ser smażony - 2002 przepisów (strona:22/134)

Krokiety z serem i pieczarkami 290

przystąpić do smażenia naleśników. Nalać porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Naleśniki smażyć 2-3 minuty z każdej strony.  farsz: 500 g pieczarek 1 cebula sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżka masła  150g potartego żółtego sera do obtoczenia: 2 jajka 150 g bułki tartej Pieczarki obrać,zetrzeć na tarce(...)dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać,przesmażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Dodać potarte pieczarki i smażyć do momentu aż cała woda odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki nieco przestudzić i wymieszać z potartym serem.    Na każdego naleśnika nałożyć porcję farszu,boki złożyć do środka tworząc kopertę. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku potem

Kolorowa kuchnia Elki
Roladki z kurczaka nadziewane marchewką 131

wprost rozpływało się w ustach. Składniki na 4 porcje: • 4 piersi z kurczaka • 8 małych młodych marchewek • 100 g sera żółtego • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej do smażenia Wykonanie: • Marchewki obgotować w wodzie z solą i szczyptą cukru przez 15 minut. • Ser żółty zetrzeć na tarce. • Każdy

To co kocham
Tradycyjne Pierogi Ruskie 222

Sposób przygotowania:Ziemniaki obieramy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i całkowicie studzimy.Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości masła do zrumienienia - studzimy. Ziemniaki oraz biały ser przeciskamy przez praskę (lub ścieramy na tarce). Następnie dodajemy do nich podsmażoną cebulkę wraz z masłem, doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.Z

Słodka Strona
Szybka quesadilla z wołowiną / Easy beef quesadilla 382

celu przygotowania quesadilli, umieść jedną tortillę masłem do dołu na patelni lub patelni grillowej, posyp serem wyłóż 1/4 wołowiny i na koniec ponownie posyp serem i połóż na wierzch drugą tortillę masłem do góry. Smaż na średnim ogniu do zarumienienia, przełóż ostrożnie na drugą stronę i ponownie podsmażaj do zarumienienia. Podawaj natychmiast gdy ser jest pyszny i ciągnący. Smacznego! English

karmelowy
Naleśnikowa Quesadilla 403

niewielkie kosteczki, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy octem winnym, panierujemy w mące wymieszanej ze słodką papryką kukurydzę odsączamy, szczypiorek siekamy, ser ścieramy na tarce o szerokich oczkach Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego, wylewamy porcję ciasta i kolejno smażymy naleśniki. Podane proporcje wystarczą na 5 porcji naleśnikowego Quesadilla Kurczaka smażymy na dosyć głębokim, gorącym oleju na złoty kolor, wyciągamy(...)desce przykrytej ręcznikiem papierowym. Naleśniki układamy na stosiku, odwracamy wystudzonymi do góry, układamy po 3 kawałki kurczaka, posypujemy kukurydzą, szczypiorkiem oraz serem. Przykrywamy drugim naleśnikiem i kładziemy na gorącej suchej patelni, najlepiej tej samej, a której smażyliśmy naleśniki, zapiekamy z dwóch stron Zdejmujemy z patelni, kroimy na 6 trójkącików, serwujemy na gorąco lub na zimno, z sosem barbecue lub posmarowane

Luźna Kuchnia
Sznycle z piersi kurczaka 259

drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie składniki wymieszać, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę

Kuchnia Beaty
Naleśniki z karmelizowanym bananem 163

twarogowy łyżka cukru waniliowego Karmel: 2 banany pół szklanki cukru 2 łyżki wody 1 łyżka masła Wykonanie:Wszystkie składniki na ciasto naleśniki mieszamy razem...smażymy cienkie naleśniki... z podanych wartości wychodzi  5 naleśników...Ser i cukier mieszamy.W rondlu z dwoma łyżkami cukru wsypujemy cukier...gotujemy gdy już będzie miał barwę lekko żółto- brązową dodajemy masło i mieszamy tak długo

NaKońcuJęzyka
Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka 810

gotowe.Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa.Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min.Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad

W kuchennym oknie Ewy
Spaghetti w sosie Carbonara 265

pokusiłabym się o stwierdzenie, że smaczniejsza! ;))) * wędzony boczek w plastrach- 100 g * śmietana 18 %- 200 ml * białe wino- 150 ml * ulubiony ser żółty- 20 g * żółtka- 3 szt. * cebula- 1 duża szt. * czosnek- 1 ząbek * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz(...)smaku * spaghetti pełnoziarniste Na oleju zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać pokrojony boczek, chwilę podsmażyć i dorzucić sprasowany czosnek. Po około 1 minucie wlać wino i smażyć do momentu odparowania. W międzyczasie żółtka połączyć ze śmietaną, startym serem, doprawić i mieszankę wlać na patelnię. Przesmażyć, aż całość lekko zgęstnieje. Przełożyć ugotowany makaron, wymieszać całość. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Jajecznica 238

pomidory bez skórki, cukinia, szparagi, młody groszek, opieczona i pozbawiona skórki papryka - pietruszka, koper, kolendra, bazylia - jako alternatywa dla popularnego szczypiorku - krewetki, czosnek - ser feta Jako ciekawostkę powiem, że dodanie odrobiny mleka lub śmietanki pod koniec smażenia da efekt spulchnienia i aksamitnego smaku, a otarta skóra z cytryny bądź pomarańczy nada wyrazisty smak. Jednak nie byłoby jajecznicy bez jajek(...)wykorzystaniu wymienionych składników nie należy już doprawiać jajecznicy solą oraz pieprzem, bo te smaki znajdziemy w serze feta i papryczce chilli. Gdy jajka stężeją, postępujemy analogicznie jak w przypadku jajecznicy ze szczypiorkiem, czyli dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i wykładamy na talerz, lub smażymy jeszcze chwilę, jeśli lubicie bardziej stężałą wersję dania :) Smacznego

Taste Of My Day
Tacos 260

ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 pomidor 6-7 pieczarek 250 g kukurydzy z puszki ½ zielonej części cebulki dymki około 200 g sera cheddar (lub innego ulubionego) olej do smażenia Przyprawy do mięsa:* 1/2 łyżeczki rozgniecionych ziaren kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 ostrej papryki 1/5 łyżeczki pieprzu cayeen 1/2 łyżeczka słodkiej papryki w proszku skórka(...)czosnek kroimy na drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek smażymy przez chwilę, dodajemy mięso i kontynuujemy smażenie. W międzyczasie przygotowujemy mieszankę przypraw. Mięso przyprawiamy i dalej smażymy przez około 10 minut Paprykę kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Do podsmażonej papryki oddajemy kukurydzę i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i również podsmażamy

Mania Gotowania
Kotlety mielone z żółtym serem 226

mielonego mięsa wieprzowego- duża cebula- jajko- czerstwa bułka lub pieczywo tostowe- mleko do namoczenia bułki- 50 g tartego sera długo dojrzewającego- sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, czosnek w pudrze,  słodka papryka i 2 kostki przyprawy o smaku  smażonej cebulki- olej do smażenia- bułka tarta Przygotowanie:  Cebulę pociąć w drobniutką kostkę. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przyprawić(...)ziołami, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, przyprawę w kostkach rozgnieść i wszystko wymieszać z mięsem. Do mięsnej masy dodać surowe jajko, cebulę, ser i odciśniętą bułkę. Mięsną masę dobrze wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i z papryką z zalewy

W poszukiwaniu inspiracji
Warzywa z woka z makaronem i parmezanem / Vegetables from the wok with pasta and parmesan cheese 172

robimy w przypadku marchewki. Marchewkę, myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Cebulkę i czosnek obieramy i kroimy na drobne kawałki. Sezam smażymy przez 1 minutę na patelni bez tłuszczu aż się zarumieni. Ser parmezan ścieramy na tarce. Wyciskamy sok z połówki cytryny. Między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Potem rozgrzewamy woka, dodajemy olej, a następnie(...)przez 2 minut, a potem ogórka i też smażymy przez 2 minuty, aż wszystkie warzywa będą usmażone, ale nadal chrupkie. Skropić warzywa sokiem z cytryny, posypać sezamem, wymieszać i podsmażyć przez 2-3 minuty do podgrzania. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz kładziemy makaron, potem wykładamy warzywa i posypujemy serem. Gotowe! ***** First, we have to prepare

Projekty ze smakiem
Kotlety z kaszy jaglanej 244

wielkiego dzwonu można sobie pozwolić... Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 pieczarki 1/4 cukinii 1 gruby plaster sera żółtego papryczka chilli jajko 2 łyżki maki ryżowej lub innej bezglutenowej pieprz ziarnisty, sól, kurkuma olej rzepakowy do smażenia Kaszę 3-krotnie płuczemy w zimnej wodzie(...)następnie gotujemy do miękkości. StudzimyWystudzoną kaszę przekładamy do blendera dodajemy mąkę oraz jajko i miksujemy na gładką papkę.Pieczarki, cukinię oraz ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kaszy doprawiamy do smaku...I smażymy z każdej strony na rumiany kolor...Smacznego

NaKońcuJęzyka
Gorąca feta z rukolą 231

łatwiej jest zdjąć z papryki skórkę, co jest kolejnym etapem przygotowania. Po zdjęciu skórki usunąłem środki z nasionami, strąki pokroiłem w szerokie paski. Ser pokroiłem na dość grube plastry. Panierowałem w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłem na złoty kolor na gorącym oleju. Rukolę wymieszałem z sosem. Ułożyłem warstwami rukolę, ser, paprykę. Posypałem startym na grube wióry parmezanem i pokrojonymi

R'n'G Kitchen