konsystencję zupy. Zupę możesz podawać na ciepło oraz na zimno (po schłodzeniu w lodówce). Udekoruj ją odrobiną jogurtu naturalnego, pieczoną ciecierzycą oraz listkami bazylii. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Ekspresowa zupa z kapusty i fasoli, bez bulionu Zupa marchewkowa
Chilli Czosnek i Oliwakoperek i wymieszaj. Spróbuj pilaw i ewentualnie dopraw. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z dodatkiem jogurtu naturalnego. na podstawie tego przepisu *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam Wam również: Pilaw z bobem i szparagami Pilaw z kurczakiem i granatem Korzenny
Chilli Czosnek i OliwaChyba już każdy, kto śledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np: Placuszki dyniowe , Omlet owsiany , Ekologiczne placuszki z płatków Symbio . Ostatnio pracuję głównie popołudniami, więc rano mam więcej czasu na przygotowanie śniadania. I niezmiennie już od kilku dni na moim śniadaniowym
Zawsze głodna!nałóż liście sałaty, plastry pomidora i plastry bakłażana w orzechowej panierce. Udekoruj listkami mięty. Podaj z większą ilością sosu tzatziki w małej miseczce. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam domowy fast food: Ekspresowe calzone Falafele z marchewką Pissaladiere Pity z klopsikami
Chilli Czosnek i Oliważurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi po królewsku
Słodkie okruszkiminut, aby smaki się przegryzły a sos schłodził. Sos tzatziki możesz przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku przez 1-2 dni. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii
Chilli Czosnek i OliwaKorzystając z dobrodziejstw lata proponuję pyszną sałatkę z fasolką i kalafiorem- a w roli głównej śledź! Pycha! Składniki: 1 duży kalafior, ½ kg fasoli szparagowej, 1 opakowanie koreczków śledziowych w oleju, 5 łyżek majonezu, ½ szklanki jogurtu naturalnego, sól do smaku, pieprz do smaku, ocet do smaku, szczypiorek. Wykonanie: Kalafior namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem soli na kilka minut. Następnie
Tradycyjna Kuchniahiszpańskich barwach - szczypta-wege.pl z bloga szczypta-wege Leche merengada - Paulina z bloga Pommes à la cannelle Sangria - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaŚledzie w śmietanie Coś dla smakoszy śledzika, idealna przystawka, lub po prostu coś na ząbek do kolacji... Składniki: 5-6 filetów śledziowych a'la matias 1 cebula kilka marynowanych pieczarek 2-3 ogórki kiszone 200 ml śmietany 1 łyżka musztardy pół łyżeczki cukru sól pieprz Sposób przygotowania Filety najlepiej wymoczyć w wodzie przez kilka godzin, nie będą wtedy(...)słone. Śledzie pokroić w większą kostkę, cebulę drobno posiekać, pieczarki i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, wlać śmietanę, dodać musztardę cukier, pieprz i sól do smaku. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki aby wszystko dobrze się przegryzło. Smacznego
na moim stole...więc z zaciekawieniem, czasem nawet uważnie studiuję różne wpisy (bo wielu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o ludziach, blogach, blogowaniu, życiu; w ogóle to chyba o wszystkim - kto śledzi blogosferę, ten wie), ale blogowo raczej omijam. Tym razem jednak postanowiłam się pobawić, bo bloga Ani, jak i samą Anię zresztą, lubię bardzo. Nie znamy się osobiście, ale myślę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJest pysznie! Puszyste drożdżówki z serem i wiśniami! Mniammmi! Seria na drożdżówki trwa, kto śledzi bloga ten wie hihihi ;-) Ale ciągle za mną chodzą takie bułeczki, w różnej postaci, do kawy i na drugie śniadanie do pracy, są idealne. Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy! To kto dziś piecze? Dajcie znać ;-))) SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej typu babuni
SMYKWKUCHNIodcedzić na sitku. Cebulę i pomidory. pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ryż z cebulą,kukurydzą, pomidorami i tuńczykiem, a następnie zalać zalewą i wymieszać . Posypać szczypiorkiem i ponownie wymieszać. śledź po cygańsku
O kuchni z uczuciemminutach zdejmij gözleme z patelni i posmaruj drugą stronę masłem. Trzymaj w ciepłe, aż usmażysz wszystkie gözleme. Podawaj na ciepło. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaziela angielskiego - 3-4 ziarenka pieprzu Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę,ocet oraz przyprawy . Stawiamy na gaz i zagotowujemy.Odstawiamy do ostygnięcia. Marchewkę ugotować ale pamiętać by jej nie rozgotować. Śledzia kroimy w paseczki ,cebulę na ćwiartki ,ogórek i marchewkę w krążki. Kolejno nabijamy na wykałaczkę cebulę,marchewkę,śledzia a na koniec ogórek. Tak przygotowane koreczki umieszczany
magiczna kuchnia Kasiogniu rozgrzej 1 - cm warstwę oliwy, następnie partiami smaż na niej pakieciki z obu stron, aż ciasto ładnie się zezłoci. Podawaj na ciepło. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam także inne wytrawne ciasta: Tureckie bułeczki ze szpinakiem Hortopita ze szpinakiem
Chilli Czosnek i Oliwa