serowe - 4000 przepisów (strona:71/267)

Kolorowy sernik 178

niego kapkę czerwieni. Sernik jest rewelacyjny, na pewno będzie powtórka, tylko musimy się zaopatrzyć we wszystkie kolory tęczy. Kolorowy sernik Składniki:Spód120 g ciastek pełnoziarnistych50 g roztopionego masłaMasa serowa:500 g twarogu dwu lub trzykrotnie zmielonego3 jajka1 puszka mleka skondensowanego słodzonego1 łyżeczka domowej esencji waniliowej1 łyżka mąki kartoflanejbarwniki spożywcze w proszku: czerwony, zielony, niebieski i żółty (można zastąpić(...)średnicy 20 cm wykładamy folią aluminiową i na dno tortownicy wykładamy ciastka, dociskając je lekko dłonią. Tortownicę wkładamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej.Do miski wkładamy wszystkie składniki masy, oprócz barwników spożywczych. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy, w masie nie mogą zostać grudki.Następnie masę dzielimy na 4 równe części

Kulinarne przygody Gatity
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI 2098

lubią ciasto Izaura . ciasto 2 szklanki mąki 1, 5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag twarogu  2 żółtka szklanka cukru 50 g wiórków kokosowych budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować(...)ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Masa serowa Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem

RAROSSA
Sernik 369

szklanki) mąki pszennej100 g masła100 g (3/4 szklanki, 10 łyżek) cukru pudru1/2 łyżki smalcu1 żółtko2 łyżki kwaśnej śmietany (18%)2 łyżki kakao1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg twarogu (zmielony 2 razy lub twaróg z wiaderka)- ja użyłam twarogu sernikowego mielonego, firmy Piątnica -5 jajek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego2 łyżki budyniu śmietankowego100 g rodzynek sułtańskich100(...)mąką.4. Żółtka oddzielić od białek (5 jajek). Twaróg połączyć z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, budyniem i bakaliami. 5.Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Pianę z masą delikatnie wymieszać za pomocą łyżki.6. Na starte ciasto wyłożyć masę serową. Pozostałą częścią ciasta obsypać wierzch. Pieczenie (termoobieg, środkowy poziom piekarnika)Blacha: okrągła o średnicy

Malowane smakiem
Sernik z rabarbarem i truskawkami 247

jest suchy i przypomina wiór;) Dlatego stale szukam doskonałego przepisu. Ten jest fantastyczny, nie jest suchy, ale też nie "pływający":) Pyszny kruchy czekoladowy spód oraz odrobina rabarbaru. Delikatna masa serowa z odrobiną czekolady oraz truskawkowego budyniu. A na wierzchu słodki mus z owoców. Przepis podpatrzyłam u Żaków, ale nieco go zmodyfikowałam. Jak dla mnie sernik idealny:) Spód:200g herbatników(...)margaryny, 30g gorzkiej czekolady.Masło stopić wraz z czekoladą. Herbatniki połamać na kawałki i zmielić w blenderze. Dokładnie wymieszać ze stopionym masłem. Wylepić dno tortownicy o śr. 24cm.Masa serowa:1kg półtłustego twarogu, 100g białej czekolady, 3 jajka,3 łyżki budyniu truskawkowego, 250g cukru, 70g masła lub margaryny, 3 czubate łyżki śmietanki 30%, 5 łodyg rabarbaru, 100g truskawek, czubata łyżka cukru

Z miłości do słodkości
Truskawki tiramisu po polsku 368

umyć, odszypułkować. Kilka odłożyć do dekoracji, resztę owoców zmiksować wraz z serem, cukrem i likierem migdałowym przy pomocy blendera. Śmietankę ubić na sztywno, 2/3 dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać. W szklanym naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kawie. Nałożyć połowę masy serowej, warstwę namoczonych w kawie biszkoptów oraz resztę masy serowej. Udekorować pozostałą ubitą śmietanką oraz odłożonymi

Z miłości do słodkości
Sernik na zimno z czarnej porzeczki 182

masła. Ciasteczka połamać na kawałki i najlepiej zmielić przy użyciu blendera. Masło stopić, wymieszać ze sproszkowanymi ciasteczkami. Wyłożyć na spód tortownicy o śr.24cm. Schłodzić.     Masa serowa: 1 kg twarogu, łyżka soku z cytryny, 200 ml śmietanki 30%, 250 g cukru, 2 i 1/2 łyżki żelatyny, 250 g czarnych porzeczek, 3 czubate łyżki cukru pudru.   Twaróg(...)zmielić, utrzeć z cukrem, śmietanką i sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, odstawić na 5 minut, by napęczniała. Następnie, podgrzewając rozpuścić. Ciepłą żelatynę dodać do masy serowej dokładnie wymieszać. Porzeczkę zmiksować w blenderze na papkę. Masę serową podzielić na pół, połowę wylać na przygotowany spód. Do drugiej części dodać zmiksowane porzeczki oraz cukier puder. Wymieszać

Z miłości do słodkości
Mini serniczki na zimno z karmelem 31772

Bitą śmietanę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno. Ser miksujemy razem z cukrem i dodajemy do niego ubitą śmietanę, masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej części masy serowej dodajemy dwie łyżki rozpuszczalnego kakao, żelatynę i miksujemy na małych obrotach. Całość nakładamy łyżką do szklanek, wychodzi około po trzy łyżki masy do szklanki. W środek masy wciskamy kieliszki(...)wszystkie szklanki do lodówki na około godzinkę. 2.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę żelatyny. Do kieliszków nalewamy gorącej wody ( ja do tego wykorzystałem strzykawkę), powoli wyciągamy kieliszki z masy serowej. Powinno się pojawić ładne wgłębienie na masę karmelową. Masę kajmakową mieszamy z 4 łyżkami mleka, dzięki temu będzie bardziej płynna. Napełniamy wgłębienia serniczków masą karmelową,   po dwie łyżeczki karmelu

zjem to blog kulinarny
Słodka kostka czyli ciasto architekta 223

czasem za wypieki świąteczne:)  Składniki:Biszkopt ciemny:5 jajek3/4 szklanki mąki2 łyżki kakaołyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukruBiszkopt jasny:4 jajka3/4 szklanki mąki1/2 szklanki cukrułyżeczka proszku do pieczeniamasa serowa: 1 litr mleka4 budynie waniliowełyżka kakao2 kostki masłamasa śmietanowa:500 g serków homogenizowanych waniliowych3 galaretki czerwone4 banany1 cytrynapolewa:1/2 kostki masła 3 łyżki kakao4 łyżki kwaśnej śmietanyłyżeczka żelatyny3 łyżki(...)instrukcją na opakowaniu i studzimy. Masło ucieramy na biały puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masę dzieli na dwie części i do jednej dodajemy łyżkę kakao.  Masa serowa:  Galaretki rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć łączymy je z serkami i mieszamy mikserem.  Banany kroimy w plastry o grubości ciemnego biszkoptu i kropimy

ciastkarnia na kruchym spodzie
sernik jogurtowy z brzoskwiniami 207

wersji, nie jest słodki lekko kwaśny smak, idealny do popołudniowej kawy. Polecam:)  Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: spód: 100 g herbatników 100 g masła masa serowa: szklanka cukru pudru 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego mały kubek jogurtu naturalnego 100 ml śmietany 30%  4 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 4 brzoskiwnie 2 galaretki brzoskiwniowe Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek(...)cukrem i delikatnie dodajemy na zmianę twaróg i jogurt naturalny. Gdy wszystkie składniki będą wymieszane w osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i delikatnie dodawać do serowej masy gdy przestygnie. Wszystko wymieszać jeszcze raz na niskich obrotach mikserem. Gotową masę wylewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki aby lekko stężała. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją

ciastkarnia na kruchym spodzie
Taratelki z owocami 166

należy go bardzo krótko wyrabiać by nie zatracił swojej kruchości i zawsze się udaje. Osoby, ktore nie mają czasu na robienie ciasta mogą kupić gotowe kruche ciasto. Przygotowanie masy serowej i owoców jest bardzo szybkie i bez problemowe! Czas przygotowania: 2h ( w tym czas na chłodzenie) Ilość porcji: 7 Składniki Ciasto: 125g cukru pudru 250g mąki 125g masła o temperaturze(...)opakowania cukru waniliowy. Intensywnie, krótko wyrabiamy, zawijamy w folie spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Można też użyć gotowego ciasta kruchego. W tym czasie przygotowujemy owoce i masę serową.  Pomarańcze sparzamy wrzątkiem. Ścieramy skórkę na tarce, na drobnych oczkach.  Z reszty pomarańczy wyciskamy sok. Serek riccota ucieramy z cukrem waniliowym, dodajemy do tego 2 łyżki likieru pomarańczowego

Kolizje Smaków
Tarta jagodowa 219

zrobić coś pysznego, jednak należy pamiętać aby dać mu trochę czasu na schłodzenie i będzie pysznie.     Składniki: spód 2 szklanki migdałów 50 g masła 10 herbatników masa serowa: 800 g twarogu tłustego 100 g cukru galaretka malinowa galaretka kiwi pół szklanki wrzątku dodatki 3 łyżki dżemu truskawkowego 500 g jagód Przygotowanie: Migdały zblenduj razem z herbatnikami(...)gładka masa, ułóż nią spód tarty.  W szklance wymieszaj obie galaretki z wrzątkiem ( jeżeli połączysz galaretkę kiwi z malinową powstanie ciemny kolor - fioletowy, dzięki temu masa serowa będzie miała delikatny odcień fioletu i nie musimy dodawać żelatyny) odstaw do ostygnięcia. Twaróg zmiel 3 razy, wymieszaj z cukrem i galaretką, zalej masą serową  spód i wstaw

Niezły Młynek
Serowo-waniliowe bułeczki 192

wyjechały z piekarnika : Serowo-waniliowe bułeczki / oponki maślane, które są świetnym pieczywem na kolację lub śniadanie. Te bułeczki przygotowałam przez czysty przypadek, zaplanowałam sobie, że przerobię mój przepis na serowe pączki z frużeliną. W planie miałam przygotować serowe oponki, ale pieczone w piekarniku, miałam już nawet zabrać się za przygotowanie lukru aby je ozdobić, jednak skosztowałam tej małej bułeczki/ resztki(...)Russell Hobbs  o mocy 350 Wat), dodajemy miękkie masło, ubijamy dalej na puch. Do miski przekładamy twaróg waniliowy i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, miksujemy na średnich obrotach. Do masy serowej dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, łączymy dokładnie. Ciasto przekładamy na obsypany delikatnie mąką blat i rozwałkowujemy na grubość ok 2 cm. Za pomocą foremki wykrawamy krążki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 427

jeszcze w inny sposób… ciasto 2 szklanki mąki 1, 5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag sera białego- najlepiej z wiaderka nie wymaga mielenia   4 jajka szklanka cukru pół kostki masła wiórki kokosowe budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy(...)ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy.  Masa serowa Żółtka oddzielić od białek z nich ubić sztywną pianę. Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać stopniowo masło miksować aż składniki się połączą

RAROSSA
Sernik na zimno z mandarynkami 175

tortownicy ( 26 cm ).Dwie galaretki rozpuścić w szklance wody, odstawić by zaczęły zastygać. Śmietankę ubić na sztywno. Serek zmiksować z tężejącą galaretką, pod koniec miksowania dodać ubitą śmietankę. Masę serową wyłożyć na herbatniki i całość wstawić na 20 minut do lodówki. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na części i dekoracyjnie ułożyć na tężejącej masie serowej. W dwóch szklankach wody rozpuścić pozostałe(...)dwie galaretki i po wystygnięciu wylać na zastygłą masę serową. Całość wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone

Świat Smaku
Mako - sernik 180

żółtko- 140 g cukru pudru Masa makowa- 0,5 kg suchego maku- 1 białko- 180 g cukru- 3 czubate łyżki kaszy manny- kilka kropel olejku migdałowy Masa serowa - 1 kg sera - 1 szklanka cukru- 150 g margaryny- 3 jajka- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 1 opakowanie budyniu waniliowego Wykonanie Kruche ciasto - mąkę, margarynę, żółtko i cukier puder utrzeć mikserem(...)zagotować i wystudzić. Zmielić trzykrotnie. Białko ubić na sztywną pianę. Do maku dodać cukier, kilka kropel olejku migdałowego, kaszę manną oraz ubite białko. Wszystko delikatnie wymieszać. Masa serowa -  ser trzykrotnie zmielić.  Jajka ubić z cukrem, dodać ser, margarynę, budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Na kruchy spód wyłożyć masę makową i równomiernie ją rozprowadzić. Na nią

Świat Smaku

Proponowane wyszukiwania