze danie świata, naprawdę błyskawiczne, przy tym niezwykle smaczne i oczywiście bezglutenowe. Oczywiście mowa o spaghetti carbonara z użyciem bezglutenowego makaronu. Mój przepis
Kawa z mlekiemgrilla i pieczemy bez przykrycia aż ziemniaczana pierzynka się pięknie zarumieni I jak myślicie, z jaką sałatką najbardziej lubię jeść zapiekankę pasterską? Tak, z buraczkami czerwonymi ! Jestem absolutnie od nich uzależniona. I dobrze mi z tym, bo to zupełnie nieszkodliwy, wręcz zdrowy nałóg Smacznego! Artykuł Zapiekanka pasterska, czyli shepard’s pie (bez oleju, bez glutenu) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.ploliwka, 2 listki bazylii, mozzarella. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i wkładamy do niego naczynie żaroodporne. Sałatkę Capri zapiekamy, aż ser się roztopi (około 10 minut). Po wyjęciu z piekarnika posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy oliwą i octem balsamicznym. Podajemy z bagietką. Smacznego
Smak mojego domuKolejne danie zaliczane do szybkich i smacznych. Ja wybrałam dziś brokuły i kukurydzę jako dodatki warzywne, ale możliwości jest bardzo dużo. Wybierzcie zatem to, co lubicie
Karola gotujeW ten piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska
Kuchnia z widokiem na ogródWiosna jakaś nieśmiała w tym roku, ale apetyt na zielone rośnie coraz bardziej. Już zaczynają rosnąć młode pokrzywy, czosnaczek i inne, dzikie roślinki więc za chwilę
Smaczna Pyzaskiełkowanej kaszy gryczanej, bajgle z łososiem i pomarańczą, sałatkę chlebowa z tuńczykiem, kanapkę z omletem, sałatkę ziemniaczaną z jabłkiem, dynię z sosem chmichurri. Ze śniadań na słodko smakowicie wygląda risotto z frużeliną i kisiel marchewkowo-pomarańczowy. Pyszne poranki. 101 pomysłów na smaczne i zdrowe śniadania Beata Śniechowska Wydawnictwo: Burda Publishing Polska Data premiery: 2017 Artykuł “Pyszne poranki” – recenzja
Ugotowane pozamiataneroku, to nie tylko radość i tańce, ale również wznoszenie toastów i głośne rozmowy przy dobrze (smacznie) zastawionym stole. Na sylwestrową noc najlepiej sprawdzają się przepisy na szybkie przekąski, słodkości nie wymagające długiego przygotowania, dania z kurczaka, fast-food’y i najróżniejsze sałatki . Zestawienie obejmuje bardzo różnorodne przepisy, ponieważ każdy z nas lubi co innego Mam nadzieję, że odnajdziecie
Słodkie okruszkiprzecedzamy, oddzielamy mięso od warzyw. Mięso można użyć do drugiego dania, a z warzyw zrobić sałatkę jarzynową. Ja jednak dodałam zarówno mięso jak i warzywa do rosołu Rosół podajemy z lanymi kluskami lub z makaronem-nitki i posypujemy posiekaną natką pietruszki Smacznego
Szczęśliwa kuchniaSezon na grillowanie mamy już za sobą, ale smak wakacji można odtworzyć korzystając z.... piekarnika . Dziś proponuję Wam prosty przepis na grillowanego pstrąga Smacznego 😋 Składniki 2
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMhhhh na samo wspomnienie tej sałaty sie rozpływam. Czy można chcieć czegoś więcej -sałatkę można podać na śniadanie, obiad i kolację. Wspaniale pasuje na każdą
Szybko Tanio SmacznieNie może jej zabraknąć w Waszych spiżarniach. Niezastąpiona do wszelkich sałatek, dań jednogarnkowych i przystawek. Składniki: 2 kg papryki 1 główka czosnku ziele angielskie gorczyca
Kuchnia w czekoladzieLekka, ale syta, zdrowa, ale smaczna Składniki 3/4 szklanki drobnego makaronu 250 g fileta z łososia 50 g kiełków 1 puszka czarnej fasoli 1 duży pomidor sól czosnkowa pieprz świeża … Czytaj dalej Sałatka z łososiem
czarrna od kuchniProsta i zdrowa sałatka na bazie sałaty lodowej z pomidorami, ostrym porem i jajkami gotowanych na twardo. Do tego sos z silną nutką czosnku i dostajemy danie lekkie i bardzo smaczne. Najlepsza jest w lato, kiedy warzywa, a zwłaszcza pomidory są świeże, ale można zrobić ją też o tej porze roku. Można wtedy zastąpić pomidory pomidorkami koktajlowymi, które mają więcej
Milion Smakówmieszamy z ryżem. Myjemy paprykę. Wyjmujemy ziarnka ze środka. Paprykę kroimy w kosteczkę. Dorzucamy ją do sałatki. Dalej dodajemy czarne oliwki i drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku dodatkiem soli i pieprzu. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i mieszamy. Podajemy na zimno. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 17 total views, 17 views today Tweetnij The post Ryż
MODA NA BIO