Pyszny delikatny sernik z truskawkami, możecie go zrobić na spodzie biszkoptowym i taki zrobiłam ja, jak również na biszkoptach czy ciasteczkach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Delikatny sernik z truskawkami Czas przygotowania 59 min Porcje 20 Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki(...)masę serową: 500 g serka śmietankowego lub twarogu trzykrotnie zmielonego (np. z wiaderka) 700 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml schłodzonej śmietanki 30 lub 36 % cukier puder do smaku około 4-5 łyżek 3 czubate łyżeczki żelatyny Instrukcje Biszkopt: Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, jak już piana
To co lubię - gotuję i polecamminut do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier i miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy mleko w proszku oraz mąkę ziemniaczaną. Kolejno wbijamy po jednym jajku i czekamy aż połączą się z masą. Wyłączamy mikser(...)Białą czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy śmietanę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy na para około 5 minut. Przelewamy jeszcze ciepła na wierzch sernika, wygładzamy. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce
VioletoweKucharzeniesmak oraz piękny, subtelny kolor... Sernik pomidorowy z galaretką wygląda obłędnie na stole i jestem przekonana, że zachwyci Was również smakiem 💕 SKŁADNIKI NA SPÓD: 100 g krakersów 50 g płatków migdałowych 3 łyżeczki suszonej cebuli 1/3 łyżeczki ostrej papryki 100 g miękkiego masła SKŁADNIKI NA MASĘ: 500 g twarogu z wiaderka 200 g mascarpone 1 słoiczek(...)żelatyny dodaj kilka łyżek masy, wymieszaj energicznie, by nie było grudek i dodaj ją do pozostałej masy. Zmiksuj masę szybko, ale dokładnie. Masę wylej na spód z krakersów. Wsadź sernik do lodówki na czas przygotowywania galaretki. GALARETKA: W niewielkim garnuszku podgrzej wino, wodę oraz miód i sok z cytryny. Gdy całość będzie gorąca, ale nie wrząca, zdejmij garnek
Słodko-Słony Świat Ilonykasza manna 1/2 szklanki, kakao 2 łyżki, galaretka wiśniowa 2 opakowania w garnku najlepiej teflonowym stopić margarynę, wsypać cukier, skórkę z limonki, wlać sok z limonki, dodać ser z wiaderka wsypać budyń, kaszkę manną i szybko mieszać do zagotowania masy forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki na herbatniki wylać 3/4 masy i wyrównać wierzch(...)pozostałej masy wsypać kakao i wymieszać rózgą masę kakaową rozsmarować na masie jasnej, schować do lodówki galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na sernik, schować na całą noc do lodówki - sernik jest pyszny, kwaskowaty, aksamitny i szybko się zjada...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwilgotny sernik na spodzie z herbatników zwieńczony delikatną oraz rozpływającą się w ustach pianką o smaku mlecznej czekolady i pierniczków. Całość dodatkowo subtelnie przełamana kwaskowatymi powidłami śliwkowymi. Przepyszne i bardzo efektowne ciasto, idealne na świąteczny stół! Składniki: Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g(...)gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto
Blog z Apetytemspecjalne okazje. Gęsty i mazisty sernik o smaku pistacji, na ciasteczkowym spodzie. Według mnie najlepszy na świecie! Składniki: Spód ciasteczkowy: 160g jasnych herbatników 60g masła Masa serowa: *wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej, wyjmujemy je z lodówki minimum 1 godzinę wcześniej 1 kg twarogu mielonego (może być z wiaderka) 200g pasty pistacjowej (1 łyżkę odkładamy(...)wodą, aby zapewnić dużą wilgotność, pieczemy przez 30 minut , a następnie zmniejszamy temperaturę do 130’C i pieczemy jeszcze przez 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Gdy sernik całkowicie wystygnie, przygotowujemy polewę. W garnuszku podgrzewamy śmietankę, zdejmujemy z palnika, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy, dodajemy 1 łyżkę masy pistacjowej, mieszamy. Gotową polewę wykładamy na ciasto *** *** Z wierzchu
Blog z Apetytemsernik poszedł do lamusa. Jednak z sentymentem powraca do tego co dobre i Wam również polecam. SKŁADNIKI Na ciasto: 40 dkg mąki pszennej 6 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag. masła 1 cukier waniliowy 3 łyżki śmietany 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera białego może być z wiaderka lub zmielony(...)Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach na spód blaszki. Wylewamy masę serową i na wierzch masy ścieramy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy w 180 stopniach ok 1 godz. i 15 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewysłodki. Dla mnie idealny Sernik „Danonek” Składniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa i agrestowa 330 g śmietanki kremówki(...)dokładnie mieszamy. Na dobrze stężałą czerwoną warstwę wylewamy zastygającą zieloną. Tak samo postępujemy z trzecią częścią do której dodajemy pomarańczową galaretkę. Kiedy zielona warstwa stężeje, wylewamy tężejącą pomarańczową warstwę. Sernik odstawiamy w zimne miejsce, najlepiej do lodówki, na całą noc. Smacznego Artykuł Sernik „Danonek” pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujełyżeczki proszku do pieczenia 1 całe jajko i 1 żółtko 1/2 kostki z 25 dag masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki Przygotowanie ciasta na spód i wierzch sernika tzw. kruszonkę Cukier utrzeć z jajkami, dodać kakao, rozpuszczone masło oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia - ucierać Wyjdzie nam dość twarde, jednolite ciasto, zrobić z niego kulkę ( a jeszcze(...)wysmarowaną blaszkę ścieramy większą część ciasta, wykładamy masę serową, teraz ścieramy drugą część - to będzie wierzch sernika Pieczemy około 1 godz. w temp. 180 stopni C, pozwalamy ciastu ostygnąć w piekarniku, wpierw przy zamkniętych drzwiczkach, a potem przy uchylonych. Mój sernik piekłam w foremce w kształcie serca. Mieściło się w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Rada praktyczna
Proste Potrawymasła 4 żółtka [białka odłożyć do masy serowej] 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku 3/4 szkl oliwy 3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru 1,5 szkl mleka 1 cukier waniliowy 6 żółt ek [ białka odłożyć do masy serowej] PIANA 10 białek(...)szczyptą soli, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp 180 stopni.Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Źródło - klik
Moje domowe kucharzeniewiaderka, kaszę manną, budyń śmietankowy i mikserem połączyć składniki. Morele w czekoladzie nożyczkami pokroić w paseczki od razu do masy sernikowej i mikserem na wolnych obrotach wmieszać w masę. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe, wylać masę serową, wygładzić łyżką wierzch. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec
W Mojej Kuchni Lubięgalaretka truskawkowa 2 opakowania tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć na jednolitą masę, żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie, wystudzić i i w trakcie mieszania mikserem wlać żelatynę powoli połowę masy serowej rozsmarować na herbatnikach, poukładać całe truskawki(...)resztę masy serowej na wierzchu poukładać połówki truskawek, 2 galaretki rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na wierzch i schować do lodówki na kilka godzin sernik z nutą gorzkiej żółądkowej szybko sie zjada ze smakiem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka 250 gramów mąki 80 gramów cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao ciemnego masa serowa 600 gramów sera białego w wiaderku 5 jajek(...)część ciasta, które wcześniej odłożyliśmy, wałkujemy i rwiemy "łatki", które układamy na wylaną masę Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwydawałoby się, że będzie bardzo słodki...ale nie jest, jest idealny... ....delikatny i lekko czekoladowy z nutą wanilii... Składniki na blaszkę 22cm Masa czekoladowa: - 500g sera białego z wiaderka - 100g cukru pudru - 1 duże jajko - 1 duża łyżka kakao - 1 duża płaska łyżka maki ziemniaczanej Masa biała: - 250g serka Mascarpone - 250ml śmietanki 30% - 80g cukru pudru - kilka kropel olejku(...)składników, wylać masę na herbatniki i wstawić blaszkę z ciastem do blaszki z wodą, zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 120 stopni i pieczemy godzinę, wyłączamy i uchylamy drzwiczki aby sernik się ostudził. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na ok 2 godzin, po tym czasie mieszamy Mascarpone z cukrem i olejkiem waniliowym, ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i mieszamy delikatnie
Wypieki Rene