bloga kulinarnego i totalna klapa. Ale ten sernik wyszedł bardzo smaczny, lekki, kremowy, puszysty, wilgotny no i co mam więcej pisać. Po prostu mega smaczny. Polecam i zapraszam do wypróbowania. Składniki: Spód 200 g ciasteczek oreo(bez kremu) 80 g margaryny lub masła Masa serowa 1 kg ser twarogowy z wiaderka 4 jajka 200 g cukru 1 łyżka(...)delikatnie do masy serowej. Masę serową wylać na spód z ciasteczek, wyrównać powierzchnię. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st i piec około 70 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernika na 3 godziny w piekarniku. Wyjąć i ostudzić. Tortownica 25 cm. Bita śmietana Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fix. Na serniku rozsmarować część bitej
Ala piecze i gotujelekkie ciasto a właściwie sernik z czekoladową pianką :) Może się skusicie i zrobicie na zbliżający się weekend :) Polecam serdecznie i zapraszam. SKŁADNIKI *blaszka 25x25cm BISZKOPT -3 jajka -125g cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -1 szkl cukru pudru -2 łyżki(...)całość delikatnie miksujemy. Ciasto dajemy do blaszki i pieczemy około 15-20 minut w temp 170 stopni-do suchego patyczka. Studzimy i ponczujemy kawą. MASA SEROWA Ser z wiaderka dajemy do miski, dodajemy do niego cukier puder i całość dokładnie miksujemy. W osobnej misce ubijamy śmietanę 30% i dodajemy ją do sera-całość delikatnie miksujemy do połączenia. Żelatynę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupuch z limonką Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czekoladowy na zimno Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 200 g herbatników 40 roztopionego masła Masa serowa: 500 g białego sera z wiaderka 9 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny 6 łyżek gorącej wody
Kulinarne przygody Gatityciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie . Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki". ok. 16 porcji, tortownica 26 cm. Składniki na brownie 180 g masła 300 g cukru 100 g kakao szczypta soli 3 jaja 80 g mąki pszennej Masa serowa 750 g twarogu z wiaderka lub twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 3 jaja(...)się składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło i śmietanę.Całość roztopić w kąpieli
Z Kuchni Do KuchniAromatyczny migdałowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy manny i likieru amaretto na biszkoptowym spodzie. A na zakończenie lata otulony ogromną ilością truskawek i galaretki. Składniki na masę serowo - migdałową: 250 g sera z wiaderka 250 ml mleka migdałowego 2-3 łyżki kaszy manny 100 g likieru amaretto 2-3 łyżki cukru 2 płaskie łyżki żelatyny 1/4 szklanki
Życie zaczyna się w kuchniPyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników
Monia miesza i gotujePyszny i domowy sernik na zimno.Przygotowałam go na pełnoziarnistym spodzie. Składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 200 g masła 500 g sera twarogowego z wiaderka 1/2 szkl cukru 1 op. bitej śmietany w proszku 1 galaretka wiśniowa blaszka 24x24 Przygotowanie: Zagotowujemy w garnuszku 1/2 l wody, wsypujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnekomponujący się z całością. Sam sernik jest przepyszny, lekki, kremowy, świetnie się kroi i ładnie wyrasta, nie pęka. Koniecznie sami spróbujcie! (Forma o średnicy 22 cm) Spód: 200g kruchych ciasteczek/herbatników (użyłam herbatników pełnoziarnistych z masłem ) 80g masła /margaryny 1/2 łyżeczki cynamonu Masa: 500g kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 100 ml śmietanki(...)zmiksować z jajkami, dodać cukier, miód i po wymieszaniu - kremówkę, a na końcu mąkę z cynamonem. (Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie wyrównać. Piec około 60-80 minut (*) w 170 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
Di gotujepuszysty. Polecam dla kawoszy i nie tylko. Co prawda sernik przygotowywałam na ubiegłoroczne Święta wielkanocne (stąd tak ubogie zdjęcie), jednakże liczy się smak. I masa serowa: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego 0,5 kg zmielonego twarogu (ja użyłam gotowego w wiaderku) 100 ml śmietanki 30% II masa serowa: 4 jajka(...)piekarnik na 120 *C i pieczemy przez 1 godzinę 35 minut. Po upieczeniu delikatnie otwieramy drzwiczki piekarnika, po paru minutach przysuwamy tortownicę bliżej drzwiczek i w końcu wyjmujemy nasz sernik i studzimy na blacie. gdy sernik ostygnie całkowicie możemy zdjąć obręcz i wstawić go do lodówki na 12 godzin. Do dekoracji : W niewielkiej ilości gorącej wody rozpuszczamy żelatynę
