pomarańczowyw tym roku wypróbuję dwie nowe wersje - z sokiem mandarynkowym (Puccini) i sokiem z granatu (Tintorretto)A Wy czym będziecie wznosić toast w Sylwestra?***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwanaszła myśl - PRAWDZIWY FACET POTRZEBUJE CZASEM MIĘSA A NIE TYLKO MAKARONU. No cóż Panie nie zapunktowały.Ponieważ święcie wierzymy z Przyjacielem Mym że program cieszyć będzie się popularnością (Przyjaciel śledzi dalsze losy bohaterów i mówi że się dzieje) nic a tylko czekać drugiej serii.Tym samym dzisiejszy post to mała porada dla naszych przyszłych Bohaterek, którą przygotował Brasileiro szczerze rozbawiony
Smaki Brazyliisosem malinowymA na deser proponuję małe porcyjki waniliowej panna cotty z dodatkiem sosu, który o tej porze roku można zrobić z mrożonych malin.***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaOpolu zadbał o Opolskich Blogerów i zaprosił na wyśmienitą komedię " Mayday 1" reżyserii Tomasza Konina. Był to świętny pomysł by odetchnąć od świątecznych zakupów, pieczenia pierników i krojenia śledzi. Kilka chwil na kulturalną konsumpcję w zupełności doładowało mi baterie na dalsze kuchenne podboje podczas Świąt. Przekonałam się, że jeśli komedia to tylko w teatrze! Ten spektakl
Bon Appetit MałgorzatyPASTA ŚLEDZIOWASkładniki:- 170g śledzia w sosie pomidorowym (konserwa)- 4 łyżeczki musztardy delikatesowej- 3 łyżki Delmy z masłem- pieprz czarny- cukier- przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Do miseczki wkładamy śledzia (bez ości) z całym sosem pomidorowym z konserwy. DOdajemy musztardę oraz Delme z masłem. Wszystko dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Doprawiamy pieprzem, cukrem oraz "Kucharkiem" do smaku i gotowe. Smacznego
Mentor Smakuwyjmij przy pomocy łyżki cedzakowej i odsącz na ręczniku papierowym.Usmażone pierożki posyp cukrem pudrem. Możesz je podawać na ciepło i na zimno. ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwateż dania mięsne typu bigos, rolady, pasztet itp. na Boże Narodzenie. W tym roku będę korzystać z blogu zcukrempudrem. Szczerze polecam wszystkie przepisy są świetne i bardzo pomocne.Nie ma śledzi (nie lubimy), karpia (mało kto je) oraz makowca (nie lubię maku ). I jak widać wyżej, dania, za którymi nie przepadamy zamieniam na nasze ulubione np. kompot z suszu
NA MOIM TALERZUWszystkie małże powinny być otwarte, wszystkie zamknięte należy wyrzucić. Spróbuj i ewentualnie dopraw. Posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj np. z opieczonym chlebem. ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwasuszony tymianek do smaku czy płatki chilli dla pikantności. Przygotowane grzanki ułóż w talerzu do zupy (2 na osobę) i zalej gorącą zupą. Smacznego!***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwawierzchu posiekanymi orzechami włoskimi.Ciasto orzechowe jest pyszne do herbaty lub kawy. Sprawdzi się także w połączeniu z waniliowymi lodami lub odrobiną śmietany. Smacznego :)***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwapięknie wydana. Na prezent dla miłośnika kuchni włoskiej jest więc idealna! :)Dwaj łakomi Włosi, Antonio Carluccio, Gennaro ContaldoWydawnictwo MUZAOprawa twarda, 208 stron2012Tłumaczenie: Przemysław Zasieczny***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami.Przepisy z książki:Roladki z cukiniiKrólik duszony w cytrusachSałatka z bobu
Chilli Czosnek i Oliwafarszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach, pastach smakowych itp.zrodlo: wyd. Publicat, "Kuchnia Polska", Ewa Aszkiewicz
Klaudynkowa kuchniaszerokim, płaskim nożem maczanym w wodzie. Udekoruj wierzch ciasta połówkami orzechów. Dobrze jest schłodzić ciasto w lodówce przed podaniem, będzie lepiej się kroić. ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwagotowaniu - myślę, że poradzą sobie z polecanymi przez Caudię Roden recepturami.Łatwa kuchnia śródziemnomorska, Claudia RodenOficyna IMBIROprawa twarda, 128 stron2006Tłumaczenie: Monika Skowyra ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwamiski i posyp solą. Podawaj od razu do hiszpańskiego wina i zajadaj papryczki palcami chwytając za ogonki. Ciekawe, czy trafisz na ostrą czarną owcę?:)***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwa