sernik na budyniu - 4512 przepisów (strona:120/301)

Radiowy sernik bez sera, bo z jogurtów naturalnych, na kruchym spodzie 227

Przepis na sernik pochodzi od jakieś babuni, która podała go w radiu. Muszę przyznać, że bardzo ciekawa sprawa. Mimo braku sera posiada puszystą leciutką konsystencję, a sam przepis musze przyznać, że nie jest skomplikowany, a na pewno wart wypróbowania :) Polecam wszystkim, a nieznaną radiową babcie pozdrawiam i dziękuję za przepis :) Ciasto: 1 kostka margaryny 7 żółtek ½ szklanki cukru(...)której dodajmy cukier i bijemy do czasu gdy się rozpuści. Następnie dodajemy budynie i dobrze mieszamy. Na koniec dodajemy jogurty naturalne i całość jeszcze raz dobrze mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy na blaszkę i przykrywamy pozostałą 1/3 ciasta, którą można potrzeć na tarce lub po prostu ułożyć. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze

Smakowy Raj
Sernik jagodowy 261

kruchych ciastek lub herbatników w czekoladzie ok. 100 g miękkiego masła Sernik jagodowy (składniki w temp. pokojowej): 2 i 1/3 szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego* 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) Polewa: duże opakowanie śmietany(...)wykładamy spód tortownicy o średnicy 26 cm (ja niczym nie smaruję). Podpiekamy go przez około 10 minut w temperaturze 170°C z termoobiegiem (lub 180 bez termoobiegu). Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko

Poezja smaku
sernik gotowany czarno-biały... 163

tego twarogu nie trzeba jest miękki) razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić margarynę stopić w garnku (najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala), dodać twaróg i mieszać do zagotowania budynie wymieszać z mlekiem i wlać do twarogu, mieszać do zagęszczenia i zagotowania masy forma keksowa 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć połowę masy serowej, nakryć(...)wsypać kakao i wymieszać wszystko, wyłożyć do formy na białą masę, nakryć herbatnikami, schować do lodówki do stężenia, czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z łyżką śmietany i wylać na sernik, posypać kolorową posypką, najlepiej chłodzić całą noc - sernik gotowany jest również pysznym sernikiem do zjedzenia i to bez użycia pieczenia w piekarniku, przygotowanie jest szybkie, trzeba tylko dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik migdałowy 161

razem migdałowy.  No cóż,mam słabość do serników,bardzo je lubię więc często piekę:) spód: 150 g podłużnych biszkoptów   masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka  4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej(...)pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową.  Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik cytrynowy z polewą lemon curd 123

okazję.  Sernik cytrynowy z polewą lemon curd jest tak pyszny, że jego smak pamięta się długo po zjedzeniu. Każdy delektuje się jego smakiem i chętnie sięga po kolejny kawałek. Sernik cytrynowy jest wilgotny, ma delikatną strukturę, którą zawdzięcza pieczeniu w dość niskiej temperaturze i parze powstałej z wody wstawionej do piekarnika. Najlepszy przepis na sernik , który(...)upieczeniu powierzchnia sernika powinna być ścięta i sprężysta. Sernik po upieczeniu najpierw studzić przez 10 minut w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjąć z piekarnika i po całkowitym wystudzeniu posmarować go polewą cytrynową. Wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki, aby się schłodził i zastygł. Jak zrobić polewę cytrynową z lemon curd do sernika? Jajka, żółtka

Kuchcik gotuje
Pomarańczowy sernik z zapiekaną polewą kawową. 157

piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki:   Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki 36 %, 2 czubate(...)puszysty krem, dodać mąkę, kawę, jajko i zmiksować. Przelać masę do tortownicy i odstawić na czas przygotowywania masy serowej.   Przygotować masę. Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną lub budyń, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać śmietankę, zmiksować. Na koniec dodać oprószoną mąką skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać

Nie tylko w kuchni
SERNIK Z PIANKĄ I OWOCAMI 157

spód i piankę ze znanego wszystkim ciacha i mój ekspresowy sernik, ale tym razem z prawdziwego twarogu i ulubione owoce na wierzchu. Kombinacja wyszła wspaniale i po serniku zostały tylko okruszki i oczywiście zdjęcia... Smacznego :) CIASTO : 2,5 szklanki maki pszennej kostka zimnej margaryny lub masła 250 g 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek(...)sztywno i partiami dosypujemy cukier. Dodajemy olej i budyń. Wylewamy na ser i wciskamy owoce.  NA KONIEC: Ścieramy ciasto lub jeśli nam nie zamarzło skubiemy. wykładamy na wierzch. Pieczemy jeszcze przez ok. 30-40 minut, aż pianka i ciasto ładnie się zarumieni. Smacznego :) Polecam również łatwy przepis na sernik z brzoskwiniami  lub sernik w kakaowym cieście

Pani na deser
Sernik z żurawiną na spodzie brownie 151

cukru 4 jajka (małe) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego (proszek) skórka otarta z połowy pomarańczy szczypta soli Żurawina: 300 g żurawiny (świeża lub mrożona) 100-120 g cukru skórka otarta z połowy pomarańczy Ozdoby: kilka kulek żurawiny listki rozmarynu srebrne, ozdobne kuleczki-cukierki Wykonanie sernika z żurawiną na spodzie brownie: Spód. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć(...)wystudzić. Wykończenie . Żurawinę połączyć z cukrem i skórką, rozgotować mieszając. Masę przetrzeć przez sito, wystudzić i położyć na wierzch sernika. Wstawić do lodówki na 8-12 godzin. Przed podaniem ozdobić. Smacznego :). Znajdź mnie na fb .  Inne przepisy na serniki

Rodzinka w kuchni
SERNIK KRÓWKOWY 207

nadaje sernikowi wspaniałego posmaku. Polecam wypróbować :) SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki kakao ewentualnie łyżka śmietany 10 dag masła łyżka cukru wanilinowego SER: 1 kg trzykrotnie zmielonego sera lub z wiaderka 0,5 szklanki cukru 4 jajka 15 dag stopionego masła 1 budyń waniliowy(...)cukrem, jajkami, tłuszczem, sokiem z cytryny i budyniem.  Połowę wlewamy na ciasto. Do reszty dodajemy masę krówkową, miksujemy i wlewamy na jasną masę serową. Pieczemy ok 40 - 50 minut, piekłam w funkcji termoobieg w 150 st. C.  Piekarnik góra dół ustawiamy na 180 st. C. Po dokładnym wystudzeniu sernik polewamy pozostałą masą krówkową (można ją podgrzać). Posypujemy

Pani na deser
Sernik z rosą. 326

ostygnięciu serniczka. Mój sernik jeszcze stygnie, dlatego rosa malutka- ale jest pyszniutki! SKŁADNIKI: CIASTO: 1,5 szkl. mąki 1/2 kostki margaryny "kasia" 3 żółtka(białka zostawiamy na pianę) 3/4 szkl. cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały cukier waniliowy SER: 1kg. sera(użyłam z wiaderka Jana) 3 szkl. mleka 3/4 szkl. oliwy 2 budynie śmietankowe 2 całe jajka(...)łyżce ser, następnie mleko, oliwę i budynie śmietankowe, wszystko dokładnie mieszamy, wylewamy na ciasto(masa serowa jest rzadka - ale tak właśnie ma być), wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy 50-60min do zrumienienia sera, ubijamy pianę z białek, cukru z dodatkiem szczypty soli i wkładamy  na upieczony sernik(można zrobić fale łyżką), znowu wkładamy

Kuchnia Beaty
Szarlotka z budyniową pianką i kruszonką 130

szarlotkę! Szarlotki razem z sernikami to moje ulubione ciasta, a Wy jakie lubicie najbardziej? W szarlotkach uwielbiam, gdy w cieście dominuje ogromna ilość kwaśnych jabłek, natomiast w sernikach, gdy masa serowa jest jedwabiście gładka i rozpływa się w ustach. Dlatego mam dziś dla Was przepis na szarlotkę pełną jabłek z jedwabiście gładką i delikatną budyniową pianką. Ciasto samo(...)łyżki skrobi ziemniaczanej Składniki na budyniową piankę: – 5 białek – 100g cukru pudru lub erytrolu w pudrze – 14g cukru waniliowego (opcjonalnie) – 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru – 1/2 szklanki oleju (100ml) Dodatkowo: cukier puder lub erytrol w pudrze SPÓD: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy zimne masło i siekamy nożem do chwili, aż ciasto będzie

Be Fit Be Strong
Sernik jak puch z pastą orzechową na herbatnikowym spodzie 143

sernik bardzo puszysty z pastą orzechową na herbatnikowym spodzie. Jest tak delikatny że dosłownie rozpływa się w ustach. Prosty i szybki w wykonaniu. Zapraszam :)   Składniki: 1 kg dobrego sera z wiaderka np : President  500 ml śmietany kremówki 30 % + 1 łyżka cukru 6 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 50 g miękkiego masła 2 budynie waniliowe(...)wiaderka,pastę orzechową, dodajemy masę żółtkową, budynie    i mąkę ziemniaczaną  mieszamy tak aby nie było grudek. Następnie dodajemy partiami pianę z białek i ubitą śmietanę delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki.Przelewamy ser i równomiernie go rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy sernik około 75 minut na złoty

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK NA CIEMNYM SPODZIE + FILMIK 232

Sernik na ciemnym spodzie jest nadzwyczaj pyszny, półkruche ciasto i ser na wierzchu. Serniczek na drugi dzień rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI :  ciasto ; 500 g mąki pszennej 2 całe jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki ciemnego kakao 250 masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)następnie dodajemy cały ser i chwilkę miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy, na koniec dodajemy ubite białko. Wszystko miksujemy. Tortownicę 25/30 wykładamy papierem do pieczenia, na dno rozkładamy większą część ciasta i równo je rozkładamy, na to wylewamy ser, wyrównujemy, na wierzch kruszymy pozostałe ciasto lub ścieramy na tarce.   Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 % C, następnie

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK ZEBRA Z NUTELLĄ I ORZECHAMI 131

nutellę, w połączeniu z sernikiem smakuje wybornie.    SKŁADNIKI Spód: 200g ciasteczek orzechowych, ½ szkl. orzechów laskowych, ok. 100 g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 700 g sera twarogowego na sernik, 4 jajka, ½ szkl. cukru, 1budyń waniliowy, 150 g nutelli, olejek waniliowy, 2 łyżki oleju, 1 łyżka śmietany 12% Polewa: 3 łyżki nutelli, 2 łyżki mleka Dodatkowo: orzechy laskowe(...)puszystą masę, dodajemy twaróg, olej i śmietanę, a na końcu budyń w proszku. Masę dzielimy na 2 części, do 1 dodajemy nutellę, do drugiej olejek waniliowy. Na masę ciasteczkową wykładamy 4 łyżki białej masy, następnie ciemnej i tak do skończenia składników. Pieczemy ok. 50- 55 min.w 180 stopniach. Wystudzony sernik polewamy polewą: nutellę przekładamy do rondelka i podgrzewamy razem

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania