słodki. Dla mnie idealny Sernik „Danonek” Składniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa i agrestowa 330 g śmietanki kremówki(...)dokładnie mieszamy. Na dobrze stężałą czerwoną warstwę wylewamy zastygającą zieloną. Tak samo postępujemy z trzecią częścią do której dodajemy pomarańczową galaretkę. Kiedy zielona warstwa stężeje, wylewamy tężejącą pomarańczową warstwę. Sernik odstawiamy w zimne miejsce, najlepiej do lodówki, na całą noc. Smacznego Artykuł Sernik „Danonek” pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujełyżeczki proszku do pieczenia 1 całe jajko i 1 żółtko 1/2 kostki z 25 dag masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki Przygotowanie ciasta na spód i wierzch sernika tzw. kruszonkę Cukier utrzeć z jajkami, dodać kakao, rozpuszczone masło oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia - ucierać Wyjdzie nam dość twarde, jednolite ciasto, zrobić z niego kulkę ( a jeszcze(...)wysmarowaną blaszkę ścieramy większą część ciasta, wykładamy masę serową, teraz ścieramy drugą część - to będzie wierzch sernika Pieczemy około 1 godz. w temp. 180 stopni C, pozwalamy ciastu ostygnąć w piekarniku, wpierw przy zamkniętych drzwiczkach, a potem przy uchylonych. Mój sernik piekłam w foremce w kształcie serca. Mieściło się w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Rada praktyczna
Proste Potrawymasła 4 żółtka [białka odłożyć do masy serowej] 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3 łyżki cukru MASA SEROWA 1 kg sera w wiaderku 3/4 szkl oliwy 3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru 1,5 szkl mleka 1 cukier waniliowy 6 żółt ek [ białka odłożyć do masy serowej] PIANA 10 białek(...)szczyptą soli, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp 180 stopni.Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Źródło - klik
Moje domowe kucharzeniewiaderka, kaszę manną, budyń śmietankowy i mikserem połączyć składniki. Morele w czekoladzie nożyczkami pokroić w paseczki od razu do masy sernikowej i mikserem na wolnych obrotach wmieszać w masę. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe, wylać masę serową, wygładzić łyżką wierzch. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec
W Mojej Kuchni Lubięgalaretka truskawkowa 2 opakowania tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć na jednolitą masę, żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie, wystudzić i i w trakcie mieszania mikserem wlać żelatynę powoli połowę masy serowej rozsmarować na herbatnikach, poukładać całe truskawki(...)resztę masy serowej na wierzchu poukładać połówki truskawek, 2 galaretki rozmieszać w 800 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na wierzch i schować do lodówki na kilka godzin sernik z nutą gorzkiej żółądkowej szybko sie zjada ze smakiem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka 250 gramów mąki 80 gramów cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao ciemnego masa serowa 600 gramów sera białego w wiaderku 5 jajek(...)część ciasta, które wcześniej odłożyliśmy, wałkujemy i rwiemy "łatki", które układamy na wylaną masę Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwydawałoby się, że będzie bardzo słodki...ale nie jest, jest idealny... ....delikatny i lekko czekoladowy z nutą wanilii... Składniki na blaszkę 22cm Masa czekoladowa: - 500g sera białego z wiaderka - 100g cukru pudru - 1 duże jajko - 1 duża łyżka kakao - 1 duża płaska łyżka maki ziemniaczanej Masa biała: - 250g serka Mascarpone - 250ml śmietanki 30% - 80g cukru pudru - kilka kropel olejku(...)składników, wylać masę na herbatniki i wstawić blaszkę z ciastem do blaszki z wodą, zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 120 stopni i pieczemy godzinę, wyłączamy i uchylamy drzwiczki aby sernik się ostudził. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na ok 2 godzin, po tym czasie mieszamy Mascarpone z cukrem i olejkiem waniliowym, ubijamy dobrze schłodzoną śmietankę i mieszamy delikatnie
