smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:376/904)

Egipska sałatka z bobu. 148

lokalnym barze w Aleksandrii. Gdzieś w bocznej uliczce od suku. Nie mamy wiele czasu, a chcemy zamówić coś smacznego, sycącego i zdecydowanie egipskiego. Przyglądamy się menu na ścianie, z którego nic nie rozumiemy. Zauważamy, że wąsaty gość obok nas pałaszuje kolorową sałatkę pachnącą miętą. Prosimy na migi o to samo. Sałatka z bobu okazuje się pyszna. To był świetny wybór

zadanie-gotowanie
Ezme - turecka sałatka 215

doprawić solą, pieprzem, sumakiem i tureckim pieprzem. Dodać do warzyw, wymieszać, doprawić harissą lub pastą paprykową jeżeli sałatka wydaje się nam mało ostra. Wstawić do lodówki, dobrze chłodzić przed podaniem. Podawać z pieczywem, najlepiej z płaskim, tureckim chlebkiem -  lavaszem ( klik ). Smacznego

Stare Gary
Sałatka colesław 139

oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę, marchewkę, cebulę i natkę pietruszki wrzucamy do miski. Pozostałe składniki sałatki łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa, całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego

Smak mojego domu
Salatka z komosy ryzowej z warzywami i tofu 163

się zakochałam. Tofu wędzone smakuje prawie jak oscypek, a komosa jest bardzo delikatna i pysznie komponuje się w sałatce z warzywami. To zdrowe, pełnowartościowe danie, idealne na obiad lub kolacje. W diecie bezglutenowej warte do przyrządzenia, w naszej diecie będzie często. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI 194

Dodać jajko ,wymieszać.Panierować w lekko ubitym jajku i w bułce tartej.Smażyć na mocno rozgrzanym maśle.Smacznego!.   A terz przepisy z Kocurkowa 2 już z lepszymi trochę zdjęciami i ciekawszymi przepisami.Zapraszam:. WIEPRZOWINA W LUBCZYKOWYM WYWARZE  S AŁATKA Z CIECIERZYCĄ SAŁATKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI KARP PACHNĄCY KMINKIEM SERNIK CYTRYNOWY Z SOSEM Z PORZECZEK ŁAZANKI NALEŚNIKOWE SŁODKIE CHRUPIĄCA SAŁATKA

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka owocowa tropikalna 165

dodatkowo 2-3 łyżki rumu  Przygotowanie Owoce pokroić w kostkę, wymieszać, chwilę schłodzić w lodówce. Taka sałatka jest dobrym dodatkiem na przyjęcia dla dzieci. Wystarczy dodać do niej dla zaostrzenia smaku odrobinę alkoholu i mamy pyszną przekąskę dla dorosłych.  Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 155

przełożyłam do miski ze śledziami. Można polać jeszcze wszystko olejem. Śledzie podawać jest najlepiej schłodzone. Smacznego! Polecam śledzie w różnych odsłonach: śledzie smażone w zalewie octowej   śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem sałatkę śledziową z jabłkiem sałatkę śledziową z ziemniakami i burakami

potrawyregionalne
Jedzonko do pracy #34 144

pracy po tygodniowej przerwie nie jest łatwy i na dodatek trzeba wymyślać kolejne zestawy jedzonka ;)  Śniadanie - sałatka z ciecierzycy, pomidorków i cebuli Lunch - dietetyczne, kremowe bolognese z mięsa z indyka z sosem pomidorowym z dodatkiem serka Philadelphia Przekąska - rzodkiewki Smacznego

Codzienne Gotowanie
Sałatka z ogórków, kapusty i papryki do słoików 138

dodatkiem gorczycy gotujemy zalewę. Po godzinie gdy sałatka puści sok,  wlewamy zalewę do warzyw. Całość porządnie mieszamy. Sałatkę wkładamy do słoików. Nie ubijamy. Pozostałą zalewą dopełniamy słoiki i wlewamy do każdego słoika łyżeczkę oleju. Zamykamy i pasteryzujemy około 20 minut. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Dynia marynowana słodko-kwaśna 176

Dynia marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs na ciepło i zimno, sałatek oraz jako samodzielna przystawka. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami. Polecam wszystkim którzy lubią smak warzyw marynowanych w occie. Składniki: ( korzystałam z przepisu Smacznej Pyzy z małymi zmianami ) 2 kg dyni melonowej żółtej 2 szklanki octu spirytusowego 10% 2 szklanki wody opakowanie cukru waniliowego 2 szklanki cukru 2 łyżeczki

Atlas Smaków
Szparagowa zupa-krem z pomarańczowym pieprzem 161

przyćmić nawet danie główne! ;) A jak ktoś nie wierzy, niech sam ugotuje i spróbuje. Smacznego! :)                 P.S. Pieprz pomarańczowy kupiłam jakiś czas temu w sklepie z hiszpańskimi produktami na Viktualienmarkt. Jest to fantastyczna, naprawdę wyjątkowa przyprawa do ryb, sałatek jasnych mięs i właśnie zup. Taki pieprz jest niezwykle prosty do zrobienia, trzeba tylko

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak faszerowany bułką + film 125

Kurczak faszerowany bułką i natką pietruszki z chrupiącą skórką to smaczne danie które bardzo często króluje na moim stole wielkanocnym. Najlepiej smakuje podany na zimno z sosem chrzanowym , może być świetnym dodatkiem do sałatki. składniki na 5 porcji 1 sprawiony kurczak (około 1,80 kg) 2 pęczki natki pietruszki opakowanie przyprawy do kurczaka (30g) 4 ząbki czosnku 8 jajek

Smakowite Dania
Kurczak pieczony nadziewany chorizo, fasolką i suszonymi pomidorami 190

Kurczaka podziel na części, wyłóż na talerz i również polej sosem. Gotowe danie podawaj z lekką i chrupiącą sałatką, np. z mieszanki sałat, pomidorków koktajlowych i ogórka zielonego polanej winegretem domowej roboty lub w ostateczność sosem z tytki (np. sosem Włoskim). Smacznego! Top Zobacz jak Gordon Ramsay przygotuje „Kurczaka pieczonego nadziewanego chorizo, fasolką i suszonymi pomidorami”: The post

Moja Delicja
Zimowy obiad wegański II, 14. Nowe Horyzonty Tournée 235

szwedzkie hasselback potatis , surówka z kapusty kiszonej , kotlet z czerwonej fasoli (panierowany w pestkach słonecznika, wg tego przepisu ), sałatka na ciepło z jarmużu i jabłka , seler w sosie pomidorowym z czosnkiem. Bogactwo smaków i aromatów. Do tego kolorowo, niedrogo i bardzo smacznie. Z wyjątkiem ziemniaków, resztę przygotujesz całkiem szybko. A jak przygotować seler w pomidorach? Składniki: 1 seler korzeniowy

Qlinarnie i Qlinarnie
szuba - sałatka śledziowa 334

Nasza sałatkę wkładamy do lodówki na 10 minut by nam wszystkie składniki się "przegryzły" Jeżeli lubimy w sałatkach więcej majonezu, możemy zwiększyć jego ilość przekładając nim np co 2 czy co 1 warstwę, to już zależy, od tego, co lubimy. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach