szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa serowa: 2 białka 100 g cukru 2 jajka 200 g mleka 1 budyń waniliowy 500 g twarogu 75 g oleju czereśnie - około 50 dag Czereśnie obrać, umyć i wydrylować(...)twaróg. Nie przerywając mieszania wsypać budyń i wlać mleko oraz olej. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie ze sobą wymieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód. Ułożyć czereśnie a na wierzch zetrzeć resztę ciasta z zamrażarki. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. Kroić gdy sernik całkowicie wystygnie
My simple kitchenKolejna odsłona sernika! Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach. Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku. Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 200g białej czekolady 1 cukier waniliowy 3 jaja 250g śmietanki 30% 150g cukru 1 budyń waniliowy Ponadto: 2 opakowania herbatników Czekoladę należy(...)Jaja należy ubić z cukrem a następnie stopniowo dodawać ser i na koniec czekoladę. Masę twarogową wylać na herbatniki. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek. Sernik studzić w piekarniku
Słodki Zakątekkasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 1 opakowanie + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, pomarańcze 2 sztuki większe, delicje pomarańczowe 300 gram opakowanie lukier: puder cukier 1,5 - 2 szklanki, sok z 1 pomarańczy Składniki temperatura pokojowa = do miski dodać żółtka, cukier i mikserem utrzeć do białości na "kogel mogel". Dodać twaróg śmietankowy bez mielenia, gęste jogurty, budyń waniliowy z mąką ziemniaczaną(...)delicje czekoladą do góry. Na delicje wyłożyć masę serową, wygładzić wierzch i położyć pozostałe delicje, delikatnie je wcisnąć w masę serową. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut do suchego patyczka, po upieczeniu zostawić na 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Cukier puder dobrze wymieszać z wyciśniętym sokiem z pomarańczy i rozsmarować
W Mojej Kuchni Lubiębakaliami możecie je pominąć. Serniki mają jeszcze jedną zaletę, zawsze się udają. Mogą popękać, mogą opaść, ale i tak są smaczne. A teraz zapraszam Was na lekki sernik. Składniki Ciasto 200 g mąki 50 g cukru 1 żółtko 120 g masła Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, żółtko i pokrojone na drobno masło.Wszystko razem zagnieść, uformować kulę(...)twarogu śmietankowego 3 jajka 180 g cukru 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki rodzynek Dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka cukier puder do posypania Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno. Twaróg zmiksować z żółtkami , cukrem i budyniem, a następnie dodać śmietanę. Miksować krótko tylko do połączenia się składników.Wsypać rodzynki, dodać
O kuchni z uczuciemżurawina suszona 1 szklanka, galaretka cytrynowa 1 opakowanie żółtka, cukier, kardamon,anyż,skórkę cytrynową w robocie utrzeć do białości z 5 minut na dużych obrotach do ubitej masy wsypać budyń, tartą bułkę, dać jogurt grecki, olejek cytrynowy i na średnich obrotach robota mieszać z 2 minuty do połączenia składników z białek ze szczyptą soli ubić sztywną pianę, dać do masy(...)grzanie góra/dół, piec około 60 minut, następnie na termoobiegu dopiec z 5 minut, po upieczeniu w piekarniku zostawić na 30 minut, blaszkę wyjąć i dobrze sernik jogurtowy wystudzić w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc suszoną żurawinę zalać ciepłą wodą na 10 minut i na sitku dobrze odsączyć, na serniku położyć żurawinę, zalać tężejącą galaretką rozmieszaną
W Mojej Kuchni LubięPiekłam w ramach akcji "Ciasto na niedzielę". Pyszne, różne i różniste serniki znajdziecie w tym tygodniu również u: Bożeny , Iwony , Dagmary , Joanny , Magdy , Lidii, Elżbiety , składniki: spód: 200 g ciasteczek owsianych 100 g masła masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 5 jaj 3/4 szkl cukru opakowanie budyniu śmietankowego łyżka ekstraktu cytrynowego polewa: 50 g masła jajko 1/2 szkl cukru(...)delikatnie wymieszać. Masę wylać na schłodzony, ciasteczkowy spód. Na wierzch powrzucać jagody. Przykryć folią aluminiową. Na dno piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni włożyć dużą formę z gorącą wodą. Sernik umieścić na środkowym poziomie piekarnika. Zamknąć drzwiczki, piec 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 160 stopni i piec kolejną godzinę (bez zaglądania do środka. Następnie wyłączyć piekarnik
6nieboSernik chai to połączenie tradycyjnego sernika z dalekowschodnimi aromatycznymi przyprawami korzennymi, które jak dla mnie oddają charakter jesiennej kuchni. SERNIK CHAI Z MIODEM (forma 24cm) Składniki: kruche ciasto: 300 g mąki 1 jajko 100 g masła 2 łyżki miodu szczypta soli masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 3/4 szkl. cukru 1 opak. budyniu(...)przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i miksujemy 2-3 minuty do połączenia składników. Masę serową przelewamy na podpieczony wcześniej kruchy spód. Zmniejszamy temperaturę piekarnika do 170 i pieczemy sernik jeszcze przez 50 minut. wierzch: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Serek waniliowy łączymy z płynnym miodem oraz z ubitą śmietaną. Do masy dodajemy ostudzoną żelatynę. Krem przelewamy
