Miętowy sernik na zimno z cytrynową galaretką i ciasteczkami oreo. Pyszny, orzeźwiający po prostu idealny deser na upalne dni. Bez pieczenia i bardzo prosty do zrobienia z niewielkiej ilości składników. 500 g mielonego twarogu z wiaderka 25 g świeżych listków mięty ( użyłam ogrodową) 1 galaretka o smaku kiwi 1 galaretka cytrynowa + 300 ml wody (wrzątku) 1 opakowanie(...)wlać masę serową. Pozostałe ciastka pokroić każde na cztery części, włożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie na wierzch sernika wylać galaretkę cytrynową i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby całkowicie stężało. Smacznego
Andzia PichciMoja wersja mocno kokosowego lecz niezbyt słodkiego sernika z polewą bounty. Składniki: Tortownica o śr. 28cm Spód: 150g herbatników 8 dkg margaryny Palma (Bielmar) 1 czekolada deserowa 1 czekolada biała Ser: 4 jajka 1/2 kg sera białego (podwójnie zmielonego), ewentualnie z wiaderka 4 łyżki cukru kryształu 1 budyń śmietankowy 160g mleczka kokosowego 150g kokosu 7 dkg margaryny Palma (Bielmar(...)lekko uchylonym piekarniku na 1 godzinę. 4. Polewa: Czekoladę, batony, margarynę, mleko i herbatniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej. Na końcu dosypujemy kokos i wylewamy na wierzch sernika. Całość posypujemy resztą kokosu i odkładamy do lodówki do schłodzenia najlepiej na całą noc. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzieokazji ich święta, proponuję Wam dzisiaj przepis na aromatyczny sernik z udziałem truskawek na spodzie z herbatników i korzennych ciasteczek speculoos. Przygotowanie: 40 min Pieczenie: 1 godz. Chłodzenie: 4 godz. Dla 6-8 osób: ● 250 g truskawek ● 500 g twarogu sernikowego mielonego z wiaderka lub serka homogenizowanego o smaku naturalnym ● 30 cl gęstej śmietany* ● 4 jajka(...)resztę na małe kawałki. Wrzuć do rondla z resztą cukru (30 g) i gotuj przez około 5 min, a następnie zmiksuj do uzyskania konsystencji sosu coulis. Wylej sos na sernik, delikatnie rozprowadź na wierzchu ciasta. Możesz odłożyć niewielką ilość sosu do polania sernika po upieczeniu tuż przed podaniem (opcjonalnie). Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Wstaw sernik
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSernik jest super wilgotny, delikatny i pyszny. Myślę, że jak ktoś go raz upiecze to na pewno do niego wróci następnym razem. Składniki: 1 kg sera twarogowego ( z wiaderka) 1 szklanka cukru 8 jajka 1 cukier waniliowy 1 niepełna szklanka manny (użyłam błyskawicznej) 250 g masła szczypta soli Masło należy rozpuścić. Do miski wbić 8 żółtek
talerz przyjemnościlodówce przez 12 godz. by lepiej można było go kroić. Jeśli zdecydujemy się kroić sernik wkrótce po upieczeniu to będzie to naprawdę dużym wyzwaniem, bo jest bardzo delikatny. Można polać go lukrem, ja tylko opudrowałam cukrem. Udaje się również z sera z wiaderka, ale jest bardzo, bardzo pulchny. przepis z Moje wypieki
Proste PotrawyMoja propozycja to sernik z ciasteczek Oreo w zupełnie innej odsłonie - na zimno w wersji bez pieczenia. Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 40 ciasteczek Oreo 100g masła extra Masa serowa: 1kg sera w wiaderku Delfiko o smaku waniliowym 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła 0,5 litra śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka
Szalona Kuchnia Ewelinyherbatników lub pieczonego biszkoptu. składniki: masa truskawkowa 700 g zmielonego sera, u mnie z wiaderka 500 g truskawek 3,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy galaretka truskawkowa truskawki ok 400 g Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami
Monia miesza i gotujeherbatników 1 kg sera twarogowego 200 ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki kakao 25 gr masła 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 5 płaskich łyżek żelatyny owocowy wierzch sernika: 7-8 niewielkich brzoskwiń 2 łyżki cukru 2 pełne łyżeczki żelatyny( lub galaretka owocowa) 1 szklanka wody dodatkowo: Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Do blendera wrzucamy herbatniki(...)misy przekładamy ser twarogowy (u mnie tym razem z wiaderka), mieszamy go ze słodką śmietaną i z przestudzonym roztworem żelatyny i cukru ( ważne jest aby twaróg miał temperaturę zbliżona do temperatury roztworu z żelatyną, inaczej, żelatyna może się w nim całkowicie nie rozpuścić i powstaną w serniku grudki). Wymieszaną twarogową masę układamy w tortownicy i odstawiamy
