Sernik z owocami i orzeźwiającą cytrusową nutą Lubicie ciasta z owocami? A serniki? Jeśli tak, to zapraszam Was na pyszny przepis. Sernik na zimno z owocami i orzeźwiającą cytrusową nutą. Idealny na ciepłe dni Polecam. Ten sernik dosłownie rozpływa się w ustach i te owoce… Ach my kochamy takie ciasta. A w dodatku sernik(...)wracając do przepisu… Ten sernik możecie śmiało przygotować z innymi owocami, możecie też dodać galaretkę (pamiętajcie, by na sernik nakładać już lekko tężejącą galaretkę i by dobrze wyrównać masę, aby galaretka nie spłynęła wam po bokach). Składniki: ( na tortownice 26 cm lub kwadratowa tortownica 24×24) 1 kg dobrego sera z wiaderka (nie wodnistego
Słodkie okruszkisernik malinowy Kolejna propozycja z malinami w roli głównej. Przepis na sernik na zimno z trzema warstwami:z sera, musu malinowego i galaretki. Spód zamiast z biszkoptów wykonamy z herbatników. Zamiast malin można też wykorzystać jakieś inne owoce. Składniki 300g twarogu sernikowego z wiaderka 2 paczki herbatników 120g 60g masła 700g malin 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan(...)tężeć, powoli wylewamy ją na ciasto ,tak aby maliny zachowały swoje miejsce. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki ,aż stężeje galaretka.Sernik na zimno przechowuj w lodówce. Smacznego The post Warstwowy sernik malinowy appeared first on zjem to blog kulinarny
zjem to blog kulinarnySkładniki: jajka 8 sztuk "L", cukier 1 szklanka, twaróg śmietankowy 70 dag, budyń czekoladowy 2 opakowania, kakao 4 łyżki, jogurt naturalny gęsty 1 kg wiaderko, olejek pomarańczowy 1 buteleczka, herbatniki 200 gram, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać(...)dnie gęsto ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, wyrównać wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i na następny dzień gotowy do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny sernik twarogowo-jogurtowy z kakao, na herbatnikach smakuje idealnie
W Mojej Kuchni Lubię18cm z podwyższonym brzegiem, lub nieco niższy - w tortownicy o średnicy 21cm. Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym Składniki: ciasto kruche 80g mąki pszennej 2 łyżki (20g) kakao 50g masła 3 łyżki (30g) cukru pudru 3 łyżki zimnej wody masa serowa 400g gęstego twarogu z wiaderka 90g gorzkiej czekolady (użyłam gorzkiej Wedla) 70g cukru 2 jajka 1 łyżka(...)tortownicy na ostudzony spód z ciasta kruchego, wyrównać i wstawić do piekarnika - piec 70-80 minut lub do momentu ścięcia się wierzchu sernika (środek może być lekko trzęsący się, lecz nie może być płynny) - sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku, studzić przy otwartych drzwiczkach - ostudzony sernik schłodzić w lodówce MUS POMARAŃCZOWY - pomarańcze umyć, obrać ze skórki, wyciąć ze środka
Smakołyki BerenikiSernik nowojorski na spodzie z ciastek to smaczne, aksamitne, gładke i bardzo proste w przygotowaniu ciasto z pyszną polewą cytrynowo- śmietanową. Sernik zawsze się udaje i jest idealną propozycją na każdą okazję, domowe uroczystości czy święta. składniki na tortownicę 26 cm spód 200 g herbatników 130 g rozpuszczonego masła masa serowa 1 kg twarogu sernikowego(...)wiaderka lub sera typu Philadelphia 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) 3 łyżki mąki pszennej skórka starta z 1 cytryny 3 łyżki soku z cytyny 5 jajek 1 żółtko 200 g śmietany 18 % polewa 200 g śmietany 18 % 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny przepis Herbatniki umieszczamy w woreczku strunowym i kruszymy
Smakowite Daniawięc na kompromis i tak każde z nas jest zadowolone. Ten sernik zdecydowanie zalicza sie do tych delikatniejszych i kremowych w smaku. Spróbujcie:) Składniki: 120 g maślanych herbatników 2 łyżki kakao 100 g miękkiego ciepłego masła (dodałam dodatkowo 3 kostki połamanej gorzkiej czekolady) 1kg sera z wiaderka (u mnie piątnica) 250g nutelli 0,5 szklanki cukru pudru opakowanie(...)ubijamy. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 60 minut. Studzimy. W małym garnuszku rozpuszczamy masło z czekoladą i łyżką śmietany. Tak przygotowana masą smarujemy sernik. Schładzamy przed podaniem. Smacznego
ChilliJemyubić z cukrem na kogel-mogel dodać ser bezsmakowy z wiaderka, wsypać budyń, ze sparzonej cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać do sera i wymieszać z 1 minutę ser wylać na ciasto i piec w 200C około 50 minut, zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik jest aromatycznie cytrynowy, delikatny.................SMACZNEGOO
