Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik z masą krówkową o smaku kukułki na herbatnikowym spodzie z polewą czekoladową i śliwką w czekoladzie.Nie uwierzycie ale blaszka poszła w jeden dzień tak wszystkim smakował :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg sera w wiaderku President 500 g sera białego w kostce półtłustego 3/4 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej(...)masłem, budyń waniliowy i kaszę mannę, wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Następnie porcjami dodajemy pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki ja akurat wyłożyłam kakaowe ale mogą być jasne maślane. Na herbatniki wykładamy ser i wyrównujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45/ 50 minut. Jeśli sernik
Sama słodycz i szczypta chilibudynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3
Świat Ciastapudru 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=4183971 Składniki na masę serową: 1,2 kg sera białego, najlepiej z targu, a nie sklepowego, a jeśli już kupujemy(...)dodawać dwu krotnie zmielony ser. Dodajemy budyń, roztopioną wystudzoną margarynę, rodzynki, cukier waniliowy. Ścieramy skórkę z całej cytryny na drobnych oczkach. Następnie ubijamy na twardo pianę z wszystkich białek i całość delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie resztę ciasta wałkujemy i tworzymy na wierzchu sernika kratkę. Temperatura pieczenie ok 200 stopni
Apetyczna babeczkamoim przepisie, ale pozmieniałam kilka rzeczy. W efekcie sernik wyszedł mokry i to okazało się strzałem w 10! Polewa chałwowa – teraz będę robić tylko taką. Jest pyszna! Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy czekoladowej * 150ml śmietany 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 1/2 szklanki oleju(...)wyłożoną pergaminem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowo-chałwowej. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń, olej i śmietanę po krótkiej chwili miksowania składników. Po dodaniu śmietany ( dodałam ją w ostatniej kolejności) miksowałam chwilkę, tak aby tylko połączyła się z masą. Zanim dodałam chałwę zblendowałam
Pieprzyć z Fantazjąinnym moim przepisie, ale pozmieniałam kilka rzeczy. W efekcie sernik wyszedł mokry i to okazało się strzałem w 10! Polewa chałwowa - teraz będę robić tylko taką. Jest pyszna! Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy czekoladowej * 150ml śmietany 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 1/2 szklanki oleju(...)wyłożoną pergaminem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowo-chałwowej. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń, olej i śmietanę po krótkiej chwili miksowania składników. Po dodaniu śmietany ( dodałam ją w ostatniej kolejności) miksowałam chwilkę, tak aby tylko połączyła się z masą. Zanim dodałam chałwę zblendowałam
Pieprzyć z Fantazjąsernik na zimno do tego wszytko polane czekoladą 💛 Wyszło klasycznie pysznie! Uprzedzamy, że krem-sernik z dodatkiem białka waniliowego to dość ważny element aby przypominało tak bardzo wnętrze Ptasiego Mleczka. Odżywka dodaje takiego aromatu oraz wyjątkowej piankowej struktury. Składniki (18cm): Kakaowy biszkopt -4 duże jajka -50g mąki ryżowej -40g budyniu (waniliowy(...)pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować do jego rozpuszczenia. 3. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, budyń wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać
Candy Pandasprzepisach na chleb i babkę przyszedł czas również na sernik, który co roku gości na Naszym Wielkanocnym stole :) Tym razem w lekkiej i jogurtowej odsłonie z delikatną dekoracją. Warto upiec go nie tylko od święta ! 🐣 🐣 🐣 🐣 Korzystając z okazji pragnę życzyć Wam, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną(...)cukru ). Zmielony ser miksujemy z jogurtem i budyniami i utartymi żółtkami, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Gotową masę wykładamy na podpieczony spód, posypujemy płatkami migdałów/ wiórkami czekolady. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C ok. 30-35 min ( należy sprawdzać , bo czas pieczenia zależy od mocy piekarnika). Aby sernik nie opadł warto pozostawić go do wystudzenia
Marcepanowa kuchniadodać do misy robota, wsypać budyń waniliowy i mieszać z 1 minutę SPÓD KRUSZONKOWY:miękkie masło - ciasto na spód kruszonkowy mikserem utrzeć na drobną kruszonkę, tortownica 24cm wysmarowana masłem, posypana tartą bułką wsypać kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać w blaszce na ciasto wlać masę serową i piec około 55 minut w 200C, sernik z blaszki wyjąć jak będzie dobrze
