przepis na sernik z galaretką, ale nie jest to sernik na zimno, tylko sernik pieczony w piekarniku. Dla niektórych pewnie będzie to zaskoczeniem i niecodziennym połączeniem. Ja jednak często spotykam się z takim sernikiem na różnego rodzaju uroczystościach organizowanych w domach weselnych. Z tego co zaobserwowałam, to takie serniki cieszą się dużym wzięciem wśród gości, więc(...)postanowiłam też taki zrobić. Do sernika wykorzystałam ser biały samodzielnie mielony, a na spód dałam herbatniki. Sernik wyszedł fajny, przyjemnie cytrusowy ze świeżym posmakiem. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 750g białego sera półtłustego 200g serka homogenizowanego waniliowego 100ml śmietany 30% 3/4szkl. cukru 3 jaja 1 łyżka masła 1 budyń waniliowy bez cukru ok. 200g herbatników 1 galaretka
Waniliowe ImprowizacjeSernik z jabłkami i kruszonką to idealny deser dla miłośników serników i szarlotek. Jest to połączenie tych dwóch popularnych wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy sernik z jabłkami jest bardzo prosty do zrobienia i robi się go naprawdę szybko. Przygotowany jest bez spodu, a zamian za to na wierzchu znajduje się smaczna i chrupiąca kruszonka. Ponadto, do przygotowania sernika(...)domowym wiejskim serniku ma być czuć grudki, taki pamięta z czasów dzieciństwa. Jeśli wolicie bardziej jednolity sernik, najlepiej zmielić twaróg 2-3 krotnie. Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować domowy sernik z jabłkami i kruszonką. Po zapoznaniu się z przepisem sami się przekonacie, że przygotowanie tego wypieku jest naprawdę proste. SERNIK Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Przepiski.plświąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada. Jego wykonanie zajmie trochę więcej czasu ale efekt jest tego wart. Na świątecznym stole takie ciasto na pewno zrobi furrorę. *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto piernikowe: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki(...)skórki i budynie, wlać olej i zmiksować. Białka ubić na pianę, dodać do masy serowej, wsypać bakalie i wymieszać. Masę serową przelać do tortownicy zalewając piernikową roladę. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie porządnie wystudzić (najlepiej przez noc). Sernik mocno wyrośnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadyniowy Sernik królewski Czas przygotowania: 90 minut Proporcja na formę o wymiarach 26 x 26 cm Składniki Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 170 g zimnego masła pokrojonego na kawałki 2 jajka Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 180 g cukru 1 budyń waniliowy(...)budyń. Następnie dodajemy pozostały ser, po jednym jajku, a na koniec śmietankę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę wylewamy na podpieczone ciasto, a na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na dnie piekarnika warto ustawić naczynie z wodą. Po tym czasie studzimy sernik przez
Kulinarne przygody Gatitypyszny sernik z musem truskawkowym. Jutro Walentynki, więc koniecznie musicie przygotować to ciasto dla swojej drugiej połówki. SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1 szklanka mąki, 1/2 kostki margaryny, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, Masa serowa: 700g mielonego białego sera, 5 jajek, 100g masła, 2/3 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu śmietankowego(...)oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę około godziny w temperaturze 170 stopni. 3. Mus truskawkowy: Truskawki miksuję blenderem na gładki mus. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na przestudzony sernik. Wyrównuję
Tradycyjna kuchnia KasiSernik z płatkami migdałowymi to delikatne w smaku i pyszne ciasto idealne dla wszystkich wielbicieli słodkości. Smakosze serników będą zachwyceni. Składniki Ciasto kruche : 2 szk. mąki 0,5 szk. cukru 3 jajka (2 żółtka, jedno całe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 0,5 margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 0,5 cukru 3 żółtka(...)oleju 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Dodatkowo: dżem porzeczkowy polewa czekoladowa płatki migdałowe Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć, wyrobić i rozwałkować. Wyłożyć na blachę i poprzebijać ciasto widelcem. Wszystkie składniki na masę włożyć do miski i zmiksować. Wyłożyć na ciasto dżem porzeczkowy 2-3 łyżki stołowe płaskie, a na dżem masę twarogową. Piec ok. 180 C 40 minut. Na koniec
Wasze PrzepisySernik z malinami i kruszonką Bardzo prosty w przygotowaniu, a zarazem pyszny sernik. Nie wymaga wcześniejszego podpiekania spodu, wykładamy wszystkie warstwy i całość pieczemy razem. Smak, aromat i wygląd pierwsza klasa. Polecam! Składniki: Ciasto: 230g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 150g zimnego masła 1 jajko Masa serowa: 700g twarogu sernikowego 3/4 szklanki(...)cukru 1 budyń śmietankowy – 40g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko Dodatkowo: 0k 300g malin 2 łyżki mąki ziemniaczanej *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, aż powstanie jednolita struktura *** *** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem
Blog z ApetytemTęskniłam za nim. Kiedyś robiła go moja mama na większe okazje, jednak przez lata robiło się u nas tylko tradycyjny sernik, a przepis na ten gdzieś się zagubił. W tym roku postanowiliśmy, że znów się u nas pojawi. Przepis stąd, a wykonanie mojej siostry. Składniki:Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku(...)dodawać po łyżce zmielony twaróg oraz budyń waniliowy. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć jedną część schłodzonego ciasta, tworząc równomierną powierzchnię. Wyłożyć masę serową i zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta. Piec w temp. 170 C przez ok. godzinę. Po upieczeniu sernik zostawić do ostudzenia w piekarniku
