Pasztet domowy do słoików

Pasztet domowy do słoików

Pasztet domowy do słoików

Jak za dawnych czasów,swój pasztecik w słoiczkach.Ostatnio jak przeczytałam skład pasztetów w sklepie-to się przeraziłam i na pewno już nie kupię-choć uwielbiam. postanowiłam więc odświeżyć dawny przepis i tak jak kiedyś robili nasi rodzice i dziadkowie zrobić swój własny-i wyszedł naprawdę przepyszny,z porcji wyszło mi 4 słoiczki 0,5 l SKŁADNIKI: 1,5 KG PODGARDLA WIEPRZOWEGO 0,5 KG WĄTRÓBKI DROBIOWEJ 3-4 MARCHEWKI 1 PIETRUSZKA PÓŁ SELERA(NIEDUŻEGO) 2-3 CEBULE LIŚĆ LAUROWY 2 ZIELA ANGIELSKIE 2 JAJKA SÓL ,P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Swojskie jedzonkoSwojskie jedzonko

lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, seler, mielone, wątróbka drobiowa, słoik, drobiowe, mięso, kanapki, paszteciki, mięso mielone, pasztet, kanapka, przetwory, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.