Lubicie ciasta albo desery z kaszy manny ? Ja uwielbiam! Takie ciasta i desery robi się niezwykle szybko i są fajnym pomysłem dla wszystkich wielbicieli słodkości! Dziś
Ostra na Słodkonaprawdę smakuje jak prawdziwy sernik :) Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, 125 g masła, 3/4 szklanki cukru, 2 żółtka, 1 łyżka gęstej śmietany, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 500 g białego sera półtustego, 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 budyń waniliowy, 75 g masła, 1 łyżka cukru waniliowego. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie(...)Masło roztapiamy i studzimy. Żółtka ubijamy z cukrem. Dodajemy do nich budyń i ser. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy do tortownicy na ciasto. Pozostałe ciasto z lodówki kruszymy na masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach bez termoobiegu
Aga w kuchnibyły czasy... W Danii nie ma tej tradycji, nie mam z kim dowcipkować. Szkoda... Jak dobrze wiecie (albo i nie), boję się ciast ucieranych. Z pozoru proste, każdemu wychodzą bez problemów. Ja bardzo często wyciągam z piekarnika wspaniałe zakalce, które doprowadzają mnie do rozpaczy. Nie poddaję się jednak, i dzielnie próbuję od czasu od czasu. Niedługo Wielkanoc, nie można(...)przepis, który wszystkich oczaruje i zawsze będzie mi wychodził. Na razie szukam i próbuję. Na blogu Happy vege znalazłam niedawno przepis na babkę intensywnie koksową. Miałam mleko kokosowe po serniku, i pomyślałam sobie, że to idealny pomysł. C. uwielbia wszystko, co kokosowe, więc byłam pewna, że zje z przyjemnością. Babka rzeczywiście jest bardzo intensywna w smaku - wiórki i mleko robią
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWszyscy miłośnicy serników powinni spróbować także sernika zebra . Jest on pieczony w warunkach innych niż wszystkie pozostałe, gdyż w piekarniku serwuje mu się gorącą parową saunę
niecodziennikparydanie z urządzenia, które ratuje mi życie przy pracy na dwóch etatach i kiedy ja śpię lub pracuję pyszny posiłek np. w postaci żeberek, golonki , policzków wołowych a nawet sernika sam się szykuje. Wołowina szarpana z wolnowaru to danie bardzo uniwersalne i w zależności od dodatków sprawdzi się zarówno u osób na adaptacji, które dodadzą do niej więcej tłuszczu(...)łyżki) oliwy z oliwek 1 g (1 łyżeczka) ostrej papryki 2 g (2 łyżeczki) wędzonej papryki 5 g (1 łyżeczka) ksylitolu , erytrytolu (lub miodu – to tylko 5 g cukru na całą potrawę!) 1 g (1 łyżeczka) pieprzu czarnego mielonego 1 g (1 łyżeczka) soli himalajskiej lub kłodawskiej 1 g (1 łyżeczka) imbiru 2 g (2 łyżeczki) oregano 3 liście
Ola la LCHFSernikowy Maxi King to ciasto bez pieczenia przeplatane warstwami na wzór popularnego batonika. Łatwe w przygotowaniu, smaczne i ładnie się prezentujące. Idealne na imprezy, na
Słodki sentymentSernikowy Maxi King to ciasto bez pieczenia przeplatane warstwami na wzór popularnego batonika. Łatwe w przygotowaniu, smaczne i ładnie się prezentujące. Idealne na imprezy, na
Słodki sentymentPyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe
Monia miesza i gotujeSzybkie i zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i bananów. Bez mąki i bez glutenu. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 50 minut Koszt: Tanie Uwielbiam ciasta na bazie kaszy jaglanej. A w połączeniu z bananami (idealnie tutaj sprawdzą się mocno dojrzałe, wtedy nie trzeba będzie dużo dosładzać), czekolady i na koniec sezonowych owoców tworzą coś wspaniałego. Ciasto jest mokre(...)polewy, jak może się wydawać na zdjęciu. To upieczona kasza, która właśnie dała taki fajny efekt. Wierzch wystarczyło posypać cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) dla kontrastu kolorystycznego.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów. Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 16): 133 kcal
zdrowo i aktywnieTyle smaku w jednym kawałku ciasta i to takiego bez pieczenia. Chrupiący czekoladowy spód, kremowa warstwa sernikowa i kropka nad i - wiśniowa frużelina. Pyszne
Cynamonowe szczęściePomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach
Programista w kuchnipełny etat, bez płatnych zwolnień czy urlopów. Kiedyś bym się nawet z tym zgodziła... Dziś po 18 latach macierzyństwa wiem już, że największą nagrodą w życiu kobiety jest bycie matką. To nie praca, nie zobowiązanie, lecz ogromny przywilej! Przywilej nagradzany uśmiechem i bezinteresowną, bezgraniczną miłością... Ten jakże ciepły, majowy dzień wymagał wyjątkowej oprawy. Dwusmakowy sernik idealnie wpasował się(...)ciasteczek zbożowych 75 g masła Składniki na masę serową 700 g twarogu półtłustego 250 g serka mascarpone 150 g jogurtu greckiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 170 g cukru 4 jajka sok z 2 cytryn skórka z 1 cytryny Pianka truskawkowa 400 g truskawek 350 ml śmietany kremówki 80 g cukru pudru 1 ½ łyżki żelatyny Spód Przy pomocy blendera rozdrabniamy ciastka
Wędrówki po kuchniuprzyjemni Wam wspólne chwile z ukochanym Ciasto oczywiście możecie podać od tak np. do weekendowej kawy, na spotkanie ze znajomymi, a nawet bez okazji. Od czasu do czasu warto umilić i osłodzić sobie dzień A taki sernik pinacolada jest do tego idealny. Polecam A co na Walentynki poza pysznym ciastem… Ja polecam ceramiczne kubki dla pary(...)deska do krojenia z grawerem , która może stanowić wspaniały ozdobę każdej kuchni Składniki: (na tortownicę 24 cm) 500 g sera na sernik z wiaderka (nie może być wodnisty)* 250 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 500 ml wody 1 galaretka o smaku cytrynowym Wodzisław 1 galaretka pastelowa o smaku pinacolada Wodzisław Do ozdoby: cukier cynamonowy , różowe
Słodkie okruszkisobie pomyślalam, że część wykorzystam do mrożonego sernika. Do praliny użyłam pekanowców ale oczywiście można wybrać dowolne orzechy. Lubię desery bez pieczenia. Gotową pralinę wykorzystałam na spód sernika i do masy serowej. Aby było jeszcze bardziej słodko ugotowałam porcję karmelu i czekoladowej polewy. Mam słabość do serników z czekoladą . Tort lodowy cheesecake z czekoladowymi dodatkami w pełni zadowolił moje(...)minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i przemieszaj. Przechowuj pralinę w metalowym pudełku. Spód do sernika 150 g pralin z przepisu powyżej 80 g ciastek digestive Masa serowa 200 ml śmietanki 300 g serka ricotta 3 żółtka 3 białka 150 g praliny 70 g cukru 1 łyżeczka vaniliowej pasty Solony karmel 100 ml śmietanki 100 g cukru szczypta soli morskiej Polewa
codojedzeniasernik jest absolutnie genialny, delikatny, puszysty, niezbyt słodki, po prostu rozpływający się w ustach. Mogłabym jeszcze długo rozpływać się w zachwytach nad nim, ale lepiej będzie gdy przejdę do przepisu. Ciasto: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 3 łyżki cukru Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Połowę ciasta zamrażamy, a drugą wkładamy do lodówki(...)sera (ja użyłam gotowego zmielonego w kiełbaskach z SM Siedlce) 1 jajo 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 białka Jajo i żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i również dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Wykładamy
Cynamonowe szczęściePomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach
Programista w kuchnizapraszam na pyszny kawowy sernik z amaretto . Składniki: (na 10-12 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 100 g masła / margaryny 1/3 szklanki cukru 3 łyżki zaparzonej herbaty ziołowej Lapacho Pomarańcza/Wanilia Tommy Cafe mała szczypta soli (u mnie himalajska) *w małej filiżance zaparzyłam 2 łyżeczki herbaty Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy cukier i małą szczyptę soli. Następnie(...)stopni piekarniku (środkowy poziom). Czas pieczenia jest zależny od grubości ciasteczek i piekarnika. Ciasteczka należy obserwować (powinny mieć ładnie zarumieniony spód). Zdejmujemy z blaszki gdy ostygną. Podajemy bez dodatków lub z lukrem. U mnie dziś wersja wzbogacona – ciasteczka popsikałam żółtym sprey’em do ciast, na wierzch dodatkowo posmarowałam pomarańczowym lukrem (sok z pomarańczy z trzcinowym cukrem pudrem
Słodkie okruszki