śledź po - 1000 przepisów (strona:33/67)

śledzie z suszonymi grzybami 130

moczyłam przez 3-4 godziny. Cebulkę obrałam, pokroiłam w piórka, zeszkliłam na oleju, ściągnęłam z patelni.Grzybki pokroiłam w paseczki, podsmażyłam na oleju. Dodałam co cebulki, wymieszałam, pozostawiłam do wystygnięcia. Śledzie pokroiłam w kawałki. Do słoja naprzemiennie, warstwami wkładałam śledzie przesypując cebulką wymieszana z grzybkami. Każdą warstwę oprószałam pieprzem. Całość zalałam olejem. Odstawiłam do lodówki na całą dobę

Darcia w kuchni
Tarta Tatin z jabłkami i solonym karmelem 166

nogami, tak aby ciasto znalazło się na talerzu.  Podawaj Tartę Tatin na ciepło, polaną odlanym sosem karmelowym, z lodami waniliowymi lub śmietaną.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Wege burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną czerwoną cebulą 180

kanapkach z kozim serem), na wierzchu ułóż pieczarkę z roztopionym kozim serem. Przykryj wierzchem bułki. Powtórz z pozostałymi 3 burgerami. Podawaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 176

ziemniaki, chrzan Witamina D   Właściwości: potrzebna do prawidłowej budowy kości i zębów, reguluje poziom cukru, pozytywnie wpływa na słuch Dzienne zapotrzebowanie: 5-10 µg Źródło występowania: tuńczyk,łosoś,śledź, tran, oleje rybne, nabiał, wątroba Witamina E  Właściwości: wzmacnia odporność, działa pozytywnie na system immunologiczny Dzienne zapotrzebowanie: 4-15 mg Źródło występowania: produkty zbożowe, pestki, kiełki, nasiona, oleje

Fit & Healthy Life
Pieczarki zapiekane z mozzarellą 140

minuty). Podawaj od razu jako przystawkę lub danie główne. Pasuje do nich piwo, a także białe wino, albo sos z pieczonych pomidorów .  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Śledzie w sosie koperkowo - ogórkowym 154

kroimy je w paski. Ogórki kroimy w drobną kostkę.  Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu.  Śledzie polewamy sosem i  mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła

Qchnia po prostu
Skomponuj swój idealny lunch! 175

powinniśmy spożywać jak najwięcej tłuszczy właśnie z tej grupy!  lniany słonecznikowy  sojowy kukurydziany z orzechów i nasion Znajdziemy je także w tłustych rybach morskich, jak : łosoś makrela śledź sardynka A ponadto w :  nasionach dyni nasionach słonecznika w orzechach  Jedna porcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia lub 20-30 g orzechów... więc

Kuchnia Ellie
Rolmopsy – idealne śledzie na święta 182

Przepis na te rolmopsy znalazłam jakiś czas temu robiąc... nalewkę żurawinową :-). Wypróbowałam i oczywiście się nimi zachwyciłam! Uwielbiam śledzie w occie i te jak dla mnie są idealne! Ocet czuć w smaku ale nie tak, że wykręca twarz są przepyszne! Polecam - tylko zróbcie je już dziś bo minimum tydzień muszą odstać aby można było się nimi w pełni delektować. Smacznego(...)grzybka i plasterek cebuli - zawijamy i spinamy wykałaczką. Układamy w słoiku przekładając je cebulą z zalewy i pozostałą marchewką - tą której nie zużyłam do rolmopsów pokroiłam w krążki - gotowe śledzie zalewamy zimną zalewą i odstawiamy na minimum tydzień. Smacznego!!! Moje sugestie: Jeśli lubicie mocno octowe smaki możecie użyć samego octu spirytusowego.Przepis pochodzi z bloga Zapiecek

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka rosyjska. Sałatka winegret 340

Sałatkę winigret tradycyjnie doprawia się olejem słonecznikowym, ale inny roślinny olej też może być - byle nie oliwa bo ta jednak zmieni smak sałatki. Czasami do sałatki rosyjskiej dodaje się śledzie bo ten z warzywami dobrze się komponuje - zupełnie jak w mojej sałatce buraczkowej ze śledziem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Makaron na chandrę. Mój comfort food. 149

chandrę dodaję do akcji Shinju "Światowy Dzień Makaronu 2015". Razem ze mną i Shinju danie makaronowe opublikowała również Emilia ,   Mirabelka oraz Lejdi . *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 131

płynne, czyli ok. 5 minut. Posyp jajka z wierzchu odrobiną soli i świeżo mielonych pieprzem. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem, grzankami lub pitą. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka makaronowa ze śledziem 278

Bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka z makaronem i śledziem. Bardzo wyrazista w smaku. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i zwykłych rodzinnych spotkaniach. Sałatkę podałam na talerzyku  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 6 płatów śledzia marynowanego 300 g makaronu ,,drobne muszelki” 460 g mieszanki marchew-groszek-kukurydza Orzech  (klik) 4 ogórki kiszone 2 łyżki gęstej

VioletoweKucharzenie
Śledzie z suszonymi pomidorami 140

octu winnego zioła prowansalskie Sposób wykonania: Filety moczymy w wodzie tak aby pozbyć się nadmiaru soli. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem.  Śledzie i pomidory kroimy w paski, dodajemy cebulę, zioła i ocet.  Zalewamy całość olejem z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Grzanki z gruszką, camembertem i miodem 151

się rozpuści (ok. 3-5 minut).  Orzechy grubo posiekaj. Grzanki wyjmij z piekarnika, posyp posiekanymi orzechami i polej miodem. Podawaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 165

tłusty biały ser i twaróg, śmietana, żółtka jajek, ser żółty, sery dojrzewające, sery topione. Mięso - tłuste mięso wieprzowe, baranina, dziczyzna, gęś, kaczka, podroby. Wędliny - boczek, baleron, salami, kaszanka. Ryby - śledź, węgorz, łosoś, halibut, makrela, sardynka, szprotka, wszystkie wędzone. Warzywa - fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób, kapusta, brukselka, kalafior, cebula, czosnek, rzodkiewka, papryka, kukurydza, ogórki (świeże i kiszone), grzyby, warzywa marynowane

Codzienne Gotowanie