śledź po - 1000 przepisów (strona:35/67)

Okoń smażony w zalewie octowej ! Wyszły idealne! 373

okoni (lub śledzi ewentualnie) - szklanka mąki - sól - olej i masło do smażenia Ryby oczyść, umyj i osusz. Oprósz solą z obu stron i obtocz w mące. Rozgrzej olej dość mocno i połóż na nim ostrożnie ryby. Po około 3 minutach przewróć je na drugą stronę. Smaż kolejne kilka minut do złotego koloru. Wyłóż je na ręcznik papierowy, aby osączyć

Pasje Jolki
Czy masło orzechowe jest zdrowe? Ile można go jeść? Jak wybrać to najlepsze? Jak zrobić samemu? 143

BARDZO WAŻNE , a przewaga omega-6 działa na naszą niekorzyść. Dlatego jeśli lubisz masło orzechowe arachidowe, musisz koniecznie włączyć do diety więcej źródeł omega -3, czyli tłustych ryb (makrela, śledź, łosoś ale nie hodowlany, pstrąg), orzechy włoskie, olej rzepakowy NIERAFINOWANY, olej lniany

Powiedz dietom nie
Tatar ze śledzia 135

ponieważ w zależności od smaku można dodać dodatki i charakter dania ulega zmianie. Tak więc jest o prawie umiwersalne danie . Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki  8 płatów śledzia niesolonego 3 ogórki małosolne 2 cebule średnie 2 jajka 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki soli  1/2 szklanki oleju ( ja używam rzepakowego)  sok z 1/2 cytryny. Wykonanie(...)drobną kostkę. 2 . Umyte płaty śledziowe wysuszyć i pokroić w drobną kostkę . Można zmielić na maszynce do mięsa . 3 . Ogórki i cebule pokroić w drobna kostkę  4 . Kawałki śledzia przełożyć do miski ,dodać resztę produktów i dokładnie wymieszać . Jeśli potrzeba można doprawić solą i pieprzem

Eli Gotowanie
Drugie śniadanie do szkoły #1 203

past do kanapek). Mięso, drób, wędliny, ryby, jaja, nasiona roślin strączkowych, orzechy: „Z produktów mięsnych należy wybierać gatunki o małej zawartości tłuszczu (wołowina, cielęcina). Ryby morskie, takie jak makrela, śledź i sardynka warto spożywać ze względu na zawartość w nich korzystnych dla zdrowia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 i witaminy D.” 6   Tłuszcze: "Większość tłuszczu

Atlas Smaków
Kartacze z mięsem mielonym 308

danie pyszne, bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo sycące. Kartacze mogą też też nadziewane farszem z innych mięs surowych lub gotowanych, kiszoną kapustą, grzybów świeżych i suszonych albo śledzi.     Składniki: 500 gr. mielonej wieprzowiny 1 kg. ziemniaków 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 cebule 1 jajko sól świeżo mielony czarny pieprz kiełbasy lub skwarki do okraszenia Przygotowanie

Smaczne Potrawy
Aromatyczne bakłażany faszerowane kuskusem 128

piekarnika i piecz przez ok. 30 minut, aż bakłażan po wbiciu widelca będzie miękki. Podawaj posypany świeżą miętą i opcjonalnie polany jogurtem naturalnym.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowy ser twardy – „Caciotta” 295

height: 1em; max-height: 1em;" /> Muszę się Wam jeszcze przyznać do tego , że nie do końca przestrzegam receptur , te czasy , naciski , temperatury i gramatury-uf.. .., dysponuję wiaderkami po śledziach i kiszonej kapuście z wypalonymi otworami – form serowarskich nie posiadam , nie mam także wagi , specjalnych garnków , ani prasy , której rolę odgrywają dwie paczki kafli łazienkowych " class="wp-smiley" style(...)cielęca – ja użyłam w proszku 0,5 kg soli 2 l wody 1 chusta serowarska lub pielucha tetrowa termometr forma do sera – ja zrobiłam z wiaderka po śledziach 1 kg , nakłuwając dno i brzegi gorącym drutem Mleko przelewamy do garnka , dobrze mieć pokrywkę lub coś co ją zastąpi . Ogrzewamy na bardzo malutkim ogniu , cały czas mieszając powoli

Ogrodnik w podróży
Zabajone lody kokosowo- jagodowe 137

tygodniu dostałam bardzo fajną przesyłkę :) Kto śledzi fp ten wie, o co chodzi... Do testowania otrzymałam zestaw likierów Canari, za co serdecznie dziękuję Henkell & co. vinpol Polska. Na pierwszy rzut poszedł kokosowy, bo ten zawsze najbardziej lubiłam. Powstały pyszne lekko zabajone lody kokosowe, które z dodatkiem lodów jagodowych tworzą niesamowity duet.  Mam nadzieję, że spróbujecie i powiecie

Kuchnia w czekoladzie
"Pizza" z bakłażana z mozzarellą i pomidorami 205

pomidora i listki bazylii. Wstaw z powrotem do piekarnika i zapiekaj przez 5-10 minut, aż ser się roztopi. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Balık Ekmek, kanapka z rybą znad Bosforu 196

ułóż zieloną paprykę. Drugą połówkę bułki posmaruj turecką pastą paprykową i połóż na wierzchu kanapki. To samo powtórz z drugą kanapką. Zjadaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Tatar ze śledzia Matjas -wieżyczka 165

ziaren ugotowanego ryżu Wykonanie: Płaty śledziowe Matjas pokroić w kostkę i posiekać je następnie jeszcze drobniej lecz nie nazbyt gładką papkę. Drobno posiekaną w kostkę cebulę połączyć z posiekanym śledziem,dodać oliwę oraz czarny i ziołowy pieprz. Dwie z rzodkiewek pokroić w plasterki i zachować 8-10 najładniejszych plasterków.Resztę posiekać posiekać i dodać do śledzia.Wymieszać,przykryć i odstawić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Turecka pasta paprykowa - szybka wersja 175

olejem roślinnym w celu zabezpieczenia przed pleśnią. Zamknięty słoik przechowuj w lodówce i w miarę zużycia pasty zawsze zalewaj wierzch świeżą porcją oleju.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z ogórków, orzechów włoskich i pestek granatu 177

osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i polej powstałym dressingiem sałatkę. Wymieszaj i podawaj od razu.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
"Dbam o zdrowie" z potrawami z owoców morza! 163

przygotowywały dań z owoców morza, a chciałyby spróbować. We wpisie zamieściłam zdjęcia potraw w nieco innych ujęciach niż te, które finalnie zostały opublikowane.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Pide z cukinią i fetą 161

przez 8-10 minut. U mnie 2 placki mieściły się na jednej blasze, dlatego piekłam pide w dwóch turach. Gorącą pide podawaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa