posiada spodu, więc idealnie nadaje się dla osób które nie jedzą glutenu :) Sernik inspirowany jest przepisem z bloga Smaki Weroniki. Zapraszam do przygotowań! Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru(...)koniec skórkę z limonki. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 75 minut, aż środek będzie sprężysty, a boki lekko zarumienione. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. 2. Wystudzony sernik delikatnie odcinamy nożem od boków foremki, ściągamy obręcz i tak przygotowany wkładamy do lodówki na kilka godzin (a najlepiej
My Culinary ArtSkładniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, jogurt naturakny gęsty 1 kg wiaderko, kasza manna 5 łyżek, budyń śmietankowy 1 opakowanie bez cukru, rodzynki 100 gram cukier puder 1 szklanka + sok z cytryny 1 łyżeczka + barwnik żółty spożywczy 4 krople + gorąca woda 3-4 łyżki + posypka kolorowa-ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa= do miski(...)duża 26 cm z papierem do pieczenia, masę jogurtową wylać do foremek, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, serniki w foremkach wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i zostawić na następny dzień. Cukier puder, barwnik żółty, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą na nie za gęsty lukier, foremki nakryć talerzami
W Mojej Kuchni Lubiękremowy z wyczuwalną nutą piernika. Wypiek idealny na świąteczny stół, polecam :)) Sernik piernikowy Drukuj przepis Czas gotowania: 60 Składniki Spód piernikowy: -200 g pierników w czekoladzie z nadzieniem -2 łyżki masła rozpuszczonego Masa serowa: -1 kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka) -200 ml śmietany kremówki 30 % -4 całe jajka -2 żółtka -3/4 szklanki cukru(...)serowej, która najpierw urośnie, a później opadnie) --> Wykonanie: --> Masę serową wykładamy na schłodzony spód piernikowy, wyrównujemy. Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy 60 minut. Sernik pozostawiamy jeszcze na 30 minut w wyłączonym i nie otwartym piekarniku. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy sernik w lekko uchylonym piekarniku. Następnie przekładamy do lodówki
Marta Gotujetradycyjnego sernika, bo konsystencja na pewno tradycyjna nie jest. Sernik jest niezwykle kremowy i aksamitny, dzięki kąpieli wodnej, w której jest pieczony. Jestem przekonana, że przypadnie Wam do gustu:) Wypiek ze specjalną dedykacją dla Ani;) Gorąco polecam! SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg sera śmietankowego mielonego w wiaderku (ja użyłam "Naturalnego" Delfiko, do kupienia np. w Netto(...)ciastek Digestive 90 g masła SKŁADNIKI na polewę: 200 g kwaśnej gęstej śmietany 18% 2 czubate łyżeczki cukru pudru skórka otarta z 0,5 cytryny WYKONANIE: Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Tortownicę o średnicy 20-22 cm wyłóż folią aluminiową (tylko dno). Z zewnątrz owiń formę folią, kilka
Słodko-Słony Świat IlonyRobienie słodkości z takim małym pomocnikiem, to sama radość Zapraszam Was na kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) i… życzę Wam miłego dnia. Składniki: ( na tortownice 26 cm lub kwadratowa tortownica 24×24) 1 kg dobrego sera z wiaderka (nie wodnistego) 150 ml śmietanki 30% 1/4 szklanki mleka (u mnie 2%) 2 łyżki(...)wspaniale opisała autorka bloga „Moje Wypieki” (klik) Na biszkopcikowe dno wykładamy całą masę serową. Na wierzch ciasta (delikatnie wciskając) wykładamy pokrojone w kostkę (lub dowolnie) obrane nektarynki. Sernik wkładamy do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy galaretki – ja rozpuszczam najpierw jedną, a dopiero później drugą. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody (mniej o 50 niż
Słodkie okruszkiksiążki pysznego sernika z cytrynowym lukrem i chciałabym się nim z Wami podzielić. Trochę pozmieniałam w przepisie po swojemu. Sernik wychodzi bardzo wysoki. Polecam Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, cukier puder 0,5 szklanki, żółtko 1 szt, margaryna do pieczenia 200 g, masa serowa: ser w wiaderku 1,5 kg, jajka(...)ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, a następnie delikatnie mieszamy z masą serową. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w 170 st.C przez 1 h. Gdy sernik się upiecze to otwieramy lekko drzwi piekarnika i pozostawiamy go tam do całkowitego ostygnięcia. Cukier puder mieszamy łyżką z sokiem z cytryny, gdy lukier będzie zbyt gęsty