W Mojej Kuchni Lubięrazem nie podam źródła bo po prostu zapomniałam, z którego internetowego przepisu korzystałam... Najczęściej piekę ostatnio właśnie serniki i... torty. Ale to już inna historia. Wracając do meritum, czyli sernika to pragnę zaznaczyć, że jest to jeden z lepszych serników, jakie jadłam. Jest idealny dla mnie pod każdym względem. Ładnie się kroi, jest puszysty a jednocześnie bardzo wilgotny(...)olej oraz mleko oraz wsypać budynie. Kremówkę ubić na sztywno. Pozostałe białka również. Do masy dodać najpierw ubitą kremówkę i wymieszać na małych obrotach. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie, aczkolwiek dokładnie połączyć je z masą serową. Ciasto równomiernie posypać kaszą manną; następnie wylać na nie masę serową. Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego
My simple kitchensernik w tortownicy 22cm oraz 3 mini serniczki na małe przyjęcie dla mojej córeczki. Z powodu przesunięć w emisji odcinków „Ewa gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu. Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego(...)łyżkę budyniu waniliowego w proszku. Masę przelać na podpieczony spód. Piec w 180C przez 20minut, potem temp.zmniejszyć do 150C i piec jeszcze przez 50-60minut. Pod koniec pieczenia, tak na kwadrans przed końcem na wierzch sernika wylać śmietankę zmieszaną z mlekiem kondensowanym (utworzy to pyszną wierzchnią warstwę) i podpiec kwadrans. Uchylić piekarnik i przestudzić sernik. Udekorować
Raj dla PodniebieniaTaki sernik nie tylko wygląda ciekawie, ale przede wszystkim doskonale smakuje.To stary przepis i nieco przeze mnie zapomniany, Był czas kiedy piekłam go często. potem przyszły nowości i sernik poszedł do lamusa. Jednak z sentymentem powraca do tego co dobre i Wam również polecam. SKŁADNIKI Na ciasto: 40 dkg mąki pszennej 6 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku(...)masłem oraz budyniem i skórką z pomarańczy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli mieszamy z masą serową. Ciasto dzielimy na 2 części. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach na spód blaszki. Wylewamy masę serową i na wierzch masy ścieramy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy
W kuchennym oknie Ewysprawdzony i naprawdę pyszny. Jeden z lepszych serników, jakie jadłam. składniki: 2 szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 200 g masła 3 żółtka 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 200 g masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy 4 jajka (żółtka i białka oddzielnie) 2 budynie waniliowe wykonanie: Składniki na kruche ciasto łączę(...)stopniowo twaróg, na koniec miksuję z proszkiem budyniowym. Dodaję pianę ubitą z białek i delikatnie mieszam łyżką. Masę serową wykładam na ciasto, na wierzch daję startą drugą część ciasta. Sernik wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę 45 minut na środkowej półce (grzałka góra - dół). Wyłączam piekarnik i zostawiam w nim sernik jeszcze na pół godziny
babka w formiesmakuje świetnie. Mi i mojej rodzince bardzo podpasował taki nietradycyjny sernik :) Składniki na tortownicę o śr. 28 cm lub formę o wym. ok. 22x22 cm: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju 800 ml jogurtów greckich 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru opakowanie okrągłych biszkoptów polewa: 100 g czekolady gorzkiej(...)polewę: w kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę oraz masło. Za pomocą mleka ustalić gęstość polewy, gdy będzie odpowiednia polać wierzch ciasta, ewentualnie czymś go obsypać i odstawić do stężenia. Sernik przechowywać w chłodnym miejscu
Simply FoodCiasto z truskawkami Sernik z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie Kruchy torcik z truskawkami Muffinki truskawkowe Ciasto truskawkowa fantazja Tarta truskawkowo-rabarbarowa z budyniem Babeczki makowe
Passions hobbies lifeczasu. Sięgnęłam więc po przepis mojej mamy na „Zebrę”. Do przygotowania sernika potrzebujemy: – 500 g twarogu sernikowego – 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) – 1/3 szklanki kwaśnej śmietany – 3 jajka – 3 łyżki masła – 1/2 szklanka cukru – cukier waniliowy – budyń waniliowy – ok. 3 łyżki mąki (u mnie bezglutenowej np. ryżowej
Szybko Tanio Smacznie