mnóstwem chrupiących migdałów smakuje... obłędnie. Myślę, że ten sernik nigdy mi się nie znudzi. Polecam! (Forma o wymiarach 24 x 28 cm) Spód: około 80g solonych krakersów Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200g masła 1 szklanka cukru (220g; 1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru (można mieszać) 200g krówek (*) Wierzch: 200g(...)pieczenia ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka przełożyć masę serową. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od piekarnika. Upieczony sernik powinien mieć delikatnie zapieczone boki oraz sprężysty wierzch.) Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić w lodówce przez minimum kilka godzin, a najlepiej przez
Di gotujeSkładniki: Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, przyprawa korzenna 1 opakowanie, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, śliwki 3/4 kg, cukier 3 łyżki, woda 1/4 szklanki, tortenguss rote 1 opakowanie + 1/2 szklanki wody Jeśli przygotowujesz dania z dbałością i chcesz, żeby nie tylko świetnie smakowały ale również pięknie się(...)łyżką delikatnie wmieszać w masę serową tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty i wlać masę serową, formę parę razy na stole stuknąć aby odpowietrzyć sernik umyte śliwki wypestkować, poukładać skórką do dołu na serniku, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik
W Mojej Kuchni Lubiędlatego doskonale nadaje się pod galaretkę. Jeśli nie liczyć czasu oczekiwania aż sernik się upiecze a potem stężeje to przygotowuje się go dość szybko i prosto. *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego 16 biszkoptów 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 opakowania galaretki(...)wylewałby się z ciasta. A tak to truskawki rozmrożą się w galaretce i sok się z nią wymiesza. ** świeżych truskawek nie mieszamy z galaretką, układamy je bezpośrednio na serniku i zalewamy galaretką kiedy ta zacznie mocno tężeć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaspód, pyszna masa serowa i oczywiście kruchy, kakaowy wierzch ciasta imitujący kakaową kruszonkę. Całość niesamowicie smaczna Jak dla mnie połączenie masy serowej i kakaowego ciasta jest połączeniem rewelacyjnym, a sernik gorąco polecam Przepis na blaszkę o wymiarach 22*32 cm SKŁADNIKI: Ciasto kakaowe: 2,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao(...)wyrobić masę. Na końcu dodać budyń śmietankowy w proszku, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Na masę zetrzeć pozostałe ciasto kakaowe. Włożyć do gorącego piekarnika i piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu sernik królewski pozostawić w lekko uchylonym
WSZYSTKO SMACZNEktóra łączy się tutaj znakomicie. Zapraszam... Stopień trudności prosty, serniki często opadają i pękają mimo starania mój również popękał jednak w smaku nic to nie ujmuje:) Skala smaku 10/10 ja osobiście używam do spodu herbatników maślanych i dodaje masło śmietankowe te dwa połączenia są bardzo wyczuwalne w serniku co potęguje doskonały jego smak. Spód ciasteczkowy 300g herbatników(...)masła roztopionego Masa serowa: 1,2 kg białego sera w kiełbaskach - trzykrotniemielony 12 jajek 1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36% 2 szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropel olejku waniliowego Polewa 100g.białej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Spód ciasteczkowy Herbatniki pokruszyć lub zmiksować w blenderze i zmieszać z roztopionym masłem
Kubki smakudodaję w dwóch partiach. Kiedy masa jest dobrze zmiksowana dodajemy 1 łyżkę budyniu waniliowego, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodajemy pojedynczo jajka - wrzucam jedno i miksuję 30-40 sekund, potem następne i znowu miksuje 30-40 sekund. Masę serową wylewamy na przestudzony ciasteczkowy spód. Sernik przez pierwsze 15 min piekę w 170 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę
Plate of JoySernik znany przez wszystkich,ale nie mogło go zabraknąć wśród moich przepisów na blogu.Jeden z ulubionych,zawsze się udaje,rozpływa w ustach.Przepis z fantastycznej książki "Gotuj z siostrami". Ciasto: 2 szklanki mąki 3 jajka(1 całe i 2 żółtka) 100g margaryny lub masła 1 łyżka smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Masa serowa(...)twaróg utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo jajka,budyń,olej i na końcu mleko.Powstałą masę o rzadkiej konsystencji wylać na ciasto i piec ok 60 min w temp 180stC. Pozostałe z 6 jajek białka ubić na sztywną pianę ze szklanką cukru i dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.Po 60 min sernik wysunąć z piekarnika,wyłożyć na wierzch ubitą pianę
Niespełnione zdolności kulinarneWitam Kochani dziś zapraszam na pyszny i łatwy sernik z dodatkiem mleka w proszku. jest bardzo lekki, kremowy i bardzo Wam go polecam :) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę ok 25x35cm SPÓD -1 i 3/4 szkl mąki pszennej tortowej -2 jajka -łyżeczka cukru waniliowego -0,5 szkl cukru pudru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki śmietany(...)proszku i miksujemy. Następnie dodajemy 2 budynie (proszek) i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy naprzemiennie mleko i ubitą pianę delikatnie mieszając łyżką. Masa jest luźna, lejąca, ale taka ma być :) Gotową masę serową wylewamy na ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. Sernik piękne podrośnie. Po upieczeniu uchylamy piekarnik
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMniam <3 Sernik zainspirowany jest przepisem ze strony Domowe Wypieki . Zapraszam do przygotowań! Spód: 100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 400g krówek 200 ml mleka 700 g twarogu z wiaderka dobrej jakości 3 jajka 85g cukru 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru Dodatkowo(...)dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę posiekanych krówek i delikatnie mieszamy. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Masę przelewamy na schłodzony spód, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a boki lekko zarumienione. Sernik studzimy
My Culinary ArtSernik :(klasyczny-prosty-delikatny)Produkty:Ciasto:-1,5 szklanki mąki krupczatki-0,5 szklanki cukru pudru -80g margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko Masa:-1kg twarogu (półtłusty)-1 szklanka cukru (w wersji słodszej- 1,5 szklanki) - 3-4 łyżki śmietany - 3 łyżki oliwy - 5-6 żółtek(...)żółtka zmiksować. Natepnie dodać budyń i mleko , dalej miksując. Masa powinna być bardzo rzadka.3.Dużą blachę obłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wylać na nie masę. Piec w 200C przez 40 minut. 4.Pianka: Ubić białka ze szczypta soli. Dodać cukier.5.Po 40 minutach wyjąć sernik i wylać na ciasto ubite
Gotuj Z MuzykąUwielbiam serniki! Dlatego na pewno zabraknie ich w mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: ? 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy ? 5 jajek ? 1 budyń waniliowy ? 1 cukier waniliowy ? 1 szklanka cukru ? 200 g drobnych groszków czekoladowych, dostępne jako posypka Spód(...)masłem, rumem i kakao. Masa ma być rozsypująca się. ? Wyłożyć herbatniki na dno tortownicy, ugnieść dokładnie ręką. ? Ser wrzucić do misy miksera i rozmieszać na wolnych obrotach z budyniem. ? Dodawać po trochu cukier, nastepnie po jednym jajku. Miksować z każdym jajkiem po ok. 30 sekund ? Gotową masę serową wymieszać z czekoladkami i wylać na spód. Jesli nie możecie kupić takich
To co kochamUwielbiam serniki! Dlatego na pewno zabraknie ich w mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych(...)kakao. Masa ma być rozsypująca się. • Wyłożyć herbatniki na dno tortownicy, ugnieść dokładnie ręką. • Ser wrzucić do misy miksera i rozmieszać na wolnych obrotach z budyniem. • Dodawać po trochu cukier, nastepnie po jednym jajku. Miksować z każdym jajkiem po ok. 30 sekund • Gotową masę serową wymieszać z czekoladkami i wylać
To co kochamrozpływa się w ustach. Polecam wszystkim wielbicielom dobrych serników. Kruche ciasto na dno: 30 dkg mąki 10 dkg margaryny 1 jajko 7 dkg cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera 2 paczki cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 całe(...)masę serową. Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze
Świat Ciastajajko Masa serowa1,20kg półtłustego twarogu w kostce8 jajek300g cukru1 budyń waniliowy lub śmietankowy200g masła1 olejek (waniliowy lub śmietankowy)rodzynkiPRZYGOTOWANIEZ przesianej mąki i reszty podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na pół godziny do lodówki.W malakserze ucieramy żółtka z cukrem. Dodajemy roztopione masło, budyń, olejek i małymi porcjami dorzucamy ser. Ubijamy białka i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy(...)papierem do pieczenia). Nakładamy masę serową. Na wierzch kruszymy (lub ucieramy na tarce) drugą połowę ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Sernik z kakaową kruszonką gotowy! Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje