Serniki lubię w każdej postaci. Czy to te pieczone, czy te na zimno. Wszystkie bardzo lubię. Ten z dodatkiem mleka w proszku jest jednym z lepszych jakie robiłam, polecam Wam również, będzie idealny do niedzielnej kawki Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki(...)Miksujemy. Dodajemy przestudzone masło, miksujemy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę. Delikatnie mieszamy. * Dużą blachę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę serową, pieczemy ok 1 godz 15 minut. Upieczony sernik studzimy. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę, wykładamy na sernik, na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu
Z Majeczką w kuchniŚmietankowy smak pełnego serka przełamany soczystą brzoskwinią pozwala zapomnieć o problemach dnia codziennego. Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) - 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( może być z wiaderka / zawartość tłuszczu nie mniej niż 5% ) - 500 gr serka mascarpone - 9 jajek - 200 gr masła - 3/4 szklanki** cukru - 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżki kaszy manny(...)białkami. Przelewam do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piekę pierwsze 20 minut w temperaturze 190 'C, następnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam
kawawszklancebatonikami Snikers i masą kajmakową. Sernik jest kremowy i delikatny w smaku, a przy tym bardzo snikersowy i słodki. Ale lubimy takie. Przed nami weekend, więc kalorii nie będziemy liczyć!! ;-) Smacznego!!!! Składniki na spód: 300 g herbatników, 100 g masła. Masa serowa: 1kg twarogu ( może być z wiaderka), 1 szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe, 6 jajek, 1 łyżeczka(...)przelewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy przez 15min w 170C, następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do 120C i pieczemy przez 90-100 min. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik przez 30 min. Następnie uchylamy piekarnik, zostawiamy w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu smarujemy sernik masą kajmakową i sypiemy pokrojonymi Snikersami
Passion of CookingBardzo dobry i szybki sernik.Delikatny w smaku ,pachnący świeżą wanilią i cytryną.Bardzo go polecam.Zrobiony bez spodu . 75 dag.odciśniętego twarogu lub ser z wiaderka 1 szkl.cukru 0.5 kostki prawdziwego masła(nie margaryny!) 4 da.rodzynek 4 dag.migdałów 1 laska wanilii otarta skórka z cytryny i sok 20g.mąki 5 białek Sos porzeczkowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 słoik dżemu porzeczkowego(...)był słodki ok.3/4 szkl.) i dusimy go aż zgęstnieje, jeśli nie mamy na podorędziu porzeczek, to kupujemy słoik dżemu i podgrzewamy go aż będzie lekko gorący.Polewamy tym sernik i posypujemy migdałami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCiasto Gumiś to typowy sernik na zimno z dodatkową warstwą pianki i galaretki. Uwielbiane jest zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Polecam. Ciasto Gumiś – Składniki: Składniki na masę serową: 1 kg twarogu z wiaderka (min. 3-krotnie mielonego The post Ciasto Gumiś appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemaliny, ale dowolne owoce, lub pokrojone w mniejsze kawałki ulubione wafelki. Ten sernik przyjmie wszystko, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) spód - 250 g ciastek typu markizy - 50 g masła masa serowa - 1 kg twarogu z wiaderka - 200 ml śmietanki 30% - 5 jajek - 1 i 3/4 szklanki cukru
Cook&Loveustach! Dlatego jeśli lubicie pyszne, delikatne serniki - ten z pewnością przypadnie Wam do gustu. A jeżeli macie problemy z opadającymi wypiekami - tu nie ma takiej opcji! Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Spód: 300g kruchych ciasteczek/herbatników 120g masła /margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 500g słodzonego mleka(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien
Di gotujeSernik na zimno waniliowy, ale dwu kolorowy, bo do połowy masy, zielonej herbaty dodałam, dzięki temu ciekawy smak uzyskałam. Spód słodki z biszkoptów i daktyli przygotowałam, które z niewielką ilością masła zmiksowałam. Wierzch sernika to winogron i borówki w przeźroczystej galaretce zatopione, świeżymi listkami mięty ozdobione. Całość smakuje niebanalnie, nie za słodko, nie za gorzko(...)wiaderku, 2 łyżki cukru pudru do sera, żeby dosłodzić, 4 łyżeczki żelatyny ( 25 g – 10 g jest na 0,5 l ) 4 g matach zielona herbata, 200 g słodkiej śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru do ubijania śmietany, ponadto: galaretka przeźroczysta, kiść winogron bezpestkowych, np. borówki amerykańskie, listki świeżej mięty. Przygotowanie: Rada: przed przygotowania sernika
Moniki SmakołykiPyszny, mięciutki, mocno rabarbarowy, słodko-kwaśny sernik idealny na ciepłe dni :) Jest dość skomplikowany, ale warty zachodu - pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Przepis znalazłam na stronie ' Fan of cooking '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 180 g ciasteczek maślanych 30 g masła Składniki na masę serową: 450 g sera z wiaderka w temperaturze pokojowej 250 g serka mascarpone(...)łyżki masła Składniki na dekorację: 2 długie łodygi rabarbaru 50 g masła 1 szklanka wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY 1. Jeżeli postanowicie zrobić sernik bez rabarbarowego curdu w środku, pomińcie ten krok :) Rabarbar na curd wkładamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia
My Culinary Artwaniliowy, 1 kg/wiaderko ser na sernik, 2 opakowania budyń śmietankowy, 3 czubate łyżki kaszka manna, 3 czubate łyżki śmietana gęsta DODATKI: 200 gram biszkopty okrągłe, 1 duża pomarańcza słodka, 1 opakowanie polewa czekoladowa gotowa, - ile potrzeba posypka kolorowa całe jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem na kogel-mogel dodać ser z wiaderka, budynie, kaszkę manną, śmietanę(...)ułożyć na biszkoptach na dnie blaszki masę serową przełożyć do blaszki i piec w 200C około 45-50 minut po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwi piekarnika i zostawić sernik na 30 minut - sernik nie opadnie i jest równy blat sernik z blaszki wyjąć najlepiej po kilku godzinach jak dobrze się wystudzi polać rozpuszczoną polewą czekoladową i posypać
W Mojej Kuchni Lubięnajbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;) Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 230 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki(...)lodówki do schłodzenia, na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki, poza śmietaną kremówką, powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zemleć w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie ( sera z wiaderka nie trzeba już mielić ). Żelatynę umieścić w małym garnuszku i zalać zimną wodą, tylko do jej pokrycia. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Do zmielonego twarogu dodać cukier
Opowieści z piekarnikawafelkami. Koniecznie musicie wypróbować! Sycący, obłędnie czekoladowy i słodki sernik Prince Polo! Składniki: (na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm) Spód z herbatników: 250 g kakaowych herbatników 80 g masła 1 łyżka mleka Masa serowa: 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć z wiaderka) 200 g jogurtu greckiego 1 szkl cukru 4 duże jajka(...)podpieczony spód z herbatników. Na masie delikatnie umieścić wafelki Prince Polo. Powinno zmieścić się ok. 10 sztuk. Pozostałe odstawcie na bok- posłużą do dekoracji sernika. Sernik piec w 180 st.C przez ok. 15 minut. W międzyczasie gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , a gdy lekko przestygnie wlać ją do reszty masy serowej
Nastoletnie WypiekanieCiasto kakaowe: 2 szklanki mąki 3 żółtka 3/4 kostki margaryny 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg serka z wiaderka
Jadło i czytadło