sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:94/199)

Sernik brzoskwiniowy 345

tychże owoców, który zwieńcza górę wypieku. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik brzoskwiniowy Składniki: ciasto kruche 80g mąki pszennej 40g masła lub margaryny 40g cukru pudru 1 żółtko masa serowa 400g twarogu 3-krotnie zmielonego lub gęstego z wiaderka 300g brzoskwiń z puszki 60g masła 3 jajka 100g cukru pudru skórka otarta z niedużej(...)niskich obrotach - masę serową wylać (będzie dość rzadka) na podpieczony kruchy spód, wyrównać - w piekarniku na dolnej półce ustawić duże naczynie z wodą, para wodna zminimalizuje ryzyko pękania sernika - sernik piec w 160-170 stopniach do momentu, aż masa się zetnie (75-85 minut) - po upieczeniu sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku, po 30 minutach uchylić drzwiczki, sernik

Smakołyki Bereniki
Sernik Królewski z Kokosem 61

polecam, bo jest naprawdę rewelacyjny. Sernik w naszym domu jest bardzo częstym gościem. Wszyscy domownicy go uwielbiają, dlatego bardzo często piekę domowy sernik w różnych wariantach. Tym razem padło na sernik królewski z kokosem. Taki serniczek nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek bardzo ładnie prezentuje się na stole. Sernik królewski z kokosem to idealny(...)Gorąco zachęcam Was do przygotowania go w swoim domu, ponieważ jest przepyszny. PRZEPIS NA SERNIK KRÓLEWSKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 400 g mąki pszennej 4 łyżki cukru 2-3 łyżki śmietany 180 g masła 3 łyżki kakao MASA 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 200 g twarogu półtłustego 130 g cukru 50 g masła 40 g budyniu

Przepiski.pl
Najłatwiejszy sernik na zimno z galaretką (masa 3-składnikowa) 133

rękach - także ciasta powinny być proste, szybkie oraz... pyyyszne. Taki właśnie jest ten sernik! Naprawdę zachwyca smakiem i z podanych proporcji wychodzi spora blacha, która zapewniam, że znika ekspresowo. Koniecznie spróbujcie! (Forma 28 x 28 cm) Masa: 1 kg serka waniliowego (u mnie z wiaderka) 30g żelatyny (6-7 łyżeczek) 1 i 1/4 szklanki cukru pudru (1 szklanka(...)pieczenia wyłożyć biszkoptami/herbatnikami. Na ciastkach umieścić masę i kolejno warstwę biszkoptów/herbatników oraz delikatnie zastygające galaretki. Całość wstawić do lodówki, żeby ciasto całkowicie stężało.  Dodatkowo gotowy sernik udekorowałam kremem czekoladowym

Di gotuje
Sernik Brzdąc 120

Sernik Brzdąc Delikatny i kremowy sernik z pyszną i rozpływającą się w ustach pianką czekoladową oraz chrupiącymi kuleczkami. Mega smaczne połączenie!       Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka(...)pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.Sernik po upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia

Blog z Apetytem
Sernik cytrynowy z dżemem 118

razem zdecydowałam się na delikatny sernik, lekko cytrynowy, z dodatkiem dżemu truskawkowego. Sernik zrobiłam na jasnych herbatnikach, a wierzch ozdobiłam dwoma rodzajami czekolady: gorzką i białą. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 25 herbatników 1 kg sera w wiaderku 200g miękkiego masła 8 mniejszych jajek w temp. pokojowej 1szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy(...)wymieszałam już drewnianą łyżką. Gotową masę serową wyłożyłam do blachy na herbatniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Małą łyżeczką powkładałam na wierzch sera dżem truskawkowy, rozprowadzając go trochę w masie serowej. Sernik piekłam godzinę w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Około 20 minut przed końcem pieczenia, obkroiłam brzegi sernika od blachy, aby sernik po upieczeniu nie zapadł się. Sernik

Waniliowe Improwizacje
Sernik miodowy 152

jego przygotowania zainspirował mnie przepis ze strony Kulinarny Szał . Z podanych składników przygotujecie sernik o średnicy 24 cm . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 200 g herbatników 100 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki na masę serową: 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka 3 łyżki miodu 100 g cukru(...)Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misie miksera. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Przelewamy na ciasteczkowy spód, wkładamy do piekarnika i pieczemy 60-70 minut. Po tym czasie sernik szybko wyciągamy, smarujemy wierzch śmietaną wymieszaną z cukrem i ponownie umieszczamy w piekarniku na 15 minut. 4. Sernik studzimy przez 30 minut w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi

My Culinary Art
Sernik truskawkowy na zimno 153

truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty z całej cytryny 200ml kremówki 2 galaretki truskawkowe na 300ml wody (do masy) 2 galaretki truskawkowe na 700ml wody (na wierzch) opakowanie okrągłych biszkoptów Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek według proporcji podanych powyżej. Przeczytaj cały przepis - Sernik truskawkowy na zimno at AleTorcik

AleTorcik
Świąteczny sernik 164

sernik jaki jadłam! :) Dzięki temu sernikowi wiem już, że przepieczony sernik to nic dobrego. Ten przed wyłączeniem piekarnika jest blady i trochę płynny w środku - zostawiamy go w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami i wtedy się dopieka. Insp iracja z bloga ciastkozercy.pl. :) 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej kilka kro pli aromatu waniliowego(...)tortownicę (u mnie 21 cm), dociskamy.  2. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. 3. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 4. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku

