jest wilgotny, czekoladowy, pachnący korzennymi przyprawami z dodatkiem bitej śmietany. To moja propozycja na zastąpienie tradycyjnego sernika na świątecznym stole. Z pewnością zaskoczycie gości. Składniki: Spód: 250 g herbatników korzennych 120 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń czekoladowy 150 ml kremówki 30% 150 g czekolady gorzkiej 1 płaska(...)miksować zbyt długo by nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na spód z herbatników i piec w 180 stopniach około 80 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę rozsmarować na zimnym serniku i udekorować
Ala piecze i gotujepowstał ten sernik – przeglądałam sobie portal Przepisy.pl i trafiłam na sernik zebrę ( zobacz) . Przepis od razu mi się spodobał. Przypomniałam sobie zebrę, którą jadłam jako dziecko, a jestem też wielką fanką serników. Przepis jest standardowy, więc dosyć mocno go zmodyfikowałam – mój sernik jest bez spodu, zamiast cukru użyłam erytrolu, no i sam sernik zrobiłam po swojemu(...)Moja wersja jest umiarkowanie słodka, ale jestem przekonana, że będziecie zadowoleni. Szczególnie, jeśli próbowaliście już mojego najpopularniejszego sernika z bloga (i Youtuba też). No dobra, koniec gadania, czas na przepis. Składniki na 12 porcji : 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 200 g erytrolu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao dwie krople aromatu migdałowego
Dietologpowstał ten sernik – przeglądałam sobie portal Przepisy.pl i trafiłam na sernik zebrę ( zobacz) . Przepis od razu mi się spodobał. Przypomniałam sobie zebrę, którą jadłam jako dziecko, a jestem też wielką fanką serników. Przepis jest standardowy, więc dosyć mocno go zmodyfikowałam – mój sernik jest bez spodu, zamiast cukru użyłam erytrolu, no i sam sernik zrobiłam po swojemu(...)Moja wersja jest umiarkowanie słodka, ale jestem przekonana, że będziecie zadowoleni. Szczególnie, jeśli próbowaliście już mojego najpopularniejszego sernika z bloga (i Youtuba też). No dobra, koniec gadania, czas na przepis. Składniki na 12 porcji : 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 5 jajek 200 g erytrolu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g ciemnego kakao dwie krople aromatu migdałowego
Dietologserowej, dokładnie wymieszać szpatułką. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki na 3-5 godzin do całkowitego stężenia. Następnie po tym czasie, na serniku poukładać owoce. Ja najpierw na samym brzegu sernika ułożyłam borówki, następnie śliwki (2-3 z każdego koloru) pokroiłam na 10 półksiężyców, ułożyłam, na masie serowej jasne następnie ciemne, następnie borówki, połówki winogron, śliwki(...)Sernik wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Schłodzić, wyłożyć na paterę, swoją drogą, naprawdę bardzo duży wybór pater znajdziecie w sklepie internetowym Witek’s na stronie . Sernik przechowywać w lodówce pod kloszem. Smacznego! Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik na zimno Borówkowy sernik
moj przepis nawzględu na jego prostotę i oczywiście za smak. Sernik z musem czekoladowym (zmodyfikowany przepis Sernika Białego ze strony Kwestia Smaku) Tortownica: średnica 24 cm | Temperatura pieczenia: : 170C | czas pieczenia: 50 min. Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (użyłam sera z wiaderka:”Piątnica”) 3 łyżki budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie 1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy 24 cm. Do miski włożyć ser, budyń w proszku, mleko skondensowane, jajka
coolinarnastrefa.blogspot.comjednocześnie delikatność w smaku sprawiają, że ciężko powstrzymać się na jednym kawałku. Dodatkowo dzięki olejowi sernik długo pozostaje świeży. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 30g masła/margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale dobrej jakości) 1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego; 1 szklanka(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być
Di gotujerazem zrobiłam sernik z musem jogurtowo jeżynowym . Pyszny ,delikatny ,przełamany kwaskowatym smakiem jeżyn. Idealny na gorące letnie weekendy . Składniki na blaszkę 26 cm : - 1 kg sera - u mnie z wiaderka - 5 jajek - 200g śmietanki 30% - 2 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - 200 g cukru pudru - kilka kropel olejku waniliowego Spód(...)uznania - u mnie porzeczka i borówki Sposób wykonania : Ciasteczka rozdrobnić w blenderze ,masło roztopić i połączyć z ciasteczkami, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i owinąć szczelnie folią aluminiową ponieważ sernik będziemy piekli w kąpieli wodnej , ciasteczkami wyłożyć spód blaszki równomiernie ugniatając jak na poniższym zdjęciu. Wstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki na masę serową
Wypieki ReneKremowy sernik z musem cytrynowym Delikatny, lekki i kremowy sernik zwieńczony przepysznym musem cytrynowym. Rewelacyjne połączenie smakowe. Polecam spróbować! Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus cytrynowy(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto
Blog z ApetytemSernik pod wpływem. Sernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto i kolejne w mojej – Sernikowej kolekcji – . Uwielbiam ten proces myślowy i twórczy podczas powstania przepisu na sernik, kiedy to godzinę przed zrobieniem potrzebnych zakupów, powstaje przepis. Prawdopodobnie każdy mój sernik jest wyjątkowy, bo drugiego takiego się nie znajdzie 😉 Na zakończenie mojej wypowiedzi życzę(...)smacznego. 👥 – ❌ ⏰ – 120 minut ➕ pobyt w lodówce 🇵🇱 – Polska Składniki potrzebne by zrobić ciasto 800 g sera z wiaderka 200 ml kwaśnej śmietany 4 jajka Szklanka cukru lub mniej według uznania 3 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej 2-3 krople olejku miętowego 150-180 g ciastek maślanych 100 g orzechów nerkowca 30-40 g miękkiego masła
RafalCooktapioki Deser monte Szybki deser Potrzebujemy (5 pucharków): 1 kg twarogu z wiaderka 250 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jaja 2 budynie waniliowe bez cukru 50 g czekolady mlecznej 2 garści malin Do ozdoby: gorzka czekolada beziki, u mnie Brześć Gotowany sernik w pucharkach przygotowujemy według następujących czynności: W rondelku rozpuszczamy masło
MamaOskarkaprzez ok. 15 min. Ser biały mielimy 2 razy lub miksujemy na gładko w malakserze. W przepisie użyłam swojskiego serka, ale można również użyć sera z wiaderka. Jajka rozdzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy przez 45 min. Kokosowa chmurka: Białka ubijamy(...)sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do piany wraz z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Kokosową chmurkę wykładamy na sernik i pieczemy przez 15-20 min. aż wierzch ciasta się zarumieni. Sernik chłodzimy przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika. Smacznego
kulinarne odsłony patideser? Oczywiście domowe ciasto. Ja dziś polecam Wam przepis na pyszny sernik na spodzie z ciasteczek zbożowych. Sernik na spodzie z ciasteczek zbożowych – prosty przepis Sernik z musem owocowym (u mnie przeważnie malinowy), to mój mały hit. Uwielbiam go. Musem owocowym możecie polać sernik tuż przed podaniem, wówczas najlepiej sprawdza się świeży, jeszcze ciepły(...)Takie ciasto nie tylko świetnie smakuje, ale też pięknie wygląda. Poniżej zostawiam Wam przepis na pyszny sernik na spodzie z ciasteczek zbożowych. Składniki: Na masę serową: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego (zmielonego przynajmniej dwukrotnie) lub dobrej jakości, gęsty ser z wiaderka 250 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka klasy L 3/4 szklanki drobnego cukru 1,5 łyżeczki
Słodkie okruszkiktóre będą ładnie kontrastować z bielą masy serowej. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik z czereśniami Składniki: ciasto 120g mąki pszennej 70g masła 40g cukru pudru 1 żółtko masa serowa 450g twarogu trzykrotnie zmielonego lub gęstego z wiaderka 120g kwaśnej śmietany 18% 1 czubata łyżka mąki pszennej (15g) 50g cukru pudru 1 łyżka cukru(...)spód - oczyszczone i wydrylowane czereśnie podzielić na połówki, owoce układać blisko obok siebie na masie serowej przecięciem do spodu - na dolnej półce piekarnika postawić naczynie z gorącą wodą, sernik piec w 160 stopniach przez 75-85 minut do ścięcia się masy na środku - studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach - po wystudzeniu sernik schłodzić w lodówce, przed podaniem
Smakołyki Berenikiswoim drugim elementem układanki. Do tego doszło jeszcze masło orzechowe, które zwieńczyło ten jakże smakowity deser. Dodatkowo odsyłam Was do mojego artykułu, gdzie opisałam jak upiec idealny sernik. Choć tego nie pieczemy, warto poczytać i zapamiętać. LINK Do przepisu wykorzystałam płatki orkiszowe firmy POLSKIE MŁYNY . Parę przepisów z ich produktami już powstało, do których oczywiście również zapraszam. Pieczona owsianka(...)gotowymi serami z wiaderka, które są dobrze zmielone i prawie że płynne. Ja zawsze kupuje zwykły twaróg chudy lub półtłusty pakowany po 250 g/500 g i sama go miele w melakserze. Rzadko go przepuszczam przez maszynkę, bo lubię czuć granulki sera. Nie jest to oczywiście wymóg konieczny w moich przepisach, jak dajecie gotowce z wiaderka żaden problem. Każdy
zdrowo i aktywnieswoim drugim elementem układanki. Do tego doszło jeszcze masło orzechowe, które zwieńczyło ten jakże smakowity deser. Dodatkowo odsyłam Was do mojego artykułu, gdzie opisałam jak upiec idealny sernik. Choć tego nie pieczemy, warto poczytać i zapamiętać. LINK Do przepisu wykorzystałam płatki orkiszowe firmy POLSKIE MŁYNY . Parę przepisów z ich produktami już powstało, do których oczywiście również zapraszam. Pieczona owsianka(...)gotowymi serami z wiaderka, które są dobrze zmielone i prawie że płynne. Ja zawsze kupuje zwykły twaróg chudy lub półtłusty pakowany po 250 g/500 g i sama go miele w melakserze. Rzadko go przepuszczam przez maszynkę, bo lubię czuć granulki sera. Nie jest to oczywiście wymóg konieczny w moich przepisach, jak dajecie gotowce z wiaderka żaden problem. Każdy
Zdrowie i pysznie na talerzu