ser smażony - 2002 przepisów (strona:17/134)

Szybkie i spontaniczne risotto 261

ananasa 300 ml domowego bulionu drobiowego (najlepiej byłoby 150 ml bulionu i 150 ml białego wina, ale sam bulion też może być) 2 łyżki oleju do smażenia ok. 10 dag żółtego sera lub parmezanu Kurczaka i cebulkę kroimy w niewielką kostkę. Papryczkę i natkę siekamy dość drobno. W  garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej (ustawiamy jak najmniejszy płomień), dodajemy

Ratunku obiad
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 242

szynkę i warzywa z serem, w ilości takiej aby było możliwe zwinięcie mięsa w rulonik.Zwijamy w ruloniki i każdy taki pakunek spinamy wykałaczką.DALSZE OSIEM ROLADEKsmarujemy musztardą, najlepiej ostrą, kładziemy kawałki selera, papryki i marchewki oraz szynkę parmeńską i zwijamy jak wyżej.Około 4 łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, na dużym ogniu i kładziemy roladki. Smażymy z każdej strony

Pasje Jolki
Chłopskie risotto. 216

drobiowego, warzywnego) pieprz czarny świeżo mielony 1 szkl mrożonego groszku 1 cebula 2 mniejsze marchewki 200 - 300 g  kiełbasy cienkiej (myśliwska GTS) olej rzepakowy do smażenia ok 3 łyżek 20 - 30 g sera Rubin Wykonanie:Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i marchew i chwilkę razem podsmażyć. Dodać ryż i mieszając smażyć

Malinowe Pocałunki
Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami 405

bardzo chrupiące i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 3 szklanki mleka, 1 jajko, ½ łyżeczki soli, 2,5 szklanki mąki, ½ kg pieczarek, 2 cebule, 3 łyżki masła, 15 dag sera żółtego, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mleko dokładnie mieszam trzepaczką razem jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki. Pieczarki oraz cebulę obieram i drobno kroję. Przekładam na patelnię(...)smażę na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Na środek naleśników nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zwijam w rulony. Naleśniki układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe naleśniki z serem i skórką cytrynową 253

skórka cytrynowa  PRZYGOTOWANIE: Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, cukier, wbijamy jajko i dodajemy kakao - całość miksujemy do połączenia składników.  Na lekko natłuszczonej patelni smażymy czekoladowe naleśniki.  Do miski przekładamy ser, dodajemy cukier oraz jogurt i miksujmy.  Na naleśniki nakładamy ser, następnie posypujemy skórką cytrynową i składamy w trójkąty. Podajemy oprószając cukrem pudrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 166

moim zdaniem smaczniejszy. Gdy woda się grzeje siekamy łososia na drobne kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę, pomidorki przekrawamy na pół, a ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Na patelnię rozgrzaną z łyżeczką oleju wrzucamy cebulę i smażymy(...)się zeszkli. Do cebuli na patelnię dorzucamy pokrojone pomidorki, dalej smażymy ciągle mieszając. Gdy pomidorki stracą swoją jędrność dorzucamy posiekanego łososia i dalej smażymy. W międzyczasie w misce mieszamy składniki sosu – jogurt, czosnek, 3/4 sera (reszta zostanie do posypania potrawy) oraz przyprawy. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Gdy już wszystkie składniki się połączą

Martyna Cooks
Roladki z serem i sałatą 200

roladek z serem. Smak był zaskoczeniem. Na pewno jeszcze nie raz je przygotuję. 500 g schabu Sól Pieprz Słodka papryka 200 g żółtego sera Kilka liści sałaty masłowej 2 jajka Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdym plastrze układamy sałatę oraz plastry(...)sera. Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem

VioletoweKucharzenie
Ruskie pierogi - podpiekane 178

pyszną kolację.  Ruskie pierogi - podpiekane   SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki  3/4 szklanki ciepłej wody 1/4 łyżeczka soli farsz: 1 kg ziemniaków 250 g sera białego 1 cebula olej do smażenia sól i pieprz białko jaja kurzego PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekana tortilla z kurczakiem 194

rozgrzaną patelnie , smażę około 15 minut , następnie usmażoną pierś z kurczaka przekładam na jeden placek tortilli i przekładam na patelnie z odrobiną oleju i układam ser, polewam ketchupem , majonezem i zakrywam drugim plackiem i smażę po obu stronach na złoty kolor , po usmażeniu przekładam na deskę i kroję na trójkąty i gotowe do podania

Mój Smak
Drobiowe piramidki z serem brie 156

Czasami warto więc zaszaleć, i zrobić coś po swojemu. Składniki 2 filety z kurczaka (po 200 g) 2 średniej wielkości ziemniaki 2 duże pieczarki 1 cebula ser brie (125 g) olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki i obsmażamy na złoto z obu stron. Pieczarki czyścimy

R'n'G Kitchen
Grecka pizza. 189

żółtym serem, a mianowicie pizzę w greckim wydaniu. Zaręczam, że na "żywo" wygląda o wiele lepiej ;) i smakuje wybornie. Za nadzienie posłużył mi świeży szpinak i ser feta, a wszystko to doprawione czosnkiem, smażoną cebulą, porem i miętą. Choć takie połączenie może się wydawać kontrowersyjne, zaręczam, że mięta nadaje całości wyjątkowości i orzeźwienia. Pizzę podałam oczywiście z domowym sosem czosnkowym(...)jasnozielona) 1-2 ząbki czosnku 200 g świeżego szpinaku 100 g sera feta 2 łyżki posiekanej mięty szczypta oregano sól pieprz 1-2 łyżki oliwy      Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy pokrojonego w krążki pora, chwilę smażymy i przykrywamy pokrywką. Dusimy 1-2 minutki. Po tym czasie na patelnię

Rozpustne gotowanie
Naleśniki razowe 213

szklanka mąki razowej 1 jajko od szczęśliwej kurki1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej lekko gazowanej szczypta solisłoninka do smażenia lub olej garść borówekdżem (smak jaki chcecie) kostka białego sera 2 łyżki cukru trzcinowego cynamonSposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Rozgrzać tłuszcz na patelni i nalewać chochlą tyle ciasta, żeby pokryło(...)miskę z dziubkiem, to nie używam chochli. Zachęcam do podrzucania naleśników, bo to jest cała frajda smażenia :-) Wystarczy delikatnie podważyć placek widelcem a potem to już leci jak z płatka.Okej kiedy naleśniki są już nasmażone bierzemy się za nadzienie. Ser "dziubać" widelcem z cukrem i cynamonem, żadnych blenderów i mikserów. W tym wydaniu ma być porządny gruby wiejski

pieprzny smaczek
Racuszki serowe 234

kasza manna – 0,5 szklanki- kokos – 0,5 szklanki- jajka – 2 szt- cukier – 2 łyżki- olej do smażenia – 100 ml- cukier puder – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Ser ucieramy. Mieszamy z żółtkami, kaszą, cukrem i  podprażonym na patelni kokosem. Ubijamy pianę z białek i delikatnie dodajemy do masy serowej. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką

Ostra na Słodko
Piadina 215

powinna być elastyczna, by móc z niej formować placki. Ciasto dzielimy na 6 małych części i każdą wałkujemy bardzo cienko na placki. Przygotowujemy farsz: czyli kroimy ser, pomidora i szynkę. Na patelni smażymy przygotowane wcześniej placki bez tłuszczu. Czekamy aż zaczną pojawiać się bąbelki na powierzchni ciasta lub spód będzie już mocno zarumieniony, wówczas przewracamy na drugą stronę. Na połowie

Kolizje Smaków
Mini pączki twarogowe 1121

łyżki śmietany (12 lub 18 % ) 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu lub octu olej do smażenia  ew. cukier puder do obsypania pączków. Wykonanie: Ser rozdrobnić widelcem ,lub przecisnąć przez praskę, dodać jajka , śmietanę i cukier. Połączyć całość np mikserem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto ręką.Nie musimy przejmować(...)się jeśli w cieście będą widoczne drobne grudki sera. W garnku rozgrzać olej (ok 1l) W celu sprawdzenia czy olej jest już dobrze nagrzany wrzucamy mały kawałeczek ciasta. Gdy ten szybko wypływa na wierzch możemy zacząć smażyć pączki. Dłonie zwilżamy wodą i formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.Wrzucamy na tłuszcz i smażymy 2-3 min do zrumienienia. Pączków

Malinowa Kawiarenka