czas można pozwolić sobie na mały grzeszek Kremowy sernik ze śliwkami jest po prostu pyszny, dlatego nie ma co sobie odmawiać, kawałek nikomu na pewno nie zaszkodzi Kremowy sernik ze śliwkami przepis na tortownicę o średnicy 23 cm 200 g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia, 130 g masła, w temperaturze pokojowej 50 g drobnego cukru pół(...)twarogowego 2 jajka Opakowanie budyniu (ja użyłam bananowy) 50 g cukru śliwki Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż ser, jajka, budyń i cukier. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód, na wierzchu poukładaj śliwki. Sernik piecz ok. 80 minut
365 dni dookoła kuchnidelikatny, kremowy, ale nie ciężki. Sernik jest po prostu pyszny i sprawdzi się na każde święta :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 g ciastek maślanych bądź pełnoziarnistych 45 g masła Masa z sera: 200 g twarogu gęstego np. Mój ulubiony 35 g masła roztopionego 100 ml śmietanki 30 % 1 i 1/2 łyżki budyniu w proszku 90 g cukru(...)przekładamy twaróg, dodajemy roztopione masło, wbijamy jajko, dodajemy budyń w proszku,cukier i cukier waniliowy. 4. Tymi samymi ubijakami ( od miksera - nie musimy ich myć ) miksujemy składniki z miski tylko do połączenia składników. 5. Następnie dodajemy ubite białka i szpatułką delikatnie mieszamy całość. Masę serową przekładamy na spód z ciasteczek. Sernik pieczemy w 180 stop przez 50 - 60 minut
Gotowanie...to proste !Przepyszny, wilgotny i kremowy sernik z łatkami. Klasyczne połączenie masy serowej z kakaowym ciastem, które idealnie ze sobą współgra. Bardzo lubimy serniki, a ten na pewno trafi do stałego repertuaru wypieków. Dla "sernikożerców" prawdziwa duża, rodzinna porcja ciasta :) Polecam! Niebo w gębie! Składniki: Na spód: 450 g mąki 45 g kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wolnej przestrzeni od góry). Wymieszać twaróg z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i budyniami. Rozpuszczone masło lub margarynę dodać do masy twarogowej i zmiksować. Przelać masę twarogową do formy, wyrównać powierzchnię. Z pozostałego ciasta rwać nieduże kawałki, spałszczać je i układać na serowym nadzieniu. Wstawić sernik do rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 90 minut do zarumienienia wierzchu (dodatkowo sprawdzić nożem
MyCookBook.plZapraszam na pyszny sernik gotowany z nutą dyniową. Przekładany chrupiącymi herbatnikami maślanymi Cukry Nyskie oraz z delikatną pianką śmietanową smakuje wybornie. Polecam Składniki: 300 g herbatników maślanych (1,5 paczki) od Cukry Nyskie masa sernikowa: 400 g masła 1 szkl cukru 800 g serka twarogowego 1 szkl mleka 5 op. budyni śmietankowych 3 jajka 1/2 szkl puree(...)zagotowujemy-mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie rozpuszczamy w szklance mleka i wlewamy do gorącej masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy herbatniki. Na ciastka wkładamy masę sernikową i wyrównujemy. Na serniku układamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy do wystudzenia a potem
słodkie i nie tylko historie kulinarnezestawu, m. in. na peanut butter pie z popcornem i solonym karmelem oraz razowe ciasto marchewkowe z solonym masłem orzechowym i popcornem , które były HITAMI bloga. Przyszedł czas na sernik, równie smaczny i równie uzależniający jak wymienione wyżej przepisy. Na co czekacie? Do dzieła Przepis na formę z odpinaną obręczą o średnicy 24cm. Składniki na spód: – 145g płatków(...)serową: – 1kg twarogu półtłustego, 3-krotnie mielonego, o temp. pokojowej – 250ml śmietanki 30%, o temp. pokojowej – 150g erytrolu – 3 jajka, o temp. pokojowej – 1 budyń waniliowy, proszek bez cukru (bezglutenowy) – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na karmel : – 200g świeżych lub suszonych daktyli – 80ml mleka – 1 łyżka oleju kokosowego – szczypta
Be Fit Be Strongzałapałam się zaledwie na 4 kawałki. Składniki na sernik kajmakowy Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 4 jajka (wielkości L lub M, w temperaturze pokojowej) 250 ml śmietany kremówki 30% (w temperaturze pokojowej) 100 g drobnego cukru 400 g masy krówkowej 1 opakowanie budyniu wanilinowego Kruchy spód: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła(...)cukier oraz budyń, zmiksować na niewielkich obrotach do połączenia się składników. Wbijać po jednym jajku, w dalszym ciągu miksując na niskich obrotach. Wykonanie Na upieczone kruche ciasto wylać masę serową, delikatnie potrząsnąć na boki formą, żeby masa równomiernie się rozeszła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem 75 minut – gdy wierzch sernika zacznie się rumienić
niecodziennikparycukrami, dodając kolejno żółtka, ser, budyń, proszek do pieczenia, skórkę i sok z cytryny. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Jagody płuczemy i odsączamy. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wylepiamy ciastem, wylewamy na wierzch masę serową a na wierzch wykładamy jagody. Sernik pieczemy w 200 C przez 1 godzinę
Zainspirowana w kuchniPyszne kakaowe ciasto wymieszane z masą serową, to nic innego jak rewelacyjny Sernik Izaura. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu! Sernik Izaura – Składniki: Składniki
Kulinarne PrzebojePyszny, niecodzienny sernik na spodzie z ciasteczek oraz ciasteczkową kruszonką. Bardzo łatwy w przygotowaniu a co najważniejsze każdy się nim zachwycał, polecam przepis. GRUSZKI : 1 kg twardych gruszek 1/2 szklanka cukru SPÓD CIASTA : ciastka owsiane z czekoladą (210 g ) herbatniki kakaowe (250 g ) 100 g rozpuszczonego masła SER : 1 kg sera wiaderkowego(...)cukrem, dodajemy masło i dalej ucieramy. Następnie partiami dodajemy ser, budyń i na końcu pianę ubitą z białek. Na blaszkę o rozmiarze 25/30 cm, rozkładamy część ciasteczek, na to wylewamy cały ser, rozkładamy gruszki, lekko je dociskając do sera a na koniec rozsypujemy pozostałe sypkie ciasteczka. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 % C, funkcja góra
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto z jogurtów greckich bez pieczenia, delikatny kremowy niby ”sernik” na ciastkach. Sernik z kajmakiem i orzechami. Pyszny domowy deser na biszkoptach
Dieta moja pasjaporcją sosu z mango, która niesamowicie orzeźwia. Ciasto jest proste w przygotowaniu a w tej chwili stało się ono moim popisowym! Mój ulubiony owoc, czyli mango, sprawia iż sernik nie jest mdły, zbyt przesłodzony a staje się rześki i lekki. Oboje z narzeczonym zajadamy się nim na tarasie z ulubioną książką w dłoni. Polecam na każdą małą(...)miksujemy w malakserze na drobne kawałki. Ser, zmiksowany mus mango, cukier, budyń i ziarenka wanilii dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wysypujemy orzechy i ugniatamy łyżką. Następnie wylewamy masę serową. Ja zrobiłam na moim serniku dodatkowo esy-floresy z części musu z mango. Formę wkładamy
Mango Papajamasę serową :1 kg sera białego półtłustego1 szklanka cukru1 budyń śmietankowy lub waniliowego1/2 szklanki oleju2 żółtka + 3 całe jajka2 szklanki mleka, a jeśli ser wilgotny to mleka mniej1 paczka wiórek kokosowych -100 g - na wierzch ciastaPrzygotowanie :Ser mielimy, jajka ucieramy z cukrem - mikseremDo masy jajecznej dodajemy stopniowo ser, budyń, mleko i olej- ucieramy mikserem około 15 min.Piekarnik nagrzewamy(...)smarujemy tłuszczem, wylepiamy ją cienko rozwałkowanym ciastem (boki też ), wylewamy masę serową i pieczemy około 1 godz.Z 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę, wykładamy ją na podpieczony sernik, posypujemy wiórkamiDopiekamy około 15 min., wiórki muszą przybrać złoty kolor. Sernik studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach
Proste Potrawyżadnym wypadku nie można go jeszcze ciepłego wstawiać do lodówki – musi wystygnąć. Sernik na mleku skondensowanym – 4-składnikowy: 1 kg twarogu 3-krotnie mielonego lub bardzo gęstego sera wiaderkowego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego ( 530 g) 6 dużych jajek 3 budynie waniliowe / śmietankowe (po 35 g) opcjonalnie: cukier puder do posypania / kajmak lub polewa czekoladowa Najlepiej gdyby(...)bardzo rośnie; ja kawałek papieru kładę na dno, zaciskam obręc, a boki smaruję masłem do których przyczepiam pasek papieru). W dużej misce ubijamy mikserem ser, żółtka oraz proszek z budyni. Stopniowo dolewamy słodzone mleko skondensowane – cały czas miksując na wolnych obrotach. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka wraz ze szczyptą soli. Przekładamy połowę białek do masy serowej
Poezja smaku