kulinarne odsłony patiserka waniliowego z wiaderka 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżką mąki 1,5 szklanki płatków śniadaniowych Nesquik Na dno tortownicy o średnicy 18 cm wysypujemy płatki śniadaniowe Nesquik. W misce miksujemy ser, mąkę, jajko i cukier. Dosypujemy płatki śniadaniowe i delikatnie mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy (delikatnie na wyłożony spód). Sernik pieczemy
VioletoweKucharzeniepierwsze nie wymaga przygotowania spodu. Konsystencja sernika jest idealna. Jest przepyszny i delikatny. Mój czteroletni syn, który nie jada serników, nie mógł się od niego oderwać. Z tym, że za każdym razem jak mu tłumaczyłam, że to sernik, to mnie poprawiał, że dla niego to tort ;-) Miałam okazję próbować sernik na zimno i w temperaturze pokojowej i muszę(...)przyznać, że w obu wersjach jest pyszny. W tej drugiej jest bardziej delikatny i kremowy. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny 4 jajka szczypta soli Polewa
Passions hobbies lifePyszny, mięciutki sernik wg przepisu mojej Cioci :) Bardzo łatwy w przygotowaniu, po prostu nie może się nie udać! Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o wymiarach 24x24 cm: 1 kg sera z wiaderka 200 g masła 1 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 8 jajek szczypta soli 2 budynie waniliowe bakalie wg uznania (u mnie skórka pomarańczowa(...)piekarnika i pieczemy ok 50 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 15 minut do lekkiego przestygnięcia. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Do sernika idealnie będą pasować maliny na ciepło i lody waniliowe :) Smacznego
My Culinary Artcię z tego błędu, jak moje najstarsze dziecię, podsyłając przepis na kolejny sernik. Z zapytaniem: mamo znasz ten sernik? Myślisz sobie- sernik jak sernik, mam ich już na blogu 70 różnych😮 Analizujesz przepis i stwierdzasz, dobra spróbujemy kolejny 😆 ... I totalne zaskoczenie, sernik zupełnie inny od tych dotychczasowych. Pieczony w krótkim czasie, w wysokiej temperaturze(...)kolejnym dniem smakuje jeszcze, i jeszcze bardziej 😋😋 Dla mnie to zdecydowanie nr 1 wśród serników. U nas dodatkowo z górą a'la creme brulee 👌😋 Inspiracją był ten przepis Serki można mieszać dowolnie, najlepiej by choć częściowo były to serki puszyste, nie sery sernikowe z wiaderka. Łącznie z mascapone powinno być ok.1000-1100g. Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt końcowy zaskakujący
Smaczne Zdrowestrasznie zimno i naszło mnie tak na serniczek na zimno;) 1 kg sera w wiaderku 2 galaretki cytrynowe (rozpuszczamy w 3 szklankach wody) 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy 1 szklanka cukru 0,5 l śmietany 30% lub 36% 1 opakowanie biszkoptów DODATKOWO: 1 lub 2 galaretki na górę rozpuszczona 1 w 1,5 szkl. wody) Ser mieszamy z cukrem(...)mogą zastygnąć muszą być lejące) oraz aromat. Chwilkę mieszamy do połączenia się składników. Biszkopty wykładamy na blaszkę i wylewamy na nie masę. Na górę rozrabiamy dodatkową galaretkę. SMACZNEGO:) Sernik na zimno
Moje Słodkie Piekiełkoświęta? Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky Way: 250 ml śmietany kremówki(...)skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec
Wanilia i Kardamonkrążki ananasa. Nie był to dobry pomysł ... bo ananas spowodował, że sernik po upieczeniu stał się tak sypki, że trudno było go pokroić. Nie róbcie tego 😉 Ananasowy mus zwyczajnie tutaj wystarczy. Składniki : (na tortownicę 24 cm) 1 kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka) 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy o wadze(...)partiach do miski z twarogiem mieszając całość łyżką. Spód i boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Proponuję również przedłużyć wysokość formy papierem do pieczenia, ponieważ sernik czasami mocno rośnie (ale nie zawsze 😉) . Do tortownicy wlać masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st na 90 - 100 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, a sernik zostawić
Walijskie PichcenieSezonowy, szybki w przygotowaniu sernik na zimno z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami to doskonała propozycja chłodnego deseru w upalne dni. Składniki: Masa serowo-truskawkowa: 1kg sera z wiaderka 600g świeżych truskawek 45g żelatyny 250ml wrzątku 150g cukru Dodatkowo: 100g biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 400g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami
Szalona Kuchnia Eweliny