Przykryć folią spożywczą, odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem obrać banana, odkroić 2-3 plastry do dekoracji, resztę rozgnieść widelcem, wymieszać z mlekiem. Pudding przełożyć do szklanki lub słoika, na wierzch wyłożyć mus z banana. Wierzch udekorować odłożonymi owocami. Smacznego! A jeśli ktoś ma czas, chęć i możliwości, to będę wielce zobowiązana za trzymanie kciuków jutro w okolicach
Pożeraczka, czyli raz adobrzesera mozzarella 3 łyżki sera parmezan 1 pomidor garść liści bazylii oliwa sól, świeżo mielony pieprz * Jako sosu możecie użyć passaty pomidorowej (kupnej lub domowej ), kupnego sosu pomidorowego w słoiku lub też przygotować sos samodzielnie z pomidorów z puszki. Krojone pomidory z 1 puszki należy przełożyć do rondelka i gotować 15 minut, aż pomidory się rozgotują, a sos się zredukuje
Chilli Czosnek i Oliwajakiś czas, aby owoce nie przykleiły się do dna rondla. Gdy owoce staną się szkliste , dodać owoce aronii i doprowadzić do wrzenia. Smażyć przez 20 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem
Tradycyjna Kuchniamarchew 2 łodygi selera naciowego 3 liście laurowe 6-8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka domowego maggi 2 łyżki masła 1 łyżka startego chrzanu (może być ze słoika) 150 ml słodkiej śmietany 30% sól, pieprz sposób wykonania Do garnka wkładamy ozory, obraną i przekrojoną na pół cebulę, łodygi selera, marchew, liście laurowe, oraz ziele angielskie. Całość zalewamy zimną
Miód i pieprzmalutkie bezowe ciasteczka) 30 gramów miękkiego masła 3 żółtka Owoce przeciąć w poprzek na pół ostrym nożem i otworzyć „twistem” – ruch podobny do odkręcania słoika. Wyjąć z nich pestki i przy pomocy noża oraz łyżeczki wydrążyć miąższ, zostawiając centymetr z każdej strony. Miąższ rozdrobnić i mikserem na wolnych obrotach połączyć ze sobą składniki nadzienia. Włożyć po czubatej
Patchworkciepłe miejsce. Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, po ostudzeniu przełożyć do lodówki. W dniu pieczenia: Odważyć 350 g zakwasu, zapas odłożyć do słoika i schować do lodówki. Dodać mąkę żytnią typ 2000 oraz mąkę żytnią typ 720, wodę, miód, sól oraz ugotowaną kaszę gryczaną oraz orzechy (ja je pominęłam). Całość dokładnie wymieszać, miskę nakryć czystą ściereczką, odstawić
Moje QulinariaPieczemy przez ok. 40 – 50 min. w 150 st C. (z termoobiegiem, od czasu do czasu możemy przemieszać). Po tym czasie odstawiamy do całkowitego wystudzenia i przekładamy do słoika. Orientacyjny czas przechowywania to ok. 3 tygodnie
Domowy Smak Jedzenianierównej wielkości to trzeba je sortować podczas suszenia i odkładać te mniejsze bo one szybcej dosychają. Pomidory powinny być suche ale nadal elastyczne. Wysuszone zimne pomidorki ułożyć w słoiku. Do słoiczka dodać czosnek i oregano (jeśli nie mam świeżych gałązek można dać suszone). Zalać gorącym ale nie wrzącym olejem. Zakręcić i odstawić do góry dnem
Monia miesza i gotujeprzywiozłam z niej same pyszności. Między innymi swojskie jeżynki, własnoręcznie zrywane (z których własnie robi się soczek) i cukinię. W pierwszych planach cukinia miała iść do słoików ale jakoś tak naszło mnie na placuszki. Ponieważ nigdy ich nie jadłam a słyszałam że są bardzo dobre to postanowiłam je zrobić. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałam się, że placki z cukinii
Krakowskie smaki AniProsto i szybko, czyli owsianka czekoladowa w słoiku po kremie ciasteczkowym. Zaczynamy. owsianka z kakao, podana z czekoladą Przepis: własny / 1 porcja / 50 g płatków owsianych 300 ml mleka i wody w dowolnych proporcjach łyżka kakao opcjonalnie: czubata łyżeczka cukru trzcinowego, czekolada na wierzch Mleko z wodą i kakao zagotować. Dodać płatki owsiane, zmniejszyć moc palnika (ogień
tost z dżememinspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe przechowuję w lodówce, zamknięte w słoikach, takij jak na zdjęciu, wyglądają estetycznie, a gdy tylko zapragniemy wyciągamy z lodówki i pijemy przy pomocy np. słomki. Pyszne, lekkie, orzeźwiające i zdrowe! Jeśli, podobnie jak ja kochacie koktajle
Moja smaczna kuchniachleb z suszonymi pomidorami Dopiero co skończyłem suszyć pomidory i zdążyłem zapakować je w słoiki na zimę. A już kręcę się koło nich i korci mnie, aby trochę uszczknąć z zimowych zapasów. Tak też i się stało czego rezultatem jest chleb, przepysznie pachnący aromatem pomidorów, splecionym z zapachem czarnuszki. sposób wypieku zaczyn 1 szklanka mąki żytniej razowej 8 łyżek
Miód i pieprz