gruszki przełożyłam do jednego garnka, rozdrobniłam blenderem, dodałam sok z cytryny, cukier i rozpuszczoną żelatynę. Wstawiłam na wolny ogień, podgrzewałam tak długo, aż rozpuścił się cukier. Gorące przełożyłam do słoików. Pasteryzowałam ok. 20 minut
Darcia w kuchniSkładniki: farsz 500 gram twarogu 1 żółtko cukier ćwiartkowy słoik drylowanych wiśni ciasto 2,5 szklanki mąki ciepła woda oliwa dodatkowo: śmietana Sposób wykonania: Twarożek zmieliłam , dodałam żółtko, cukier ( do smaku ), wymieszałam na jednolita masę. Mąkę przesiałam , dodałam ciepłą wodę, odrobinę oliwy. Zagniotłam na gładkie elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowałam dość cienko, wykroiłam krążki szklaneczką. Na każdy krążek nałożyłam farsz twarogowy
Darcia w kuchnizaskoczy. I jak się bardzo zaskoczyłam, ciastka zupełnie nie przypominały tych tradycyjnych owsianych! Po otwarciu tej torebeczki uniósł się niesamowity aromat czekolady, to tak jakby nagle ktoś odkręcił słoik z czekoladą i orzechami. Ciastka były idealnie kruche, ale nie suche, miały grubo posiekane orzechy włoskie, pistacje i laskowe. Bardzo, ale to bardzo mi smakowały. I właśnie ten smak próbowałam
SMYKWKUCHNIwtorkowych przepisów to "FIT przepisy", ale w tej kategorii pojawią się także inne przepisy, które do niej się zaliczają. Normal 0 21 Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ½ słoika pomidorów suszonych z czosnkiem (około 10-13 sztuk) ½ puszki cieciorki z puszki 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 duży pęczek natki pietruszki 2 duże cebule 4-5 ząbków czosnku
Kolorowy Przepisownikcytrynową i cały czas mieszać. Gdy masa zrobi się ciepła powoli dodawać masło - mieszać aż masło się rozpuści i masa zrobi się gęsta. Zdjąć z ognia, krem przełożyć do słoika, pozostawić do ostygnięcia. Podawać z deserem lub ciastem. Smacznego
W kuchni u Monikiwielkości przez 8-10 minut. Pilnujcie, żeby się nie przypaliły. Po wyjęciu z piekarnika będą miękkie. Zostawcie je na papierze, niech wystygną. Po kompletnym ostudzeniu stwardnieją, wkładamy je do słoika lub metalowej puszki, bez dostępu powietrza. Pierniczki nadziewane Pierniki z tego ciasta robię w dwóch wersjach – pół kilograma ciasta przeznaczam do dekorowania Royal Icing , jako prezenty, a z drugiej połowy
Karo in the Kitchenwszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą aby nieco zmiękła. 2. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika jeśli nie wykorzystamy wszystkiego od razu
Apetyczna babeczkamiękkości cebuli (ok. 10 minut). Dorzucić resztę pomidorów. Gotować ok. 30 minut. W tym czasie pomidory powinny zmięknąć i zmienić kolor na żółtawy. Wyjąć cynamon. Przełożyć gorący chutney do słoików. Szczelnie je zamknąć i pozwolić, by powoli stygły. Przechowywać np. w dolnej ciemnej szafce kuchennej. A tak wyglądały krzaki pomidorów 2 tygodnie temu: ------- Podobne: Sos imbirowo-śliwkowy Chutney dyniowo-śliwkowy
Weekendy w domu i ogrodziemiejsca w małych kuchniach, tak jak u mnie. Polecam! Składniki: opakowanie makaronu - dużych muszki ok. 70 dag filetu z kurczaka puszka ananasa puszka kukurydzy konserwowej puszka groszku konserwowego mały słoik papryki konserwowej przyprawa do kurczaka 4 łyżka majonezu 1 łyżeczka Curry Premium od Skworcu sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Filety z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć
Na Ciasteczkowych Papierachtłuszczu i dziwnych wspomagaczy. Najlepiej krem mocno zmiksować, aby kasza i orzechy nie były w kawałkach. Krem warty spróbowania - czekoladowo-orzechowy, lekko słodki i bardzo delikatny ♥ Składniki na 1 słoik 250 ml: 50 g surowej kaszy jaglanej (1/2 woreczka) 25 g orzechów laskowych 1 banan 3 łyżeczki miodu 2 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki mleka w proszku + ewent
Ugotowaćczosnku DO CZYSTEGO SŁOJA lub kamionki wsyp wszystkie składniki składniki i dokładnie wymieszaj. Przykryj gazą i zawiąż sznurkiem. Codziennie mieszaj zakwas, po czterech dniach powinien być gotowy. WSKAZÓWKI: - Słoik musi być bardzo czysty, najlepiej wyparzony - Zakwas spod ogórków musi być "żywy", najlepiej własnego wyrobu. Dzięki niemu zakwas szybciej zacznie fermentować. - Ta ilość starcza na około 6 litrów żuru
Kuchnia bezglutenowa Lolipotrzebne rzeczy: 1-3 łyżeczek kawy lub rozpuszczalnej kawy (w zależności jak mocną lubicie) 2/5 szklanki (w której będziecie serwować kawę) wody 2/5 szklanki mleka cukier (opcjonalnie) Słoik z pokrywką Tygielek do kawy ( jeżeli robimy z prawdziwą kawą) Lejek Łyżka i łyżeczka Jak zrobić kawę latte bez ekspresu? - poradnik: Do tygielka wsypujemy kawę i wlewamy wodę. Ustawiamy
Kuchnia Łukaszazupa z pieczonego bakłażana składniki dla czterech osób 2 bakłażany słoik domowych pasteryzowanych pomidorów lub puszka pomidorów 1,5 l bulionu 2 ząbki czosnku pół pęczka natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 2 łyżki sezamu szczypta chili sól sposób przygotowania Bakłażany i ząbki czosnku w łupinach wkładamy, na trzydzieści minut, do piekarnika nagrzanego
Miód i pieprzSposób wykonania : O brany czosnek zmiażdżyć, wsypać do czystego słoja. Zalać spirytusem, słój szczelnie zamknij i odstaw na 1 tydzień. Po tygodniu nalewkę przefiltruj, rozlej do czystej butelki lub słoika, szczelnie zamknij. Możesz ją stosować. Zastosowanie : Pij 2-3 razy dziennie po 20-30 kropli. Nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, poprawia przemianę
Przepisy i porady kulinarne