Składniki: 1 słoik fasolki po bretońsku Pamapol 1 puszka ciecierzycy 3 dorodne pomidory 1 cebula 20 dkg wędliny sól, pieprz, słodka papryka, słodka wędzona papryka, chili świeże zioła, estragon i … Czytaj dalej Fasola z ciecierzycą w pomidorach
czarrna od kuchnipiekarnika nagrzanego do 140 stopni i pieczemy przez około 20 minut – aż całość lekko zbrązowieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Zimną granolą łamiemy na kawałki i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku
Jacob Tasteskróluje w nim przede wszystkim mięta. Uwielbiam jej zapach i smak, dlatego mam jej kilka odmian i używam na bieżąco do różnych potraw. Tym razem postanowiłam zamknąć ją w słoiku na zimę i przygotowałam cukier miętowy. Będzie smacznym, i aromatycznym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, dań na słodko i herbaty. Cukier miętowy Czas przygotowania: 10 minut + czas suszenia Składniki
Kulinarne przygody GatityWspaniała sprawa dla amatorów tych soczystych owoców. Smak lata zamknięty z słoiku z pewnością powróci zimą przy domowej drożdżówce i gorącej herbacie. Składniki 1 kg miąższu z arbuza 500 g cukru 250 ml wody 1. Miąższ z arbuza oczyszczamy z pestek … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNastępnie śmietana wcześniej wymieszana z odlaną wystygniętą szklanką samej zupy. Dlaczego? Otóż śmietana lubi się zwarzyć ,a gdy chcemy zagęścić ją mąką zrobi nam się kit. Ja do większego słoika wlewam najpierw zupę gdy przstygnie daję śmietanę i mąkę,zakręcam i energicznie strząsam aż wszytko się ładnie połączy.Wtedy dodaję do gotującej się zupki. Smacznego Zapraszam do dyskusji
Viola cooks with passiontemp. 180st. Ostudzić i przekroić. Masa : 500 g zmielonego chudego białego sera, 700ml śmietanki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 2 galaretki cytrynowe, słoik dżemu brzoskwiniowego lub morelowego. Galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki wrzątku, dokładnie wymieszać i ostudzić. Tężejącą galaretkę wymieszać z serem. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Do masy
Z miłości do słodkościprzez 1 godzinę. Wystudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przemieszać. Podgrzewać jeszcze dwa razy, przy czym za trzecim razem nie studzić, ale przełożyć do wyparzonych słoików i zamknąć. Ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! Pomysł na pieczenie powideł zobaczyłam - oczywiście - w internecie, ale gdzie dokładnie...? Nie wiem. Można go znaleźć na wielu stronach, a idea chodziła za mną już ze dwa lata, ciężko
Pożeraczka, czyli raz adobrzewykałaczką. Chroni to przed popękaniem w trakcie pasteryzacji. Obieramy czosnek. Pomidorki i ząbki czosnku układamy w wyparzonych słoiczkach. Z podanych składników zagotowujemy zalewę i ją schładzamy. Przestudzona zalewą wypełniamy słoiki i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach. Tak przygotowane pomidorki to smakowity dodatek do sałatek lub mięs czy serów. Smacznego
Marder&Marder Manufactureatrakcyjności. Spełniam więc Waszą prośbę i dzisiaj mam dla Was.... leczo w wersji wegetariańskiej Składniki: 2 cukinie 2 cebule 3 kolorowe papryki świeże pomidory kilka pieczarek 1 słoik przecieru pomidorowego (domowy) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego puszka kukurydzy (lub świeża, wyłuskana) 1 łyżeczka papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej (można dać mniej, jak kto woli) 2-3 łyżki
Kuchnia u KrysiSierpień to miesiąc pomidorów. Szkoda tylko, że sezon na nie trwa tak krótko, bo to moje ukochane warzywa. Część z nich zamykam w słoiku, a część zjadamy na bieżąco. Trzeba z nich korzystać póki są, więc dziś zapraszam Was na pyszną pachnącą latem klasyczną salsę pomidorową. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na aromatyczne letnie pomidory
Kulinarne przygody Gatitypokryła dno, a owoce nie przywarły. Dodajemy kakao, cukier do smaku oraz nasiona chia. Dusimy na małym ogniu, często mieszamy. Czekam, aż powstanie gęsty dżem. Dżem przekładamy do słoika
Moja smaczna kuchniajeszcze raz wymieszaj. Przykryj naczynie folią i odstaw na godzinę w pokojowej temperaturze. Jeśli lubisz ostrzejsze kimchi marynuj przez dobę również w pokojowej temperaturze. Tak przyrządzonym kimchi napełnij słoiki i przechowuj w lodówce. The post Kimchi ogórkowe z imbirem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniagotową masę przełożyć do słoiczka z nakrętką i przechowywać w lodówce uwagi: - ilość cukru uzależniona jest od przeznaczenia, np. do przełożenia wafla zdecydowanie więcej niż do wyjadania ze słoika - masa zaraz po przygotowaniu jest bardzo łatwa do rozsmarowania lecz do wafli nadaje się lepiej po nocy spędzonej w lodówce - podana ilość wystarcza na posmarowanie 1 paczki wafli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kwaszonych od firmy Dagoma . Składniki: * wywar rosołowy * mięso z kurczaka * korzeń pietruszki * korzeń selera * por * sól * 2 małe marchewki * 2 małe ziemniaki * słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g) Wykonanie: Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w małą kostkę marchewkę i ziemniaki. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać przecier z ogórków
Zrób to smacznieuzyskania konsystencji gęstej śmietany,często mieszać ,aby uchronić przywarcia do dna. Gotową pastę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 8-10 minut od zagotowania wody. studzimy, przekładamy do wyparzonych słoików i porządnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut w 90 stopniach.:))Pycha pasta ,na kanapki,do jedzenia prosto ze słoiczka ,do makaronów
w mojej kuchni