łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl cukru -2 łyżki żelatyny -1 cukier waniliowy -175 ml mleka MASA JOGURTOWO-TRUSKAWKOWA -100g truskawek (mogą być mrożone) -jogurt naturalny 200g(...)miksując,potem żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę,proszek kakao i delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy. Pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni. Studzimy. MASA SEROWA (ser powinien być w temp pokojowej) Do garnka wlewamy mleko,dodajemy cukier waniliowy,cukier oraz żelatyne. Zagotowujemy. Studzimy. Zimny płyn wlewamy do sera i miksujemy na najwyższych obrotach. Jeśli masa
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżek mąki pszennej · 25 g zimnego masła · 2 łyżki cukru pudru lub drobnego NADZIENIE SEROWE: · 125 g twarogu niemielonego · 2 łyżki cukru pudru · 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)można przygotować resztę składników do drożdżówek: 1.KRUSZONKA Mąkę, cukier i posiekane masło wsypać do miski i rozcierać palcami krótko aż powstaną drobne okruszki, odstawić, można do lodówki. 2.NADZIENIE SEROWE W osobnej misce, twaróg wymieszać rózgą na gładką masę z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną i jajkiem. Jajko można pominąć. Ja użyłam jajek z chowu ekologicznego, stąd taki żółty kolor serka
Calzonella.comSkładniki na ciasto: 1 szkl. ciepłego mleka 40 g drożdży świeżych 1/4 szkl. cukru 1/2 kg mąki 80 g miękkiego masła szczypta soli 1 jajko Masa serowa: 1 jajko 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 kg sera białego półtłustego 1/2 szkl. śmietany 18% 1 rozmącone białko do posmarowania bułeczek Ciepłe mleko wlewam do miski, dodaję(...)dodaję cukier. Chwilę miksuję. Dodaję pozostałe składniki i miksuję delikatnie lub mieszam łyżką. Placuszki leżące na blasze przyciskam na środku szklanką by powstało zagłębienie. Do zagłębienia wkładam masę serową. Smaruję brzegi bułeczek rozmąconym jajkiem. Piekę przez około 15-20 minut. Artykuł Drożdżówki z serem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plgorącej wodzie, mieszamy porządnie i odkładamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywną piankę dodajemy do niej cukier puder i dokładamy po łyżce sera. Na samym końcu wlewamy do serowej masy wystudzoną (ale nie ściętą) galaretkę cytrynową. Wlewamy ją małym strumieniem. Całą masę wylewamy na wcześniej ułożone herbatniki. Odkładamy ciasto do lekkiego stężenia. Zabieramy się za posypkę kokosową. Wykonanie kokosowej posypki(...)małym rondelku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy do tego wiórki i mieszamy. Odkładamy posypkę do ostygnięcia. Gdy będzie zimna posypujemy nią ciasto. Ważne by masa serowa nie zdążyła się całkowicie zsiąść, bo inaczej posypka się nie przyklei. Gotowe ciasto odkładamy do całkowitego stężenia do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej nawet na całą noc. Przepis znalazłam na www.obzarciuch.pl
Mania Wypiekaniaprzesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. Masa serowa: 1,5 kg zmielonego sera (może być z wiaderka) 30 dag cukru 250 ml śmietany 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka 250 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka(...)ziemniaczanej Jajka i żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ser, olej, śmietanę oraz wymieszane z mlekiem budynie i mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Masę serową wylewamy na podpieczone ciasto. Pieczemy przez ok. 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia robimy bezę orzechową. Beza orzechowa: 6 białek 5 łyżek cukru
Pyszności Słodkościczasie ubijania porcjami dodajemy czekoladę i żelatynę. Naszą jajeczną masę stopniowo dodajemy do twarogu i mieszamy. W osobnej misce ubijamy śmietanę po czym dodajemy ją, stopniowo do masy serowej. Gotową masę rozkładamy na schłodzonym cieście i schładzamy. Kiedy nasza masa serowa stężeje, układamy na niej odcedzone i pocięte na plasterki brzoskwinie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Pozostawiamy do stężenia. Smacznego Artykuł
PatiGotujekomponuje się idealnie. Ten sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl * biała czekolada – 120 g * wanilia – 1 laska ( lub ekstrakt z ziaren wanilii ) * drobny cukier(...)jajko – 2 szt * świeże maliny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki zmiksować z roztopionym masłem, wylepić tortownicę wyłożoną papierem, przykryć okrągłymi biszkoptami, wstawiać na 30 minut do lodówki. MASA SEROWA: Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę, rozpuszczamy, zostawiamy do wystudzenia. Ser biały ucieramy wanilią, cukrem i jajkami na gładką masę ( nie za długo! ). Dodajemy białą
Ostra na Słodkoniskich obrotach razem z cukrem, cukrem wanilinowym i jajkami, dodaje wymieszane mleko z mąką ziemniaczaną i wyrób na gładką masę. Na sam koniec dodaj posiekaną czekoladę. Połowę masy serowej wylej na spód wcześniej upieczony, ułóż na cieście kulki i zalej pozostałą masę serową. Ciasto piecz przez 55-60 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Ostudzone ciasto