W Mojej Kuchni LubięPolecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli(...)rozpuści.Taką białkową pianę wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałą część schłodzonego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 50-60 min.Po tym czasie sernik zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszakg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, herbatniki pełnoziarniste - ile potrzeba, śliwki 1/2 kg, cukier puder - ile potrzeba z podanych składników /białko do piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem i i schować do lodówki na godzinę, piekarnik nagrzany na 200 C, spód podpiec 15 minut(...)wiaderka i połączyć składniki nie za długo z białek ubić sztywną pianę, dać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w masę na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu poukładać herbatniki jakie masz i lubisz na herbatnikach ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu, piec w 180 C około 60-70 minut, do suchego patyczka, sernik zostawić
W Mojej Kuchni LubięDoskonały – sernik dyniowo-klonowy jest po prostu doskonały. Świetne połączenie smaków, delikatna konsystencja, wszystko tu do siebie pasuje. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 1 paczka biszkoptów, ulubionych Składniki na masę serową: 500 g twarogu (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru brązowego 125 ml syropu klonowego 1 ¼ łyżeczki cynamonu 180 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru(...)ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i delikatnie uchylam drzwiczki. Po 30 minutach wyciągam blaszkę z piekarnika i odstawiam sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec ozdabiam tym, czym lubię. U mnie to 100 g czekolady rozpuszczonej w 110 ml śmietanki
Słodki sentymentPyszny i delikatny sernik, który gościł na moim Wielkanocnym stole. Połączenie sera, kruchego ciasta, brzoskwiń z zalewy i bezy sprawdza się jak zawsze idealnie. Samo przygotowanie sernika jest również bardzo proste. Sernik można upiec na mniejszej blaszce, której wymiary podaję lub na większej. SKŁADNIKI Ciasto kruche: 400 g mąki pszennej tortowej 200 g masła 5 żółtek(...)cukru pudru Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego kilka kropel esencji waniliowej 100 g stopionego masła 1 opakowanie budyniu waniliowego skórka starta z 1 cytryny 1 duża puszka brzoskwiń Beza: 5 białek szczypta soli 200 g cukru WYKONANIE Kruche ciasto: Mąkę i cukier puder wsypać do miski. Następnie dodać
Passions hobbies lifeSeromak (seromakowiec), czyli sernik z makowcem a może makowiec z sernikiem? Wprawdzie desery jadam bardzo rzadko, ale na kawałeczek dobrego sernika bez mąki i cukru w ramach posiłku czasem się skuszę. Seromak (seromakowiec) to znakomite połączenie smaków. Wilgotne, aromatyczne, długo zachowuje świeżość a do tego przepyszne i można je mrozić. Polecam spróbować! Składniki – seromak (seromakowiec): Masa makowa(...)serowa: 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 10 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np.. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Przygotowanie – seromak (seromakowiec): Do przygotowania masy serowej używam znanego już Wam przepisu na sernik wiedeński po lekkiej modyfikacji. Wszystkie składniki masy serowej
Ola la LCHFDelikatny, kremowy i orzeźwiający serniczek na zimno uświetni nie tylko wyjątkowe okazje. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 330 ml śmietanki 30% szkl mleka w proszku 2/3 szkl cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1/3 szkl wody kilka kropel ekstraktu waniliowego 2/3 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej 300 g malin op. okrągłych biszkoptów 1 szkl(...)masą serową. Dno i boki tortownicy (21cm) wyłożyć folią. Biszkopty krótko maczać w mleku i ułożyć na dnie formy. Zalać masą serową i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypać kakao
Smakołyki AsiWielokrotnie pisałam w moich postach o zaletach serników i o tym, że można je zrobić w nieskończonej liczbie odsłon. I dziś właśnie kolejna z nich, a mianowicie sernik na kruchym cieście z mąki krupczatki, z dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego. Ostatnio zauważyłam, że sernik z mlekiem skondensowanym jest na topie, więc postanowiłam również spróbować. Ale nie byłabym sobą, gdybym(...)przepisów. Podstawową modyfikacją, jaką zrobiłam, jest to, że zmniejszyłam ilość mleka skondensowanego o połowę, bo chciałam, żeby sernik nie był aż tak słodki i ciężki. Sernik zrobiłam na cienkiej warstwie ciasta kruchego z mąki krupczatki i posypałam go cukrem pudrem. Sernik wyszedł bardzo smaczny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruchy spód: 1szkl. mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka
Waniliowe ImprowizacjeSernik leśny Jest obłędnie smaczny! Lekko kwaskowy mus owocowy świetnie komponuje się z delikatnym i kremowym w smaku serniczkiem. Po prostu pycha! Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 60g masła 6 jajek 130g cukru szczypta soli 225ml śmietanki kremówki(...)całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Blaszkę o wymiarach 21 x26cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy spód z herbatników *** *** Masę serową wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy
Blog z Apetytem