ser mascarpone - 739 przepisów (strona:6/50)

Makaron z selerem naciowym 108

propozycję bardzo szybkiego dania, do przygotowania w kilka chwil :-) Możecie je zrobić na obiad lub na kolację, jest lekkie i niezwykle smaczne :-) SKŁADNIKI 1 nieduży seler naciowy 150 g sera mascarpone 3 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki oleju sól, pieprz ok. 300 g makaronu dodatkowo: tuńczyk z puszki, pomidor Selera oczyszczamy i kroimy w plasterki. Mascarpone łączymy ze śmietaną. Makaron(...)gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy selera, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy ser ze śmietaną i mieszamy aż mascarpone wyraźnie się rozpuści, podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje. Przekładamy sos do ugotowanego i odcedzonego makaronu i dokładnie mieszamy. Rozkładamy na talerze, obsypujemy tuńczykiem i kawałkami pomidora

Czary - gary w kuchni
Lazania ze Szpinakiem, Cukinią i Serem Camembert 181

mnie super zestawienie! Lekko, smacznie, zielono! Świetnie się komponowała z  Sałatka ala Caprese  ! Składniki: 9 płatów lasagne 400 g szpinaku 1 czubata łyżka mascarpone 2 żółtka 1 średnia cukinia 100 g sera camembert 3 łyżki śmietanki kremówki 30% 30 g sera żółtego startego na tarce o cienkich oczkach oliwa extra vergine świeże oregano Wykonanie: W osolonej wodzie gotujemy(...)wkładamy na suchą patelnię i podgrzewamy około pół minuty, aż zwiędnie. Następnie odciskamy go na sicie, kroimy na centymetrowe kawałki i z powrotem wkładamy na ciepłą patelnię. Dodajemy ser mascarpone, żółtka, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy podgrzewając jeszcze chwilkę. Cukinię kroimy na cienkie plasterki, ser camembert na kawałeczki. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć 3 płaty lasagne

Blondynka Gotuje
,,Śnieżne kule zatopione w cieście’’ 4016

które skryły się w trzykolorowym wilgotnym cieście pokryte lekką pierzynką z dodatkiem mascarpone. Ciasto: 6 jaj 2 szkl. mąki 1 margaryna 6 łyżek oleju 1 1/2 szkl. cukru 2 łyżki kakao 1 kisiel czerwony lub barwnik czerwony 1 szkl. maku Masa serowa: 1 żółtko 200 g zmielonego sera białego 3 łyżki cukru(...)pudru 10 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka masła Masa mascarpone: 200 ml słodkiej śmietanki 30% 200 ml sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Kuliki serowe: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, gdyby była zbyt rzadka dodajemy więcej kaszy. Następnie odstawiamy do chłodzenia na ok. 10 minut

Podróż w kulinaria
Orzechowy sernik z makiem 144

konsystencję. To był bardzo udany wypiek :) Składniki: (na tortownicę 21cm) SPÓD: 150g kakaowych herbatników 70g rozpuszczonego masła ziarenka z 1 laski wanilii MASA SEROWA: 1 kg sera (u mnie moje ulubione Emilki) 250g mascarpone (od Mlekomy) 5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki mielonych orzechów (u mnie mieszanka włoskich i laskowych) 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka kaszy manny(...)Herbatniki zmielić na proszek (najlepiej zrobić to w blenderze), dodać ziarenka wanilii, masło - wymieszać. Wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki. MASA SEROWA: W misce umieścić ser, mascarpone, cukier i jajka. Zmiksować aż składniki porządnie się połączą. Następnie dodać mak, budyń, orzechy i kaszę mannę. Wymieszać ponownie. Masę wylać na przygotowany spód, piec w 160'C około

Cakes By Kejt
Mini serniczki tahini na orzechowym spodzie 160

Składniki (8-10 mini serniczków): 100 g mieszanki Felix + kilka orzechów do ozdoby (orzechy nerkowca + orzeszki ziemne w miodzie) 2 łyżki masła 200 g sera z wiaderka 150 g serka mascarpone 2 łyżki pasty tahini 50 g cukru do wypieków 2 jajka 200 ml śmietany 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii czekolada mleczna(...)masę o konsystencji mokrego piasku. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno wykładamy orzeszki z masłem (ok. 1/2 łyżki na papilotkę) i dociskamy łyżką. 2. Ser z wiaderka, ser mascarpone, pastę tahini, jajka i cukier miksujemy na gładką masę, jedynie do połączenia składników. Przekładamy na orzechowy spód, wypełniając papilotki prawie do końca. 3. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego

My Culinary Art
Czekoladowa karpatka z truskawkową nutą 650

masła 1 szklanka wody 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki ciemnego kakao Szczypta soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek Krem truskawkowy z mascarpone: 400 ml kremówki 25 dag sera mascarpone 1 szklanka mrożonych truskawek 60 ml likieru  truskawkowego 3 łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru Dekoracja: Biała polewa czekoladowa Sposób wykonania: Ciasto: Masło zagotowujemy ze szklanką wody

Wanilia i Kardamon
Bounty - sernik na zimno 2004

chwilę. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach zimnej wody. Czekamy chwile, aż się namoczy i podgrzewamy w mikrofali do całkowitego rozpuszczenia uważając by się nie zagotowała. Do masy kokosowej dodajemy ser mascarpone oraz przemielony twaróg. Jeśli nie mamy czym go zmielić można rozdrobnić mikserem. Całość mieszamy. Do podgrzanej żelatyny dodajemy po łyżce masy kokosowej, ciągle mieszając. Po 3,4 łyżkach wlewamy

Kolizje Smaków
Makaron z brokułami w sosie z mascarpone 172

ogóle... I o czym Wam napisałam? A o makaronie z brokułem :-) Pyszne i błyskawiczne danie obiadowe, które na pewno będzie Wam smakowało :-)  SKŁADNIKI 1 nieduży brokuł 250 g sera mascarpone 100 ml mleka 2 żółtka sól, pieprz, cukier, granulowany czosnek ziarna słonecznika tarty ser woda do gotowania brokuła makaron Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wodę na brokuła(...)suchą, rozgrzaną patelnię i chwilę prażymy, a następnie zsypujemy na talerz lub do salaterki. Na rozgrzaną patelnię z grubym dnem wkładamy mascarpone i rozpuszczamy cały czas mieszając (najlepiej robić to na tzw. małym ogniu). Do rozpuszczonego sera wlewamy mieszankę mleka z żółtkami i chwilę bardzo energicznie mieszamy żeby składniki połączyły się, a sos zgęstniał. UWAGA: to musi być robione naprawdę

Czary - gary w kuchni
Szybki sos musztardowy 135

dań ciepłych jak i zimnych i fantastycznie smakuje na ciepło i na zimno :) Jednym słowem dodatek baaardzo uniwersalny, a do tego robi się go błyskawicznie... :-) SKŁADNIKI 125 g sera mascarpone 3 - 4 łyżki musztardy (najlepiej ostrej) 3 łyżki mleka 2 łyżki startego grana padano sól, pieprz Mleko i mascarpone umieszczamy w rondelku i mieszając rozpuszczamy ser. Dodajemy musztardę, grana padano

Czary - gary w kuchni
Jagodowy sernik na zimno 136

jego smakiem, ale może wykorzystacie przepis podczas weekendu? A robi się go błyskawicznie, a do tego ma lekka kremową konsystencję i niesamowity smak świeżych jagód... pyszny... SKŁADNIKI 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30 % 100 ml mleka 8 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 l jagód 1 galaretka malinowa lub owoce leśne 400 ml gorącej wody herbatniki(...)ciepłym mleku, a galaretkę w wodzie. Z jagód odkładamy 1/4 całości, a resztę delikatnie rozgniatamy widelcem. Śmietanę miksujemy z cukrem na sztywno, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone miksując na wolnych obrotach miksera. Gdy ser i śmietana połączą się dodajemy jagody i przez chwilę miksujemy (masa powinna nabrać jagodowego koloru), a następnie powoli wlewamy żelatynę (cały czas miksując). Gotową masę wykładamy

Czary - gary w kuchni
Kalafior w sosie serowym 160

sera cheddar szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz   Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Kalafior gotujemy do momentu, aż zmięknie, odcedzamy.  Na patelni podgrzewamy śmietankę, dodajemy ser mascarpone  i cheddar starty na tarce o grubych oczkach. Wszystko mieszamy , aż do momentu połączenia się składników w jedną masę.  Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy. Makaron przekładamy do miseczki

Cukier&Puder
Makaron ze szpinakiem 113

potrzebne jest do ugotowania makaronu licząc od postawienia na kuchence wody ;-) wszystko inne robi się w tzw. międzyczasie ;-) i smakuje rewelacyjnie... SKŁADNIKI 150 g świeżego szpinaku 150 g sera mascarpone 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 150 g sera feta 1/2 czerwonej papryki makaron Szpinak myjemy, usuwamy ogonki, a listki kroimy w cienkie paski, czosnek przeciskamy przez praskę

Czary - gary w kuchni
Makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem / Beef, mushroom and kale pasta bake 193

Dziś coś dla całej rodziny! Pyszna zapiekanka ze świderkami pełnoziarnistymi Lubelli , zapiekanymi warstwowo z sosem pomidorowym z wołowiną i boczniakami, mascarpone i jarmużem pod grubą warstwą mozzarelli z pewnością nasyci wszystkich głodomorów. Mój ukochany stwierdził, że powinnam oznaczyć ten przepis żeby powtarzać go jak najczęściej Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem(...)łyżki suszonej bazylii 1 ½ łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz i cukier do smaku Składniki na zapiekankę: 400 g makaronu świedrki Lubella , ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 350 g sera mascarpone 1 ½ szklanki startej mozzarelli 2 duże garście jarmużu, z wyciętymi grubszymi łodygami i posiekany Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 °C. Natłuść naczynie do zapiekania o wymiarach

karmelowy
Prawdziwe włoskie tiramisu 963

jajka. Ja Was obudzę (tiramisu znaczy z włoskiego ocknąć się, obudzić, lub „poderwij mnie”) prawdziwym włoskim tiramisu z moich podróży. Składniki: ok. 300g podłużnych biszkoptów 750 g sera mascarpone dobrej jakości 4 łyżki cukru, najlepiej drobnego 4 jajka 200 ml mocnej kawy, świeżo zaparzonej ok. 50 ml likieru amaretto (ewentualnie innego alkoholu, np. rum, whisky, ale jeśli(...)migdałowego) 1-2 łyżki kakao Wykonanie: Jajka sparzyć (używamy surowych, więc upewnijcie się, że są świeże!), oddzielić żółtka od białek. Ser musi być dobrze schłodzony. Żółtka porządnie utrzeć z cukrem (masa powinna być puszysta i bardzo jasna). Dodawać partiami mascarpone, dobrze wymieszać. Dodać amaretto i połączyć. Z białek ubić sztywną pianę (najlepiej, żeby białka były w temperaturze pokojowej). Ubitą pianę

Pociąg Do Kuchni