Szefowa kuchni
SERNIK OREO 306

smaczny i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu:) Polecam! UWAGA: Do całego sernika, tj.: na spód, masę sernikową i dekorację zużyłam 2 opakowania Ciastek Oreo, razem około 340-350 g. SKŁADNIKI NA MASĘ SERNIKOWĄ: 700 g sera mielonego w wiaderku (użyłam "Naturalnego" Delfico) 250 g mascarpone 0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego 3 białka 3 łyżki(...)dokładnie. Ciastka Oreo pokrusz na mniejsze kawałki i wsyp do masy. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką. Masę przełóż na schłodzony spód, przykryj lekko górę tortownicy folią aluminiową i piecz sernik przez 1 godzinę , aż jego powierzchnia będzie dobrze ścięta przy dotknięciu palcem, a następnie zdejmij folię aluminiową i piecz jeszcze ciasto przez około 10 minut. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik malinowy z kaszą manną na biszkoptach (pieczony z sera z wiaderka) 123

ustach i sprawia, że skosztowanie jednego kawałka to za mało. Przyznam, że sernik ten był moją improwizacją, ale od momentu kiedy upiekłam go po raz pierwszy stał się hitem wśród mojej rodziny i znajomych. Polecam! (Tortownica o średnicy 20 cm)  600g sera z wiaderka 1/3 szklanki kaszy manny (1 szklanka = 250 ml; 70g) 1/2 szklanki cukru (110g(...)oraz ser. Całość dokładnie wymieszać i na końcu połączyć z malinami (powstały sok również wlać). Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty, na które należy przelać masę. Sernik wstawić do odrobinę rozgrzanego piekarnika i piec około 60 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić w lodówce (najlepiej przez całą

Di gotuje
Sernik waniliowy z nutką pomarańczy 157

wykonany z herbatników pełnoziarnistych, można również użyć kakaowych. Prosty, klasyczny, ale baaardzo smaczny. Polecam! Sernik waniliowy z nutką pomarańczy Składniki na tortownicę 26cm: Na spód: 120g herbatników pełnoziarnistych 30g stopionego masła Na masę serową: 1 kg twarogu, dwukrotnie zmielonego (może być z wiaderka) szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie budyniu waniliowego łyżeczka otartej skórki z pomarańczy(...)minut. Następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni i pieczemy 60 minut. Jeśli po tym czasie środek ciasta nie będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu przedłużamy czas o 10 minut. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku.  Polewa: Czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto i schładzamy minimum kilka godzin. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Puszysty sernik waniliowy 194

sernik delikatny, słodki, waniliowy, na kruchym spodzie. I wreszcie znalazłam. Taaadaaam! Puszysty sernik waniliowy Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g zimnego masła, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki śmietany 18%. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, 3 budynie waniliowe, cukier waniliowy, 6 żółtek, 8 białek, 1 i 1/2 szklanki(...)pianę z białek.  Do sztywnej piany dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Pianę przekładamy do masy serowej i całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 80-90 minut. Sernik studzimy i przygotowujemy polewę : Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać cukier puder i cały czas

paapilotkaa
Sernik z wiśniami 95

zimą, jeżeli mamy przygotowane wiśniowe przetwory. Jest to delikatny i soczysty sernik na zimno, na spodzie z herbatników. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 20 dkg herbatników, 10 dkg masła, 850 g twarogu mielonego, może być gotowy z wiaderka, 3/4 szklanki mleka w proszku, 2/3 szklanki mleka, 4 łyżeczki żelatyny, 3/4 szklanki cukru pudru(...)cytryny. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Wylać masę serową na spód z herbatników i pozostawić w lodówce do stężenia, najlepiej na całą noc. Sernik podajemy udekorowany konfiturą z wiśni, którą można zrobić łatwo w domu. Umyte wiśnie trzeba wydrylować, czyli usunąć pestki. Wrzucić je do szerokiego garnka i gotować na wolnym ogniu około

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 110

kremowy i owocowy. Taki jak powinien być - ideał serniko jabłecznik z cynamonową skórką. Na sernik potrzebujemy: CIASTO: szklanka mąki pszennej 75 g zimnego masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 500 g sera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego(...)masą serową. Na ciasto wykładamy przygotowane wcześniej jabłka i zalewamy je masą serową. Wierzch posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Sernik ładnie popęka ale wg mnie taki ich urok jeśli są na prawdę puszyste w środku. :) Chciałam się Wam jeszcze pochwalić takim moim małym sukcesem :) Wygrałam pierwszą nagrodę w konkursie

MamaOskarka
Sernik gotowany z galaretką i brzoskwiniami + film 173

rzepyszny, delikatny i aksamitny deser na spodzie z biszkoptów dla wszystkich amatorów słodkości. Sernik gotowany to propozycja, którą można podać nawet na specjalne okazje, znakomicie sprawdzi się również na świątecznym stole.     składniki na tortownicę 23 cm 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 1 szklanka cukru kryształu 200 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń kroimy na mniejsze kawałki a następnie układamy na wierzchu ciasta. Lekko tężejącą galaretkę wlewamy na brzoskwinie. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin.   Artykuł Sernik gotowany z galaretką i brzoskwiniami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania