sernik na budyniu - 4512 przepisów (strona:124/301)

Kremowy sernik z musem z akacji i puszystą śmietaną 63

Kolejny dwupoziomowy sernik, ale z małą wkładką. Pomiędzy warstwami nie mogło się znaleźć nic innego.  Czerwiec rządzi się swymi prawami.  Z reguły to prawa przypisane majowi,  lecz w tym roku zarejestrowaliśmy poślizg w tym zakresie. Akacjowe gałęzie właśnie teraz uginają się pod ciężarem białych kwiatów. Tak więc, oto u mnie ponownie - one. Prawie niezauważalne.  Wyczuwalne(...)przy okazji ewentualne niedoskonałości. Dlatego sernik pięknie się prezentuje - nie kruszy, nie rozpada.  Przepis ogółem najprostszy z tych, gwarantujących sernik doskonały.  Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego 125 gram serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka na spód - około

Kronika Piekarnika
Sernik na spodzie...brownie! 307

Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki". ok. 16 porcji, tortownica 26 cm. Składniki na brownie 180 g masła 300 g cukru 100 g kakao szczypta soli 3 jaja 80 g mąki pszennej Masa serowa 750 g twarogu z wiaderka lub twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 3 jaja 100 g cukru 2 łyżki oleju 300 ml mleka torebka budyniu(...)serową. Ser,cukier i jaja, olej, mleko i budyń w proszku zmiksować mikserem na gładką masę. Miksować krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto 3 Bit 70

ciasto 3 bit na krakersach. Wystarczy, że w poniższym przepisie zamiast herbatników wykorzystacie krakersy. Dlaczego warto przygotować ciasto bez pieczenia 3 Bit? Ten słodki deser z masą kajmakową i budyniami jest szybkim i prostym pomysł na smaczny deser. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc osoby, które nie mają w domu piekarnika mogą również przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia. Jeśli lubisz(...)składników. Na blogu znajdziesz również kilka sprawdzonych przepisów na serniki na przykład na sernik na kruchym spodzie. Ciasto to najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy herbatniki delikatnie namiękną. Koniecznie zobaczcie jak przygotować to pyszne ciasto bez pieczenia 3bit. Składniki ok. 400g herbatników 1 puszka masy kajmakowej (400g) 2 budynie waniliowe 750 ml mleka 3 łyżki cukru 500ml śmietany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 136

pyszności! "SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY /własny; współpraca z Winiary ;/ spód: 1,25 szklanki mąki z ciecierzycy 180g masła bez laktozy * 1/2 szklanki ksylitolu (cukier brzozowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu kilka kropel ekstraktu waniliowego masa: 300g migdałów (u mnie płatki) 320 ml mleka kokosowego domowej roboty ** 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)się ostudzi,  wylewam masę migdałową na spód, wkładam do piekarnika i przez 20 minut piekę w 160 stopniach, po czym kolejne 20-25 minut w 180 stopniach. Kiedy sernik się zestali i zrumieni na wierzchu, wyłączam piekarnik i przez 15 minut pozostawiam "sernik" w uchylonym piecu. Dokańczam proces studzenia już poza piekarnikiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik rosa. 113

Witajcie w marcu! Trochę czasu mnie nie było, ale już jestem - zdrowa i gotowa do pracy ;-) Dziś zapraszam Was na sernik z rosą. Ciasto bardzo popularne i przepisów na nie jest mnóstwo. To moja wersja - ciężko podać źródło gdyż posiłkowałam się kilkoma przepisami. Święta za pasem więc może akurat się komuś przyda ;-) Składniki na spód; 30 dag mąki pszennej(...)dodajemy wszystkie składniki ; mleko, olej, jajka, żółtka, cukier i sypki budyń. Miksujemy masę do połączenia wszystkich składników. Masa będzie wręcz płynna, ale taka ma być. Masę wylewamy na  lekko przestudzony spód i wkładamy do piekarnika na około 45 min. Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty. Po tym czasie

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik sypany kruszonkowy (jak Oreo) 103

większej foremce z podwójnej porcji bo sernik był tak pyszny, że szybko znikał z talerzyków ;) Kruszonka: 110 g zimnego masła 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl mąki pszennej Masa serowa: 350 g sera białego 3 łyżki cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego jajko łyżka budyniu waniliowego lub mąki ziemniaczanej szczypta soli Kruszonka: wszystkie

Smakołyki Asi
SERNIK REWELACJA, SUPER PUSZYSTY, NA KRUCHYM SPODZIE, W NOWEJ ODSŁONIE 224

przygotowania masy serowej. Masa serowa: - 700g gęstego sera (używam Juliko) - 84g miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy bez cukru (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 5 jajek ( osobno białka i żółtka ) - 2 białka (które pozostały od kruchego ciasta) - 175 g ksylitolu lub cukru (ja lubię dodawać do sernika ksylitol w połączeniu z cukrem trzcinowym) - 1 płaska łyżeczka drobno startej skórki pomarańczowej - 1 płaska(...)może to sprawiła ich wielkość... nie wiem, sprawdzę następnym razem). Masę serową wylałam na schłodzony spód i wyrównałam. Tortownicę z sernikiem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160*C i piekłam 80 minut na programie góra-dół bez termoobiegu. Sernik powinien być ładnie wypieczony, także środek. Serników nie sprawdzamy patyczkiem. Sernik wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do przestudzenia, delikatnie

Smaczne Zdrowe
Francuskie bułeczki z serem 68

300g 250g białego sera (użyłam w kostce) 3 płaskie łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka budyniu waniliowego 2 łyżki mleka cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ser biały wrzuciłam do miski. Użyłam sera białego w kostce, mielonego. Można wykorzystać również ser wiaderkowy na sernik, lub zwykły twaróg. Twaróg można samodzielnie zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem. Będzie trochę inna konsystencja(...)pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: ciastka francuskie z marmoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/ciastka-francuskie-z-marmolada.html), francuskie ślimaczki z mięsem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/francuskie-slimaczki-z-miesem.html), ciastka francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html),

Waniliowe Improwizacje
Sernik z jabłkami na orzechowym spodzie 169

pudrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy. Dodajemy ser, budynie oraz olejek i miksujemy do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i mieszamy szpatułką do połączenia. Masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 40 min. Upieczony sernik odstawiamy do ostygnięcia. 1 słoik jabłek podgrzewamy w rondelku

kulinarne odsłony pati
SERNIK Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM Z PUSZKI + FILMIK 51

Sernik z mlekiem skondensowanym z puszki jest wyjątkowo mleczny, kremowo- puszysty i smaczny. Bardzo łatwy w przygotowaniu, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 kg sera mielonego z wiaderka 5 jajek 1 puszka mleka słodzonego, skondensowanego 530 g  1 cukier waniliowy  100 ml śmietany 30 % 2 budynie waniliowe bez cukru, każdy po 40 g  garść rodzynek(...)misy robota przekładamy żółtka, cukier waniliowy, miksujemy, nastepnie wlewamy puszkę mleka skondensowanego.   Do masy dodajemy cały ser i miksujemy, następnie wlewamy śmietanę 30 %, mieszamy. Na koniec dodajemy budynie waniliowe i rodzynki, mieszamy.  Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ją do sera i mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki.  Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 * C, pieczemy jedną

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik puszysty 25015

wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier. Do masy serowej dodajemy na przemian białka i  zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną

Gotowanie moimi oczami
Sernik krakowski 62

obowiązkowa pozycja na wszystkie święta w moim domu. Sernik można przygotować z rodzynkami lub ze skórka pomarańczową. Sernik krakowski to tradycyjny polski sernik, składający się z gęstej, twarogowej masy serowej z bakaliami (rodzynki i skórka pomarańczowa) oraz ciasta kruchego na spodzie i wierzchu (w postaci kratki). Cały sernik piecze się przez niecałą godzinę w 180 stopniach(...)miejscu, nie musi być lodówka). Do tradycyjnego sernika krakowskiego należy użyć trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu. Składniki na ciasto jajko 125 g masła 200 g mąki 100 g cukru pudru Składniki na masę serową 1kg sera twarogowego półtłustego 1 opakowanie cukru waniliowego 100g rodzynek 5 jajek 100 g cukru 200 ml śmietany kremowej budyń śmietankowy jajko do posmarowania Wykonanie Z podanych

Pomysłowa kuchnia
Sernik pod kokosową pierzynką 186

Sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Uwielbiam je w każdej postaci. Sernik wiedeński, z rodzynkami, makiem, czy też sernik z rosą. Każda odmiana sernika bardzo mi smakuje, dlatego też na moim blogu znajdziecie wiele różnych przepisów na sernik. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik pod kokosową pierzynką Tym razem przygotowałam sernik pod kokosową pierzynką. Pieczony(...)herbatnikach z dodatkiem polewy z białej czekolady i kokosa smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a co najważniejsze, nie opada. Tak przygotowany sernik idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Najlepiej smakuje z dodatkiem filiżanki ulubionej kawy. Sernik pod kokosową pierzynką będzie idealnym ciastem na święta, a także na rodzinne spotkania, czy inne okazje. Jest bardzo

Przepiski.pl
Sernik 130

utrzeć wraz z cukrem waniliowym .Następnie dodać ser, budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier i ubijać  do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość  luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp

Moje domowe kucharzenie