Guhl. Pewnego starszego mężczyznę zapytano, dlaczego zawsze wybiera sobie młode dziewczyny na przyjaciółki. Odpowiedział: ,, Bo są tak cudownie...nieskomplikowane. „ Mój dzisiejszy przepis jest równie nieskomplikowany. Świeże pomidorki, seler ze słoika, trochę fety, szczypiorek. Nie powstrzymałam się i kupiłam pomidory, piękne pachnące jak te prawdziwe
dolcevitainmykitchensamych gotowych produktów, dlatego nie wymaga dużego nakładu pracy. Jeżeli chcemy przygotować na prawdę szybką sałatkę to można pominąć kurczaka i też będzie smaczna. 800 g selera konserwowego (słoik 900 ml) 1 filet z kurczaka 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka kukurydzy konserwowej 200 g żółtego sera 1 ząbek czosnku sól pieprz czarny ok 200 g majonezu
https:KKuchniaMniampszenicy durum - ser feta - pesto - można kupić gotowe lub przyrządzić samemu z wyżej wymienionych składników, które należy razem zblendować - tak przygotowane pesto można przechowywać w lodówce w szklanym słoiku zalanym niewielką ilością oliwy z oliwek około tygodnia Przygotowanie : 1. Makaron gotować około 15 minut w osolonej wodzie. 2. Pokroić ser feta w kostkę. 3. Ugotowany makaron wymieszać z fetą
Kuchenne innowacjeobciążyć czymś płaskim np. talerzem, przykryć gazą lub lnianą ścierka i pozostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni, a następnie przenieść w chłodne miejsce. Kapustę kiszoną w słoiku przykryłam tylko gazą, a po 5 dniach zakręciłam zwykłą nakrętkę i wstawiłam do lodówki. Po tych 5 dniach kapusta już jest lekko kwaśna, ale po tygodniu w chłodzie dopiero wydobywa się
Obiad gotowySkładniki: * 1 opakowanie (250 g) tortellini z serem * 150 g sera feta * 1/2 puszki kukurydzy konserwowej * 1/2 puszki groszku konserwowego * 1/2 puszki czerwonej fasolki * 1 nieduża czerwona papryka * 1 słoik oliwek nadzianych pastą paprykową * sól, pierz do smaku * 1 i 1/2 łyżeczki majonezu Wykonanie: Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu, zlać na sitku, wystudzić. Kukurydzę, groszek i fasolkę również odcedzić
Zrób to smacznietwarożkiem . Bardzo dobra jest też pasta z fasolą i chrzanem, którą zamiast na pieczywie, podaje z pieczonym batatem. Składniki: 2 bataty szklanka ugotowanej białej fasoli łyżka chrzanu ze słoika sok z połowy cytryny świeżo zmielony pieprz natka pietruszki do posypania Jak przygotować bataty z fasolą i chrzanem? Poprzedniego dnia namoczyć fasolę i gotować ją przez godzinę. Batata przekroić
Ugotowane pozamiatanektórzy zapomnieli jaka dobra jest ta sałatka 😋 Składniki: ok. 300-350 g szynki konserwowej w kawałku 200-250 g sera żółtego w kawałku 1 puszka ananasa 1 słoik selera sałatkowego Dagoma 1/2 puszki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z syropu i również w kostkę. Selera
Kuchnia MagdaLenySkładniki: -3 słoiki fasoli białej w sosie pomidorowym -6 kiełbas śląskich -100 gram boczku -3 łyżki koncentratu pomidorowego -cebula -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Fasole wrzucamy do garnka, dolewamy odrobinę wody i podgrzewamy na najmniejszym ogniu. Mieszamy od czasu do czasu by się nie przypaliło. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy się troszkę zarumieni dodajemy pokrojony
Magia jedzenia.oraz kajmakiem..bardzo smakowite połączenie..i szybkie w wykonaniu..nie tylko dla osób preferujących ciasta bez pieczenia .. składniki: 2 paczki herbatników maślanych /500 g/ 1/2 opakowania kajmaku/200-250 g/ 1 słoik dżemu/ulubionego u mnie wiśniowy/ składniki polewa: 1 czekolada gorzka
Ugotujmy Cośmaślanej bagietki. Smacznego :-) Składniki: sałata lodowa 3/4 główki, pomidor 1,5 szt, ogórek pół szt, ser feta 15 dag, oliwki czarne pół małego słoika, cebula czerwona pół szt, papryka czerwona pół szt, dressing: oliwa z oliwek 1/4 szklanki, czosnek 2 ząbki, zioła prowansalskie 1 łyżeczka, sol i pieprz do smaku, dodatkowo
kulinarne odsłony patiWytrzymał u mnie w lodówce dwa tygodni bez pasteryzacji, dalej nie wiem, bo zjadłam ps. robi się ba bardzo szybko- 30 minut ze smażeniem. Składniki na 2 średniej wielkości słoiki (takie 330 ml). puszka ananasów razem z syropem (moja miała niecałe 400 ml) 4-5 bananów sok z 1 cytryny 50 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Przyśpiesz sobie pracę maksymalnie
greenscarfnależy maliny podgrzać, żeby puściły sok i ciepłe przecierać. Przetartą pulpę malinową zasypać cukrem (do smaku). Zagotować i gotować przez 10-15 minut. Gotowy, gorący sos zlewać do wyparzonych słoików, nie trzeba już pasteryzować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniecoś z niczego , czyli pęczak z fasolką i papryką . Brzmi dziwnie ,możne tak , ale jest mega smaczne i pożywne , a do tego stanowi świetny dodatek do obiadu . Składniki ; 1 słoik ,fasolki czarne oczko w zalewie 1 szklanka pęczaku 1 /2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cebula 2 kostki rosołowe drobiowe sól , pieprz do smaku 1 łyżka masła Paprykę
Ogrodnik w podróżyłyżek mąki owsianej 6 ząbków czosnku 6 liści laurowych 12 kulek ziela angielskiego 2 łyżki soku z ogórków kiszonych/kapusty Przygotowanie zakwasu: Wodę mieszamy z mąką i przyprawami w dużym słoiku, bądź kamionkowym naczyniu. Odstawiamy przykryty gazą, lub czystą ściereczką, na 5-6 dni. Zakwas mieszamy raz dziennie. Żur kisimy do uzyskania kwaśnego smaku i zapachu. Artykuł Zakwas owsiany na żur
NiePieprz.plnadaje sałatce konkretnego smaku...uwielbiam💙 Składniki: ziemniaki du ż e 3 szt, marchew 3 szt, pietruszka korzeń 2 szt, ogórki kiszone pół dużego słoika, kukurydza pół puszki, groszek mrożony 1 szklanka lub groszek konserwowy pół puszki, jabłko 1 szt, cebula pół szt, jajka 3 szt, sos: majonez 8 łyżek
kulinarne odsłony pati