Składniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, sok z 1 pomarańczy, twaróg półtłusty 50 dag, jogurt gęsty 1 kg wiaderko, kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie, skórka kandyzowana pomarańczowa 100 gram, wafelki waniliowe 300 gram opakowanie, puder cukier do posypania - ile potrzeba Wszystkie składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać jajka, cukier, sok z wyciśniętej pomarańczy i mikserem(...)Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół z 50 minut, jeśli patyczek jest wilgotny po włożeniu to z 8 minut na termoobiegu na 160C, w foremkach sernik wystudzić dobrze. Przed podaniem posypać pudrem cukrem i kroić na porcje - bardzo prosty, łatwy, szybki sernik pieczony z twarogu i jogurtu, spód jest z pokruszonych wafelków, jest wilgotny
W Mojej Kuchni Lubięświąteczny sernik Tysiąca Smaków z przepisu należącego do serwisu kulinarnego przepisy.pl Sernik ma królewski smak, rozpływa się w ustach, a w upały zachęca do zjedzenia tym bardziej, gdyż smakuje niebiańsko podany prosto z lodówki! Składniki: Spód: herbatniki 200 g 100 g masła dwie łyżki wody Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego u mnie z wiaderka(...)kajmak) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja : Słomka ptysiowa cynamonowa Brześć Sposób przygotowania: Przygotuj tortownicę o średnicy 24 cm .Moja miała 28 cm dlatego też sernik wyszedł o wiele niższy. Wysmaruj tortownicę masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Całe masło rozpuść w rondelku. Będzie potrzebne na spód i na masę serową. Nagrzej piekarnik
Z Kuchni Do KuchniOdkąd pamiętam, na wielkanocnym stole w moim domu rodzinnym zawsze gości ten sernik. Sprawdzony przepis z zeszytu mamy. Delikatny, wilgotny, rozpływający się w ustach, a piana kokosowa dopełnia smaku. Polecam nie tylko na Wielkanoc. SKŁADNIKI Kruche ciasto: blaszka o wym. 24x38 cm 2 szkl. mąki, 2 żółtka, 125 g margaryny, ½ szkl. cukru(...)wiaderka. Budynie rozrabiamy w mleku, dodajemy do masy serowej, dodajemy kaszę mannę i olejek cytrynowy, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pod koniec pieczenia na 15 min. przed wyjęciem ubijamy białka z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe. Rozsmarowujemy pianę na serniku i zapiekamy
słodki brateksmakuje a oni milczeli. Gdy zjedli po dwa kawałki ledwie wydusili z siebie – pycha. Okazało się, że nie mieli czasu pochwalić, tak pochłonęła ich degustacja No więc mój sernik z rosą jest bez rosy. Bo rosy się nie doczekał. Ale to chyba też fajnie, prawda? Składniki: Ciasto – spód: 1 szczypty soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)sera białego półtłustego, ewentualnie można zastąpić serem z wiaderka 2 budynie waniliowe Jajka wrzucamy do miski. Miksujemy żeby powstała puszysta masa. Wrzucamy pozostałe składniki i mieszamy. Masa będzie płynna, ale zgęstnieje podczas pieczenia. Gdy spód się upiecze wyjmujemy go i przekładamy masę serową. Pieczemy sernik przez 50 minut w 180 stopniach. Piana: 4 białka pozostałe
MojaQchnia.plCytrynowy sernik na zimno to sposób na prosty orzeźwiający deser.Nie jest za bardzo słodki w sam raz na te upalne dni :).Na górze zamiast owoców -delicje :).Pycha!!!! SKŁADNIKI 1 kg sera takiego z wiaderka 50 g masła 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru 1 średnia cytryna 1 galaretka cytrynowa ciastka delicje biszkopty do wyłożenia formy(...)serową. Wierzch ładnie wyrównujemy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretka będzie już zimna i zacznie tężeć wyjmujemy sernik z lodówki. Na wierzchu układamy ciastka delicje. Zalewamy tężejącą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki aby galaretka dobrze stężała. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaSkładniki: biszkopty mini 1 opakowanie, śmietana 30% 200 gram zimna, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, woda gorąca 950 ml, maliny 1 małe pudełko, czekolada mleczna oreo 100 gram, sok z cytryny 2 łyżeczki, cukier puder 3/4 szklanki, żelatyna deserowa 5 łyżeczek, woda gorąca 120 ml Galaretki wymieszać w gorącej wodzie (950 ml), zostawić(...)papierem do pieczenia, rozsypać na dnie mini biszkopty, polać je paroma łyżkami galaretki i wyłożyć na nie masę serową, rozsypać opłukane,osuszone maliny i delikatnie je przycisnąć w sernik, wstawić do lodówki. Tężejącą galaretkę wylać na maliny i sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest niezwykle kremowy, zwarty dzięki Twaróg Sernikowy z Mascarpone
W Mojej Kuchni Lubiękremowy ... Poezja :) I chociaż jestem utwierdzona w przekonaniu, że nie umiem piec ... sernik wyszedł mi pyszny już za pierwszym podejściem :) Spróbujcie koniecznie! Inspiracja: Słodkie White Plate, str. 168 ( moja jedyna modyfikacja to dodanie spodu i rodzynek ) 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego ( użyłam sera z wiaderka Vitello ) 300 g cukru 100 g miękkiego masła 40 g mąki pszennej(...)białek i dokładnie połączyć z serem, bez miksowania. Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 ºC na godzinę. Po godzinie zmniejszyć temperaturę 150 ºC, sernik przykryć folią aluminiową i piec jeszcze godzinę. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu ciasta uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto do wystygnięcia w cieple ( dzięki temu opadnie minimalnie
Atlas Smakówtego ciasta nie jest skomplikowane i nie zabiera wiele czasu. Sernik nowojorski z nutą czekolady SKŁADNIKI: Ciasto: 3 żółtka 3 duże łyżki cukru 130 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej Masa serowa 1kg sera z wiaderka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka ¾ szklanki cukru białego(...)było grudek. Polewę wylewamy na gorące ciasto i wkładamy powrotem do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, uchylamy drzwiczki piekarnika. Na gorący sernik wykładamy krążki czekolady. Sernik pozostawiamy na około 30 minut w piekarniku. Sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin wówczas jest najlepszy. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkismak jest o niebo lepszy, a do tego – jaka satysfakcja :) Ponieważ aksamitny sernik na zimno z truskawkami musi dobrze stężeć przed podaniem proponuję przygotować go przynajmniej rano, przed podaniem późnym popołudniem. Składniki: 500g sera twarogowego 3-krotnie mielonego (może być gotowy z wiaderka, odsączony z wody) 800g truskawek 400ml mleczka kokosowego 120g cukru 2 łyżki żelatyny(...)gotować), rozpuścić żelatynę i dokładnie wymieszać. Wymieszać z resztą winą. Jeśli chcecie, możecie dodać np. łyżkę soku z cytryny, odrobinę cukru etc. Zimną galaretkę z wina wylać na sernik (powinien być już dobrze ściągnięty) i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Post Aksamitny sernik na zimno z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do KuchniSerniczek Tiramisu Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach sernik o smaku popularnego włoskiego deseru. Świetny zarówno na święta jak i na przyjęcie. Prawdziwa eksplozja smaku, warto wypróbować ten przepis! Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego(...)Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Studzimy w uchylonym piekarniku. Sernik gdy stygnie zawsze choć trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miało taką samą wysokość
Blog z Apetytemtego znika w mgnieniu oka. To chyba mój ulubiony sernik. Polecam Składniki: Spód ciasta: 150g ciasteczek zbożowych (np. Digestive, Krakuski…lub inne) 3 opakowania batoników Twix (6 pojedynczych batoników) 60g roztopionego masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód Twixowy – wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut. Po upieczeniu
Blog z Apetytemwspaniale "związała" masę serową. Mogę śmiało stwierdzić, że ten sernik to wielki hit i posmakuje każdemu - nawet dla wielbicieli niezdrowych i kalorycznych słodkości. Zaskakuje konsystencją oraz smakiem - dlatego też wszelkie urozmaicenia są zbędne. Koniecznie spróbujcie sami!!! (Tortownica o średnicy 16 cm) 400g zmielonego twarogu (użyłam dobrej jakości z wiaderka) 80g cukru kokosowego 2 jajka 50 ml oleju(...)mąką kokosową (delikatnie przesianą, aby nie było grudek) oraz wiórkami kokosowymi. Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60 minut (aż sernik będzie zarumieniony ze sprężystym wierzchem) w 180 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i ozdobić według uznania
Di gotujeNiby już po Świętach, ale my jeszcze zostaniemy w tym świątecznym nastroju. Proponujemy Wam dzisiaj cynamonowy sernik na spodzie z pełnoziarnistych ciasteczek Petit Beurre.Dlaczego cynamonowy?? Uwielbiam cynamon:) Sernik jest kremowy i świetnie łączy się z ciasteczkowym spodem. Cynamon jest jedną z najpopularniejszych przypraw świata. Najcenniejsza jej odmiana rośnie na Ceylonie. Dlaczego jest tak cenny? Otóż(...)Wykładamy przygotowana formę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni 5 minut. Do sernika dokładamy śmietanę cukier, wanilię, cynamon i jajka. Wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku około 45 minut
Anioły w kuchniszklanki przegotowanej, gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Połowę ilości truskawek zmiksować z cukrem pudrem na gładki mus. Drugą połowę truskawek pokroić na mniejsze kawałki. Serek mascarpone ( lub ser z wiaderka ) umieścić w naczyniu i chwilę miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone galaretki cały czas miksując. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno(...)masy truskawkowej i delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia, a gdy zacznie tężeć wmieszać pokrojone truskawki. Masę wylać na biszkopty w blaszce, wyrównać. Sernik wstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml przegotowanej, gorącej wody, wystudzić, następnie wylać na stężały sernik. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przechowywać
Opowieści z piekarnika