Niezły MłynekDziś czas ogłosić zwyciężczynie sernikowego konkursu! Wszystkim biorącym udział dziękuję za zabawę i słodkie, serowe propozycje. Każdy z nadesłanych przepisów za coś wyróżniłam i z przyjemnością podzielę się z Wami tym, czym urzekła mnie każda sernikowa receptura. Oto zwyciężczynie, które otrzymują ode mnie nagrody książkowe: Daria K BZ – zainspirowałam się propozycją, ponieważ nigdy jeszcze nie dodawałam do sernika jogurtu(...)greckiego. Czas na niego! Natalia K – zaproponowała masę serową na bazie mleka. To dla mnie absolutna nowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede mna! gin – absolutny hit sernikowy! Kajmak i kasztany! Biorę go na warsztat! Ewelina Skiba – zaproponowała bajeczne, śmietankowe
Raj dla Podniebieniasernik niecodzienny. Jesienny za sprawą aromatu goździków. Delikatny dzięki włoskiemu serkowi ricotta. Pachnący mandarynkami. Zróbcie! Składniki (na małą tortownicę) spód 150g herbatników czekoladowych 50g stopionego masła masa serowa 70g miękkiego masła 600g twarogu półtłustego 200g serka ricotta 3 łyżki śmietanki kremówki 4 jajka 6-7 mandarynek + 1-2 do ozdoby 1 szklanka cukru 3-4 goździki 1/2 laski(...)gotujemy i miksujemy ze skórką. W wysokiej misce ucieramy masło z cukrem, dodając po jajku. Następnie po łyżce dodajemy zmielony twaróg i dokładnie miksujemy. Na sam koniec do masy serowej dodajemy ricottę, wanilię, śmietankę oraz mus mandarynkowy. Masę przekładamy na kakaowy spód. Sernik pieczemy ok. 1h w temp. 160-170C. Schładzamy w otwartym piekarniku. Przestudzony dekorujemy plastrami świeżych mandarynek
Raj dla Podniebieniaszklanka cukru 2 budynie śmietankowe Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Połącz wszystkie składniki. Oddziel żółtka od białek. Białka zostaw, potrzebne będą do masy serowej. Do miski z suchymi składnikami dodaj żółtka, śmietanę i pokrojone drobno masło. Zagnieć ciasto. Podziel na dwie części. Każdą z nich zawiń w folię aluminiową i włóż do zamrażarki(...)tarce o dużych oczkach. Rozprowadź równomiernie po blaszce. Włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C. Po upływie wskazanego czasu wyjmij upieczony spód z piekarnika, ostudź. Masa serowa. Żółtka oddziel od białek. Utrzyj masło z cukrem na puch. Dodaj ser i żółtka. Miksuj dokładnie. Dodaj budyń. Ubij wszystkie uzyskane białka […] Artykuł Sernik królewski – niebo w gębie
Niuniokiwcześniej, wrzucić je razem z powstałym sokiem do serków i zmiksować do momentu aż truskawki rozpadną się a masa nabierze koloru truskawkowego. Do rozpuszczonej żelatyny dodać dwie łyżki masy serowej i szybko wymieszać. Żelatynę dolać do pozostałej masy serowej i szybko miksować, żeby nie powstały grudki. Gotową masę przełożyć na biszkopty, na wierzch można powciskać zamrożone truskawki i wstawić
Ze smakiem bez glutenuwypiekami Moje Wypieki . Polecam! Sernik z musem czekoladowym Składniki na tortownicę 25cm: Na spód: 160g herbatników zwykłych lub kakaowych 30g roztopionego masła Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii(...)dodajemy masło i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy masę herbatnikową i dobrze uciskamy rękami. Masę schładzamy w lodówce. Masa serowa: składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki miksujemy tylko do połączenia i powstania gładkiej masy. Nie miksujemy za długo, by nie napowietrzać zbyt mocno masy. Piekarnik nagrzewamy
Smak mojej kuchniczasie zdejmujemy folię wraz z obciążeniem i pieczemy jeszcze 5 min. 7. Wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. 8. Wszystkie składniki na masę serową (oprócz rukoli i suszonych pomidorów) łączymy za pomocą miksera lub blendera. Następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone oraz rukolę. Mieszamy. 9. Masą serową wypełniamy kokilki i pieczemy 20 – 25 min w 160 st. C. 10. Upieczone serniczki
Podwójnaporcjanaleśniki i przygotowuję z nich zielony torcik naleśnikowy z serem i rukolą. Zielone naleśniki z rukoli posmarowałam kremowym serkiem Pesto i Rukola, według mnie to idealne połączenie smakowe. Smak serowego nadzienia wzmocniłam o świeżą rukolę. Jeśli szukacie innych przepisó na naleśniki, to znajdziecie je poniżej: – naleśniki z parówką i serem – naleśniki pikantne z kurczakiem i warzywami – naleśniki z pieczarkami(...)sól, łączymy ciasto naleśnikowe za pomocą trzepaczki. Ciasto naleśnikowe zostawiamy na kwadrans. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni posmarowanej niewielkaą ilością oleju z obu stron. Przestudzone naleśniki smarujemy kolejno masą serową, na każdym umieszczamy kilka posiekanych listków świeżej rukoli i składamy jeden na drugi tworząc torcik naleśnikowy, wierzchni naleśnik pozostawiamy bez smarowania. Resztę serka wkładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną kńcówką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię