wykonany z herbatników pełnoziarnistych, można również użyć kakaowych. Prosty, klasyczny, ale baaardzo smaczny. Polecam! Sernik waniliowy z nutką pomarańczy Składniki na tortownicę 26cm: Na spód: 120g herbatników pełnoziarnistych 30g stopionego masła Na masę serową: 1 kg twarogu, dwukrotnie zmielonego (może być z wiaderka) szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżeczka otartej skórki z pomarańczy(...)minut. Następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni i pieczemy 60 minut. Jeśli po tym czasie środek ciasta nie będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu przedłużamy czas o 10 minut. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto i schładzamy minimum kilka godzin. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnisernik delikatny, słodki, waniliowy, na kruchym spodzie. I wreszcie znalazłam. Taaadaaam! Puszysty sernik waniliowy Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g zimnego masła, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki śmietany 18%. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, 3 budynie waniliowe, cukier waniliowy, 6 żółtek, 8 białek, 1 i 1/2 szklanki(...)pianę z białek. Do sztywnej piany dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Pianę przekładamy do masy serowej i całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 80-90 minut. Sernik studzimy i przygotowujemy polewę : Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać cukier puder i cały czas
paapilotkaazimą, jeżeli mamy przygotowane wiśniowe przetwory. Jest to delikatny i soczysty sernik na zimno, na spodzie z herbatników. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 20 dkg herbatników, 10 dkg masła, 850 g twarogu mielonego, może być gotowy z wiaderka, 3/4 szklanki mleka w proszku, 2/3 szklanki mleka, 4 łyżeczki żelatyny, 3/4 szklanki cukru pudru(...)cytryny. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Wylać masę serową na spód z herbatników i pozostawić w lodówce do stężenia, najlepiej na całą noc. Sernik podajemy udekorowany konfiturą z wiśni, którą można zrobić łatwo w domu. Umyte wiśnie trzeba wydrylować, czyli usunąć pestki. Wrzucić je do szerokiego garnka i gotować na wolnym ogniu około
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekremowy i owocowy. Taki jak powinien być - ideał serniko jabłecznik z cynamonową skórką. Na sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego(...)masą serową. Na ciasto wykładamy przygotowane wcześniej jabłka i zalewamy je masą serową. Wierzch posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Sernik ładnie popęka ale wg mnie taki ich urok jeśli są na prawdę puszyste w środku. :) Chciałam się Wam jeszcze pochwalić takim moim małym sukcesem :) Wygrałam pierwszą nagrodę w konkursie
MamaOskarkarzepyszny, delikatny i aksamitny deser na spodzie z biszkoptów dla wszystkich amatorów słodkości. Sernik gotowany to propozycja, którą można podać nawet na specjalne okazje, znakomicie sprawdzi się również na świątecznym stole. składniki na tortownicę 23 cm 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 1 szklanka cukru kryształu 200 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń kroimy na mniejsze kawałki a następnie układamy na wierzchu ciasta. Lekko tężejącą galaretkę wlewamy na brzoskwinie. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Sernik gotowany z galaretką i brzoskwiniami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniapuszysty sernik. O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu wanilii i rodzynek. składniki kruche ciasto ( spód i wierzch) 350 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka 1 żółtko masa sernikowa 1 kg dobrego sera twarogowego z wiaderka(...)przekładamy do tortownicy, w ierzch sernika dekorujemy pozostałą częścią kruchego ciasta ( układając je na przykład w formie kratki) i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 50 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 25-35 minut. Upieczone ciasto
Miód i pieprzpyszny, leciutki i rozpływający się w ustach sernik z malinami i białą czekoladą. Owoce fantastycznie przełamują tutaj słodycz masy serowej i sprawiają, że ten sernik jest jedyny i niepowtarzalny w swoim rodzaju. Maliny z grządki od mamy, prawdziwe wiejskie jajka i dobrej jakości ser (ja użyłam takiego z wiaderka, bo przyznam się szczerze, że nie lubię mielić
Cynamonowe szczęścieserca, ale ten jeden uwiódł mnie smakiem oraz łatwością wykonania. Bardzo prosty w przygotowaniu sernik na spodzie z herbatników. Samo wykonanie masy nie powinno zająć więcej niż 10 minut. Składniki: masa serowa: - 1 kg twarogu (u mnie z wiaderka President) - 200 g masła - 3/4 lub 1 szklanka cukru (zależy od kwaśności/słodkości sera) - 1 opakowanie cukru
Kuchnia co dniawykonaniu. Dla urozmaicenia dekoruję go różnymi dodatkami, i tak też tym razem zaserwowałam sernik z brzoskwiniami w białej galaretce. Możecie ją oczywiście zamienić na brzoskwiniową, ale biała, a raczej przejrzysta, ma ten urok, że ładnie eksponuje owoce. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Całość przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika (ja pieczę sernik na jednej półce poniżej środkowej). Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika
Passions hobbies lifePyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSAjest tak, że przez przypadek wychodzą naprawdę pyszne rzeczy. Przeglądając blogi kulinarne natknęłam się na intrygujące połączenie sernika i masła orzechowego. Brzmi dość dziwnie. Takie ciężkie i kaloryczne... chyba, że zainwestujemy w domowe masło orzechowe i pyszny twarożek zamiast sera z wiaderka :) Zastanawiam się do jakiej kategorii zaliczyć ten przepis. U mnie była to kolacja, ale równie dobrze może
Chocolate Muffin Blogłyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 110 g cukru 1,5 kg sera na sernik 100 g masła Zamiast margaryny do ciasta można śmiało dodać masło. Używamy serków już przyprawionych, takich samych jak w Polsce można dostać we wiaderkach. Można je zastąpić serkami homogenizowanymi o smaku waniliowym. Przygotowanie: Mąkę na ciasto przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia
KasiaiKrzysiu.plSernik powstał spontanicznie z tego co pozostało mi z pieczenia większego sernika... a, że jagody uwielbiam - nie mogło ich i tym razem zabraknąć :) Wyszło małe co nieco do herbaty. Składniki : 25 dag serka twarogowego z wiaderka 3-4 łyżki cukru pudru ( według uznania) 3 całe jajka 1 jogurt naturalny 190 g 5 łyżek jagód 30 g budyniu śmietankowego
Proste Potrawyłyżki miękkiego masła 600-700 g sera twarogowego- mielonego przynajmniej 2 razy (bądź gotowego z wiaderka) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 tabliczka czekolady deserowej, stopiona w kąpieli wodnej z odrobiną mleka i ostudzona. (jeśli chcesz by sernik był bardziej czekoladowy dodaj jeszcze jedną tabliczkę) 2 -3 jajka, w zależności od ich wielkości do dekoracji: cukier
KreatywnePinystopić i wystudzić - w misce mikserem dobrze połączyć składniki: jajka, twaróg wiaderko president, cukier, skórka kandyzowana do wystudzonego masła wlać masę sernikową i mikserem rózgą połączyć składniki, gotować na średnim ogniu mieszając budynie z mąką ziemniaczaną rozmieszać w mleku i wlać do gotującego się sernika, mieszać do zagęstnienia sernika i zdjąć garnek z ognia forma 30x15 wyłożona papierem do pieczenia(...)herbatniki ciemne delikatnie przyciskając do sernika na herbatniki wyłożyć resztę masy serowej, wyrównać wierzch i poukładać herbatniki jasne i ciemne, schować do lodówki galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i gdy zacznie tężeć wyłożyć na herbatniki, posypać startą czekoladą gorzką, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć z formy sernik z papierem i go usunąć
W Mojej Kuchni Lubię