Miód i pieprzSernik dyniowy to must have jesienny. Jeżeli lubicie dynię to ten przepis jest hiitem :) Mocno cynamonowy, niesamowicie puszysty i smaczny. Czy może być lepiej? Składniki : 150 g herbatników pełnoziarnistych 50 g masła 1 kg sera sernikowego (zmielony na gładko twaróg lub z wiaderka) 500 g puree z dyni (upieczona dynia, następnie zblendowana) 120 g ksylitolu/erytrolu/cukru 4 małe(...)ugniatamy na całym spodzie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twaróg miksujemy z puree z dyni. Dodajemy jajka. Następnie wsypujemy budyń, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik dodatkowo z wierzchu możemy posypać cynamonem. Pieczemy przez ok. 1h. Idealnie smakował będzie polany białą czekoladą, syropem dyniowym (przepis na blogu) lub posypany startą karmelową czekoladą. A sam też
CzarnawisienkaSernik dyniowy to must have jesienny. Jeżeli lubicie dynię to ten przepis jest hiitem :) Mocno cynamonowy, niesamowicie puszysty i smaczny. Czy może być lepiej? Składniki : 150 g herbatników pełnoziarnistych 50 g masła 1 kg sera sernikowego (zmielony na gładko twaróg lub z wiaderka) 500 g puree z dyni (upieczona dynia, następnie zblendowana) 120 g ksylitolu/erytrolu/cukru 4 małe(...)ugniatamy na całym spodzie. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twaróg miksujemy z puree z dyni. Dodajemy jajka. Następnie wsypujemy budyń, cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik dodatkowo z wierzchu możemy posypać cynamonem. Pieczemy przez ok. 1h. Idealnie smakował będzie polany białą czekoladą, syropem dyniowym (przepis na blogu) lub posypany startą karmelową czekoladą. A sam też
CzarnawisienkaSernik podwójnie czekoladowy ma lekką konsystencję i jest przepyszny. Poza czekoladą w swoim składzie, jest również polany dwoma rodzajami czekolady: białą i mleczną. Dla czekoladohilików istny raj ;-) SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale nie otwierać go przez kolejne 20 minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i tak studzić sernik. Ostudzony włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzony sernik wyjąć z formy, odlepić papier do pieczenia i przełożyć na sztywną podstawkę lub paterę. Polewa: Do garnuszka wlać
Passions hobbies lifeProsty do zrobienia sernik na zimno z truskawkami na biszkopcie. To bardzo smaczny i letni deser, idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Moim zdaniem to jeden z lepszych przepisów na sernik na zimno! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno z truskawkami to proste połączenie a smak obłędny! Delikatny biszkopt w połączeniu z masą serową oraz galaretką(...)letnie przyjęcia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 3 jajka 60 g mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 70 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli MASA SEROWA 330 ml śmietanki kremówki 600 g sera twarogowego z wiaderka 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny
Przepiski.plSernik tak pyszny, że jeden kawałek to za mało. I pachnie i wygląda, a jak smakuje! Polecam! Co nam trzeba? SPÓD 250g pierniczków w czekoladzie. 100 g masła (trzeba je rozpuścić i lekko wystudzić) MASA wiaderko masy twarogowej (ja używam z wanilią) 4 jajka 150 g cukru brązowego 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka przyprawy piernikowej 100g(...)koniec dodajemy pokruszone pierniczki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony i wystudzony spód. Pieczemy około godziny w 160 stopniach. Masa ma stęzeć i się upiec, a nie spalić. Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Dopiero po godzinie wyjmujemy. Polewa: w garnuszku rozpuszczamy czekoladę, wrzucając do gorącej kremówki. Studzimy. Polewamy wystudzone ciacho, aby tez sięgnąć boków
LatosiowydomSernik tradycyjny to doskonałe ciasto na co dzień, jak i od święta. Tradycja w najlepszym wydaniu! Składniki oraz sposób przygotowania: CIasto: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 125 gr margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wylepić dno blaszki, włożyć do lodówki. Masa serowa: jajka 8 sztuk szklanka cukru(...)twarogu (z wiaderka) 2 opakowania budyniu 1/2 szklanki oleju Ubić jajka z cukrem na sztywną pianę (na dużych obrotach), dalej dodawać pozostałe składniki miksując na małych obrotach. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Wypiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. godzinę. Po wyłączeniu, ostudzić przez około 15 minut przy otwartym piekarniku. Autor przepisu: Julia Krivitska Artykuł Sernik tradycyjny
Wasze Przepisy