Wypieki RenePrzepis na ten sernik jest pełny czekolady. Ciasto wychodzi bardzo bogate, kremowe i mocno czekoladowe. Samo wykonanie tego ciasta jest bardzo proste i szybkie, jedynie trzeba poświęcić czas na studzenie sernika. Łączny czas przygotowania: 90 min + czas na chłodzenie sernika najlepiej cała noc Składniki: (na tortownicę 16 cm, przelicznik na inne blaszki znajdziesz tutaj ) Spód: 7 ciastek oreo(...)roztopionego masła Masa serowa: 170 g czekolady gorzkiej ok. 60 % kakao 100 g śmietanki 30 % 150 g cukru 15 g kakao 350 g twarogu z wiaderka 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Ganache: 50 g czekolady gorzkiej ok. 60 % 50 g czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30 % Przygotowanie: Spód: Ciastka rozdrobnij w blenderze Dodaj roztopione masło i wymieszaj
Słodki Blogwilgotny i puszysty sernik śmietankowy, któremu naprawdę trudno się oprzeć. To ciasto wprost rozpływa się w ustach! Składniki: Spód: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki(...)spód i wyrównujemy *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę . Ciasto dość mocno rośnie podczas pieczenia ale później trochę opada. Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Po całkowitym wystygnięciu ciasta, polewamy je lukrem lub polewą czekoladową *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z ApetytemTemperatura pieczenia sernika: 170 o C Czas pieczenia: 1 h 30 min. Ciasto kakaowe (spód) 1 1/4 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. cukru pudru 75 g masła 1 jajko 1 łyżka miodu 0,5 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa serowa 1 kg sera w wiaderku, waniliowego (z Biedronki) 2 sery półtłuste w kostce(...)mleko. Podgrzewać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć z ognia. Dodać margarynę i śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Zostawić sernik na kilka godzin, żeby odparował, dopiero później włożyć do lodówki. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comIdealne ciacho dla wielbicieli serników i czekolady. Delikatny sernik z kawałkami czekolady na kakaowym spodzie. Do tego polewa czekoladowa. Jeśli lubicie sernik i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Na blogu jest sporo przepisów na serniki, ponieważ bardzo je lubię i cały czas robię jakieś nowe kombinacje. Sprawdźcie przepis i koniecznie(...)Ciasto: 150 g. mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 pełne łyżki cukru 100 g. masła 1 jajko Masa serowa: 1 kg. twarogu sernikowego (miałam w wiaderku) 1 pełna szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 5 jajek 1/2 szklanki śmietanki 30 % 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 100 g. czekolady gorzkiej Polewa
Agusiowe smakołykicudowne święta ? Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy Składniki : 450 g mąki pszennej 2 średnie jajka 3/4 szklanki cukru 200 g masła 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika masa serowa : 1 kg sera dwukrotnie mielonego, może być z wiaderka 4 jajka(...)skórkę kandyzowaną z pomarańczy i aromat pomarańczowy - mieszamy. Do masy serowej przekładamy ubitą pianę z białek - mieszamy. Masę serową wykładamy na starte ciasto. Na wierzch ścieramy trzecią część ciasta. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy około 40-45 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i dopiekamy do 70 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSłodkie, kruche ciasto, kremowa konsystencja sernika i kwaskowate owoce. Zdecydowanie najlepsze połączenie! Składniki na blaszkę o wym. 23x38 Ciasto: 500g mąki tortowej orkiszowej 12g proszku do pieczenia 220g masła 82% 6 żółtek 150g cukru pudru lub drobnego kryształu 1 łyżeczka octu Masa serowa: 1½kg sera białego potrójnie mielonego lub dobrej jakości z wiaderka 200g masła 2 budynie śmietankowe(...)masą serową. Wylewamy na podpieczony spód. Dodajemy oczyszczone (suche!) borówki i ścieramy na grubych oczkach tarki zamrożoną drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 70 minut. Gdyby wierzch sernika zbytnio się rumienił, możemy skręcić temp. do 160°C lub włożyć powyżej blaszkę z wyposażenia piekarnika. U mnie jednak nie było takiej potrzeby, wręcz przeciwnie- na ostatnie 10 minut
Kuchnia w czekoladzie