Pasja Smakupracy dłużej trwa przygotowanie ale smaczny sernik wynagradza trud.I ten sernik sprawdził się rewelacyjnie,łatwy w przygotowaniu,wilgotny nie za słodki po prostu pyszny. Składniki: 1 kg twaróg półtłusty 7 szt jajka 80 g masło 1,5 szk cukier 2 łyżeczki esencja waniliowa 1 szt budyń waniliowy 1 szt brzoskwinie w puszce cukier puder Przygotowanie: Twaróg(...)masę ,posypać resztę brzoskwiń i wylać resztę masy serowej. Wyrównać masę na górze i włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 1 godzinę.Wyłączyć piekarnik a sernik pozostawić jeszcze na 15 min.Wyjąć sernik i pozostawić do wystudzenia.Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem
Ala piecze i gotujesię ze słodkim, kremowym serem. Sernik smakuje fantastycznie! Jest świetnym pomysłem nie tylko na lato! Ps. marakuję możecie zamienić np. na pomarańczę – będzie się równie świetnie komponować! Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony ( śmiało może być dobrej jakości ser wiaderkowy ) – 1 kg * jajko – 4 szt * budyń waniliowy – 80 g * cukier(...)Herbatniki miksujemy z rozpuszczonym masłem, wylepiamy blachę wyłożoną papierem. MASA: Miękkie masło ucieramy z cukrem do białości,dodajemy po jednym żółtku, a następnie dodajemy śmietanę, wanilię, zmielony ser oraz budyń – wszystko razem mieszamy krótko, tylko do połączenia składników. Dodajemy ubite na sztywno ze szczyptą soli białka, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na spod, wygładzamy. Wkładamy do nagrzanego na 170C
Ostra na Słodkospodobał - mało składników i wielka miska truskawek w mojej lodówce:) Smaku nie da się opisać! Jeszcze jakby tego było mało, to świeże truskawki i mięta świetnie współgra ze smakiem sernika! SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ 23 CM:Spód ciasteczkowy: 150 g ciastek Petit Beurre 70 g masła 1 łyżka kakao gorzkiego Ciastka i kakao zmiksowałam w malakserze. Potem dodałam rozpuszczone masło(...)wanilii, znowu zmiksowałam, po czym dodałam budyń. Na koniec wybijałam po jednym jajku, miksując po każdym. Starałam się nie miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników. Masę serową wylałam na spód ciasteczkowy przygotowany chwilę wcześniej.Truskawki przekroiłam na połówki i przed położeniem na masę serową delikatnie dociskałam do ręcznika papierowego. Pieczenie: Sernik włożyłam do piekarnika nagrzanego
Blondynka Gotujeilością gorzkiej czekolady), wewnątrz znajduje się dość zwarta (ale aksamitna w swojej konsystencji) masa serowa o delikatnie waniliowym smaku. Wiśnie, jak to wiśnie – dają troszkę „kwasku” i sprawiają, że sernik jest idealnie wyważony w smaku. Jeśli jednak za nimi nie przepadacie możecie użyć innych owoców, jak choćby np.: jagód, brzoskwiń, czereśni albo śliwek. Składniki: Ciasto czekoladowe: 300 g mąki(...)Następnie dodajemy po kolei jajka, twaróg, śmietanę oraz budyń. Krótko miksujemy (do połączenia). Okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wylepiamy równomiernie spód częścią (ok. 3/4) ciasta czekoladowego. Masę serową wykładamy na ciasto. Na wierzchu rozkładamy wiśnie. Na owoce ścieramy na tarce resztę czekoladowego ciasta. Sernik pieczemy ok. 60-70 minut w temperaturze
MyCookBook.plPyszny serniczek, na półkruchym cieście z brzoskwiniami. Ciasto wprawdzie znane i lubiane, jednak na przyjęcia i urodziny jest idealne. W całości sernik jest wyśmienity, brzoskwinie nasączają i orzeźwiają ciasto. Przepis na blaszkę o rozmiarach 25/35(...)koniec wsypujemy budynie, mieszamy i masa serowa gotowa. Brzoskwinie odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na dwie połowy, trzemy na tarce jarzynowej lub rozwałkowujemy, wykładamy nim dno blaszki, na to rozkładamy część brzoskwiń, wylewamy całą masę serową. Na wierzch posypujemy równomiernie resztę brzoskwiń i starte na tarce ciasto. Sernik pieczemy
Kulinarne Fantazje MarioliZapraszam na pyszny sernik o wspaniałym smaku czekolady Składniki Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 170 g margaryny - 3 żółtka - 100 g mlecznej czekolady potartą na grubej tarce - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ser - 1,5 kg sera półtłustego - 5 jajek - 3 białka - 3 budynie - 1,5 szklanki cukru - 2/3 szklanki oleju - 1 szklanka mleka - starta skórka(...)folię włożyć na godzinę do lodówki 2. Ser - Ser przepuścić przez praskę do ziemniaków lub przemielić w maszynce do mięsa - Do zmielonego sera dodać żółtka cukier, budyń,olej mleko,startą skórkę i sok z cytryny razem wszystko zmiksować dodać ubite białka i startą czekoladę razem wszystko wymieszać delikatnie 3. - Blachę 26/ 36 cm wysmarować margaryną wyłożyć
W królestwie smaków Beatymasy kajmakowej 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 budynie o smaku toffi (bez cukru) dodatkowo: herbatniki, płatki migdałów Wszystkie składniki masy miksujemy razem, a następnie stawiamy na palniku i gotujemy do czasu aż na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherze powietrza (tak jak podczas gotowania budyniu). Zestawiamy na kilka minut z palnika. Dno tortownicy (21 - 23 cm) wykładamy(...)gorzkie). Następnie wysypujemy je na masę serową i odstawiamy całość do wystygnięcia, a następnie na kilka godzin do lodówki. Pyszny... P.S. Na blogu znajduje się też przepis na sernik gotowany z jabłkami
Czary - gary w kuchni