Bon appetit mon amieDodatkowo dzięki olejowi sernik długo pozostaje świeży. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Spód: 100g kruchych ciasteczek/herbatników 30g masła/margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka, ale dobrej jakości) 1/2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego; 1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 budyń śmietankowy/waniliowy(...)pieczenia. (Boków nie wyściełać i niczym nie smarować.) Przygotować masę serową. Wszystkie składniki wymieszać jedynie do dokładnego połączenia się. (Masy nie należy zbyt długo mieszać, ani napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być
Di gotujejest o niebo lepsze . Kremówkę z bitą śmietaną podajemy posypaną cukrem pudrem, ewentualnie możemy ją udekorować jakimiś owocami. Na moim blogu znajdziesz także przepisy na pyszne serniki, chyba jednym z ulubionych jest sernik nowojorski, puszysty, delikatny w smaku i bardzo wilgotny, przygotowany na spodzie ze zbożowych herbatników. A może coś na kruchym cieście, pyszna tarta czekoladowa. To propozycja(...)wszystkich, tych którzy uwielbiają czekoladę. Ciasto francuskie składniki Kremówka z bitą śmietaną składniki Bita śmietana składniki Kremówka z bitą śmietaną przepis Jak przygotować ciasto francuskie Przygotowanie kremówki z budyniem zaczynamy od zrobienia ciasta francuskiego. Z całego masła i 1/3 porcji mąki zagniatamy ciasto. Ciasto po wyrobieniu układamy w kwadrat, delikatne rozwałkowujemy na grubość ok. 2 cm i zawijamy w folię
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju Beza: 4 białka 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mleko budynie, olej i zmielony w maszynce ser. Miksujemy na gładką masę. W blaszce (25x36) wyłożonej papierem(...)pokrojone brzoskwinie lekko je wciskając. Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut. Nad sernik do piekarnika wkładamy pustą brytfannę, żeby się ładnie upiekł i nie spalił. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Ubijamy z cukrem do momentu, aż będą
Kolorowy Przepisownikpięknie prezentował obok piernika, sernika i makowca. Ciasto ajerkoniakowe Składniki: Biszkopt jasny: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki czekolady w proszku 5 łyżek mąki 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia Masa: opakowanie budyniu waniliowego 375 ml mleka
PatiGotujeZawsze jest pora na dobry sernik, czy to święta czy po świętach, zawsze smakuje tak samo dobrze. A ten wychodzi zawsze, jest delikatny,wilgotny i puszysty...palce lizać! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki(...)mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie polewamy polewą, posypujemy wiórkami czekoladowymi
Z Majeczką w kuchnibrzoskwiniami czy jakikolwiek który przygotowujemy zawsze dobrze wyszedł. Sernik z brzoskwiniami – składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 kostka margaryny 250g3 łyżki cukru5 żółtek2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza:5 białek1 szklanka cukru1 łyżka mąki ziemniaczanejMasa serowa:1 kg twarogu (2-krotnie zmielony)2 jajka3/4 szklanki cukru2 budynie waniliowe3/4 kostki margaryny3/4 szklanki mleka1 puszka brzoskwiń1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić(...)rondelka i na bardzo małym ogniu ciągle mieszać aż do połączenia składników a następnie przelać do czystej miski. Następnie dalej miksować dodając twaróg i rozpuszczone w mleku budynie. Wylać na warstwę ciasta. Wyłożyć na wierzch odsączone kawałki brzoskwiń. 3. Ubijać białka aż zaczną się robić sztywne, a następnie po trochu dodawać cukru cały czas miksując aż cukru nie będzie czuć
UgotujmyTo.plzwykłego twarogu trzykrotnie zmielonego) 4 jajka 1 czubata szklanka cukru pudru 1 op. budyniu smietankowego (ja użyłam waniliowego) 100 g masła (lub margaryny) śliwki cukier puder do posypania Wykonanie: Masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ser i zmiksować. Następnie dodać budyń i ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem(...)skórką do dołu). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pierwsze 15 minut, a następnie temp. obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze przez ok. 40 min. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Smacznego
MyCookBook.plCześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na kolejny rewelacyjny sernik, który zawsze wychodzi, nie opada i obłędnie smakuje. Jest to sernik łaciaty siostry Anieli. Ja mam ten przepis już wiele lat, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Polecam serdecznie na zbliżające się święta Wielkanocne :) Zapraszam też na film SKŁADNIKI Proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm ***używam szklanki 250ml(...)dodajemy ser. Miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g szuka-miksujemy. Na koniec dodajemy do masy pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką. Masę serową wykładamy na ciasto, delikatnie wyrównujemy i z drugiej połowy ciasta też urywamy kawałki i układamy na masie serowej. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku