pudrem i cukrem waniliowym następnie dodajemy twaróg i dalej miksujemy. Żelatynę namoczyć w w kilku łyżkach mleka do spęcznienia, po czym rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewoidealny ,ciasteczka oreo dodają ciekawego smaku a sernik pieczony w kąpieli wodnej jest wyjątkowo delikatny i wilgotny ,wszystkie te warstwy tworzą pyszna całość :) Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 650 g twarogu ,u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" - 325 ml śmietanki 36 % - szklanka cukru pudru - 4 jajka - 1 duża ,płaska łyżka mąki pszennej - 2 duże ,płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)Ciastka zmielić w blenderze i wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć je na blaszkę i ugnieść równomiernie na całej powierzchni, włożyć do lodówki na czas robienia masy serowej. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. , zagotować sobie wodę w czajniku. Ser ,cukier i mąki wrzucić do miski i wymieszać na średnich obrotach, dodać kolejno jajka i smietanę, olejek waniliowy, ucierać do połączenia
Wypieki Reneworeczka i schładzamy w lodówce. Przez ok. 30 min. Po tym czasie ciasto wałkujemy, przekładamy do dużej foremki (24cmx40cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy. składniki na masę serową: 1400 g sera białego (3 krotnie zmielonego) 300 g cukru 250 ml śmietany, kwaśnej 125 ml oleju 2 jajka 4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy orzechowej) 250 ml mleka 2 budynie(...)Pieczemy przez ok. 40-50 min. w 180 st. C. Przed końcem podpiekania robimy bezę orzechową. składniki na bezę z orzechami: 2 białka z ciasta 4 białka z masy serowej 5 łyżek cukru ok. 80 g orzechów zmielonych ok. 120 g orzechów posiekanych 1 łyżka kaszy manny lub bułki tartej 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 szczypta soli wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaciepłe dni. Spróbujecie...? Sernik kawowo-bananowy (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 100 g podłużnych biszkoptów 50 g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) masa serowa: 600 g serka kremowego 300 g creme fraiche (18%) 80 g cukru pudru 100 ml mocnej, ostudzonej kawy 4 banany 1 łyżka soku z cytryny 6 listków żelatyny dodatkowo: kakao(...)blenderem na gładko, wymieszać z sokiem z cytryny. Serek, creme fraiche, cukier puder i kawę zmiksować. Dodać banany, połączyć. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić. Dodać do niej 2-3 łyżki masy serowej, dokładnie wymieszać. Następnie wlać żelatynę do pozostałego kremu, dokładnie zmiksować, żeby nie było grudek. Przelać masę na schłodzony spód, wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować kakao i chipsami
Pożeraczka, czyli raz adobrzesztuk) 6 płatów papieru ryżowego Farsz: 50-60g makaronu ryżowego (użyłam wstążek) 12-15 krewetek marynowanych 4-5 łyżek kukurydzy konserwowej 2 liście sałaty karbowanej Sos kremowo-serowy: (*) 300 ml śmietany 18% 100g żółtego sera gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotować sos. Do rondelka wlać śmietanę i wymieszać z startym (na drobnych oczkach) serem. Mieszając - całość podgrzać(...)makaronu, krewetki, kukurydzę i tak przygotowany farsz polać niewielką ilością sosu. Całość z zwinąć (brzegi do środka i w rulon) i p odawać (opcjonalnie) z resztą sosu. (*) Sos serowy można również zrobić z rozpuszczonego serka topionego rozmieszanego z mlekiem, śmietaną lub jogurtem naturalnym
Di gotujeżółtego i fileta z kurczaka pewnie każdy zna ;) Ja dziś proponuję nietypową roladę, która smakuje wyśmienicie. Nie należy do kategorii dietetyczne, ale jakże kusząco się prezentuje ;) Zapraszam! Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem Składniki: -30 dag sera żółtego -4 jajka -3 pojedyncze filety -40 dag pieczarek -3 łyżki majonezu -2 łyżki oliwy -sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie(...)Pieczarki obieramy, kroimy na małe plasterki. Podsmażamy, aż zmiękną. 3. Filety pokroić na podłużne paski, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na rumiano na oliwie. 4. Na ciepłe ciasto serowe rozkładamy równomiernie pieczarki, następnie fileta. Całość zwijamy w roladę. Przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 170'C. 5. Posypujemy odrobiną sera na ostatnie
Tagebuch po polskuOwijamy je folią aluminiową i smarujemy masłem, dzięki temu nie przykleją się do galaretki i łatwo będzie można je usunąć. Umieszczamy paski na serniku, lekko wciskając w masę serową. Drugi pasek przecięłam na pół i dołożyłam dwie połówki. W dwóch ćwiartkach na przeciw siebie układamy plasterki bananów i smarujemy je sokiem z cytryną, dzięki temu nie ściemnieją. Zalewamy tężejącą(...)galaretką cytrynową (galaretka musi być lekko stężała, bo inaczej wyleje się poza określone ćwiartki lub wsiąknie w masę serową). Ciasto chowamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje, układamy plasterki truskawek w dwóch pozostałych ćwiartkach i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ponownie odstawiamy ciasto do lodówki
Aga w kuchniTwaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Cztery całe ciastka zmiksuj w blenderze na małe kawałeczki i dodaj do masy serowej. Do 16 papilotek włóż po jednym ciastku. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę i opcjonalnie posyp kawałkami ciastek. Piecz 25-30 minut
Food Squarektórym wybitnie zależy na tym, by je schrzanić... I całe szczęście, że tych drugich można mimo wszystko unikać :-) dzięki temu te święta były pozytywny :-) bardzo pozytywne:-) SKŁADNIKI Na masę serową: 2 kg sera z wiaderka 6 całych jajek 4 żółtka 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe bez cukru (na 0,5 l mleka każdy) lub 80 g mąki ziemniaczanej(...)bezę: 6 białek 1 szklanka cukru Dodatkowo: paczka małych okrągłych biszkoptów Wszystkie składniki masy serowej wkładamy do miski miksera i miksujemy przez chwilę aż do połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Następnie całość masy przelewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na godzinę. Po tym czasie wykładamy na sernik bezę - białka miksujemy na sztywno, a następnie
Czary - gary w kuchniwałki. Zaplatamy z nich warkocz i wykładamy nim brzegi tortownicy, robiąc wianek. Środek ma pozostać pusty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20- 30 minut do wyrośnięcia. Przygotowujemy masę serową i nagrzewamy piekarnik do 190 st.C. masa serowa: 250 g twarogu 1 jajko 50 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego do posmarowania: jajko + łyżka mleka Ser ucieramy w mikserze
Dzieje kuchennej Wiewiórytemperatury 37-38 stopni, podwyższając temperaturę o maksimum 2 stopnie co 5 minut. Będzie to trwało około 35 minut. Podczas podgrzewania mieszamy skrzep delikatnie, ale często, tak aby ziarna serowe się nie posklejały. Utrzymujemy temperaturę 38 stopni przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Odcedzamy część serwatki do poziomu ziaren i odstawiamy na 30 minut. Mieszamy co jakieś(...)utrzymujemy temperaturę 37-38 stopni. Skrzep wylewamy na durszlak wyłożony chustą serowarską. Oprószamy solą, delikatnie mieszamy i pozostawiamy w zlewie do odsączenia. Następnie skrzep przekładamy do wyłożonej chustą formy serowej. Prasujemy przez 15 minut pod ciśnieniem 1,5 kg. Wyjmujemy ser z formy, odwijamy z chusty, przewracamy i zawijamy ponownie. Prasujemy przez 12 godzin pod ciśnieniem
Marder&Marder Manufacturegamę spożywczych artykułów i co najważniejsze wszystkie produkty oferowane przez Frisco są dostarczane pod same drzwi domu. Szybko zamówiłem produkty na makaronową zapiekankę ( i nie tylko ), oblaną pysznym serowym sosem z czosnkiem i o wiele już spokojniejszy wybrałem się w powrotną drogę. Podroż minęła bez przygód, a nim zdążyłem się rozpakować do moich drzwi zawitał kurier przywożąc(...)masłem, układamy na jego dnie połowę makaronu, następnie na makaron układamy mięso wieprzowe a na nie kładziemy plastry sera. Całość przykrywamy warstwą z pozostałego makaronu i polewamy masą śmietanowo serową. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez trzydzieści minut. Wyjmujemy z piekarnika, rozkładamy na talerze i od razu podajemy
Miód i pieprzpiec 18 – 22 minuty w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić. Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( dałam gotowy ser z wiaderka) 250 g cukru ( w przepisie było 150 g, dla mnie masa była mało słodka) 50 g miękkiej margaryny 2 opakowania cukru(...)jajku. Gdy składniki dobrze się połączą, dodać ser i śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku
Na słodko lub wytrawniechwilę uważam za najtrudniejszą całej czekoladowej zabawy :). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko ją studzimy (musi być ciepła i wciąż płynna), i dodajemy do niej z pięć łyżek masy serowej dla zahartowania masy cały czas mieszając aby niepowstały nam grudki. Gdybyście widzieli ,że masa robi się grudkowata, na chwilę można znów miskę postawić na ciepłej wodzie i szybko mieszać, czekolada(...)znów lekko puści. Tak wymieszaną masę wlewamy do pozostałego sera i blenderem miksujemy całość aż składniki się nam całkowicie połączą. Serową masę wylewamy na nasz wcześniej podpieczony spód, wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160*C i pieczemy od 45-60 minut. Studzimy przy otwartym piekarniku, Następnie chłodzimy w lodówce, ponieważ sernik będzie mocno "kremowy" Kremowy sernik jeszcze bardziej smakuje wraz
W Moim Magicznym Domu