VioletoweKucharzenieSernik Rafaello na zimno to rewelacyjny pomysł na świąteczny stół, doskonała propozycja dla amatorów kokosu i ciast bez pieczenia. Nie poświęcisz zbyt wiele czasu na jego przygotowanie a Twoi goście będą zachwyceni. składniki na tortownicę 26 cm spód ciasta 400 g wafelków kokosowych z masą opcjonalnie 30-50 g rozpuszczonego masła masa serowa 500 g serka mascarpone(...)twarogu z wiaderka 200 g śmietany 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 opakowanie śmietan – fixu ( 9 g ) 2-3 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 150 g wiórków kokosowych wierzch ciasta 50 g wiórków kokosowych 11-12 sztuk kulek Rafaello przepis W misie miksera umieszczamy wafelki kokosowe z kremem, wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby
Smakowite DaniaDzisiaj zaproponuję Wam kolejny sernik na zimno, tym razem z pyszną galaretką z dodatkiem musu z malin i jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko kwaśny uzupełniają się idealnie. Składniki: Spód 225 g ciastka digestive 100 g masła Masa sernikowa 1 kg twarogu z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml zimnej kremówki(...)sitko i przetrzeć. Jeśli mamy mniej niż pół litra musu uzupełnić wodą. Zagotować, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę ,dokładnie wymieszać i pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Sernik bardzo dobrze schłodzić. Tortownica o średnicy
Ala piecze i gotujeSernik jest jak pianka, rozpływa się w ustach, gorąco polecam :-) SKŁADNIKI CIASTO -3/4 kostki margaryny -4 żółtka-białka odkładamy do masy serowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szklanka mąki pszennej tortowej -3 łyżki cukru Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto. MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku(...)sztywno z szczyptą soli, dodajemy 1,5 szkl cukru (można dać troszkę mniej) Miksujemy do rozpuszczenia cukru, Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie. Wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni. WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE. I gotowe :-) banalnie proste a pyszne :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuważniejsze jest to że wybornie smakuje!!!! Polecam! Składniki na Rumuński sernik na tortownicę o średnicy 28 cm SPÓD: 50 g rozpuszczonego masła 100 g zmielonych herbatników (ja użyłam pełnoziarnistych, lecz mogą być zwykłe, kakaowe lub maślane) MASA SEROWA: 1 kg sera białego, mielonego, może być twaróg w wiaderku 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)dodajemy cukier do smaku, doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszając gotujemy około 3-4 minut. Wyłączamy grzanie, dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Chwilę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, zdejmujemy obręcz i papier do pieczenia, delikatnie przekładamy na paterę, a następnie wylewamy na nie polewę, zostawiając około 2 cm rant (tam będzie pianka), wstawiamy do lodówki
Rozpustne gotowaniemandarynkowo-cynamonowy, który gorąco polecam, nie tylko na Święta". Sernik mandarynkowo-cynamonowy Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1 jajko i 1 żółtko 1/2 szklanki cukru brązowego 1 łyżka śmietany Masa serowa 1 kg sera 3krotnie mielonego ( może być taki w wiaderku ) 5 jajek 1 szklanka brązowego cukru sok z dwóch(...)już ubita dodajemy ją partiami do masy serowej. Ciasto lekko podpieczone wyciągamy z piekarnika wylewamy na nie masę serową i ponownie wstawiamy do piekarnika na 45-55 minut. Upieczony sernik wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Panią Małgorzatę proszę o przesłanie danych do wysyłki prezentu natomiast pozostałym uczestnikom dziękuję i przesyłam kod rabatowy na zakup wałka. Zapraszam
Mania WypiekaniaSkładniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody Ser: 1 kg
O kuchni z uczuciem