Nieco przestudzoną masę rozsmarować na niskim biszkopcie, przykryć jednym blatem i pozostawić do wystudzenia. masa z serka mascarpone Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem pudrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Następnie ubić śmietanę kremówkę. Do serka dodawać chłodną żelatynę i mieszać aby dobrze się połączyła
Mix smakujakiś czas temu dogodził mi bdsklep.pl sprawia , że zachwycamy się każdym kęsem! Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! Składniki : - waflowa miseczka – 1 szt – rabarbar – 1 łodyga – ser mascarpone – 3 łyżki – herbatniki – 2 szt – ciastka oreo – 4 szt – laska wanili – 1 szt – cukier – 2 łyżki – cukier puder(...)garnka dodając 2 łyżki wody. Zasypujemy cukrem i gotujemy aż zrobi się mus. Odstawiamy do wystudzenia. Laskę wanilii wydrążamy. Ziarenka dodajemy do mascarpone. Dosypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Waflową miseczkę wypełniamy pokruszonymi herbatnikami. Dodajemy łyżkę sera. Przykrywamy łyżką musu rabarbarowego. Kolejno ser … mus … ser … mus do wykończenia składników. Górę zasypujemy potłuczonymi / pokruszonymi Oreo. Do środka wkładamy
Ostra na Słodkokwaskową nutą malin i gorzkawą kawą - deser idealny. Malinowy deser z mascarpone 6 porcji Składniki 250 g malin 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g sera mascarpone Duża śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru Paczka okrągłych biszkoptów Mocny napar kawy Przyygotowanie 2 łyżki cukru roztapiamy w rondlu, dodajemy połowę malin, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy przez(...)rozgniatając maliny. Pod koniec należy dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i dokładnie rozmieszać (jeżeli boicie się grudek można mąkę rozprowadzić wcześniej wodą). Śmietankę ubijamy z cukrem, pod koniec dodajemy ser i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do pucharków/miseczek czy tak jak w moim przypadku filiżanek nakładamy biszkopty, nasączamy kawą, na to kładziemy warstwę malinowego musu, warstwę kremu
Kuchnia w szuwarachgorczycą był smaczny. Polecam Wam Przepis na sos kurkowy z prażoną gorczycą i serkiem mascarpone makaronem farfalle bo był pyszny, Składniki: 30 dag kurek 1 mała cebula 4 łyżki sera mascarpone (opcjonalnie śmietana 36 %) 2 łyżki gorczycy 50 g masła sól, biały pieprz do smaku Przygotowanie: Oczyszczone, umyte kurki przekładamy do rondelka, zalewamy wrzącą wodą i obgotowujemy przez
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwyczuwam jakiś chemiczny sposób. Ostatnio kupiłam bezowego bałwanka. Smak: mogłabym się napić octu zamiast go zjeść;) 6 białek 1 1/2 szklanki drobniutkiego cukru łyżka soku z cytryny serek mascarpone (duże opakowanie) jagody mrożone+ cukier (szklanka) lub w syropie ( kilka łyżek) odrobina alkoholu - idealny byłby likier jagodowy ( do dostania) suszone maliny ( dostępne w sklepach BIO) Bezę ubijamy - mieszamy długo(...)godziny, po tym czasie, a była jeszcze miękka w środku - sprawdziłam - suszyłam ją 2 godziny w 100 stopniach i potem jeszcze z godzinkę w 80 stopniach. Studzimy do zimna. Ser mascarpone łączymy z jagodami ( mrożone podgrzewam w rondelku z cukrem aby puściły sok) jeśli dodajesz z syropu dodawaj po trochu tak, aby ser miał konsystencję kremu, nie dodawaj wtedy cukru
AZgotuj!mąki tortowej KARMELOWE PRZEŁOŻENIE Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI I MASCARPONE: 1/3 kostki masła pół szklanki cukru 2 szklanki mleka w proszku 100 g solonych orzeszków ziemnych opakowanie (250g) sera mascarpone POLEWA KARMELOWA: 1/3 kostki masła 1/3 szklanki cukru pół szklanki śmietanki kremówki 30% do posypania po wierzchu ciasta- 100 g orzeszków ziemnych solonych Przygotowanie: 200 g orzeszków wysyp na czystą blaszkę
Gotowanie to kochanietiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy 26 cm). 2 opakowania podłużnych biszkoptów (2 x 200 g) 1 kg sera mascarpone 9 żółtek 3/4 szklanki cukru ok. 700 g owoców (truskawek, malin, borówek) 50 g mlecznej czekolady 1 szklanka syropu z owoców lub konfitury po odlaniu owoców (jak najrzadszej
BullioŚwiąteczna Ryba w innej odsłonie:) SKŁADNIKI: 12 krewetek Tiger filet z ryby (dorsza, mintaja, łososia) 250 g sera mascarpone 1 jajko pietruszka zielona kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych pół ciasto francuskie białe wino sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, papryka ostra Rozmrożone krewetki podgotować w białym winie. Natomiast rybę ugotować na parze. Do serka mascarpone dodać wyciśnięty ząbek czosnki, posiekaną pietruszkę
MarciochaKucharzylodówki 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Truskawki opłukać i odszypułkować. 500 gr truskawek zmielić na mus np. blenderem. Dodać cukier, dodać ser, zmiksować na gładką i jednolitą masę. Żelatynę delikatnie podgrzać przez kilka-kilkanaście sekund w mikrofalówce lub na gazie. Do żelatyny dodać dwie łyżeczki masy serowo-truskawkowej. Cały czas blendując(...)limonkowy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 gr sera twarogowego (u mnie z wiaderka Piątnica) najlepiej schłodzonego 800 gr truskawek najlepiej z lodówki 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta
moj przepis nateaspoon ground nutmeg, 200 gr mascarpone cheese, 3/4 cup all-purpose flour, 3 egg whites Składniki: Makaron Penne 450 gr mrożonego szpinaku (posiekanego), 1 cebula, 1 ząbek czosnku, Ser mascarpone, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3/4 mąki, 3 białka Tomato sauce: 1 onion (chopped) 1 red pepper, seeded and diced 1 garlic clove (crushed) Can whole peeled tomatoes, 1 tablespoon tomato(...)garnka, przykryj i gotuj, aż szpinak się rozmrozi. Zdejmij przykrywkę i zwiększ ogień. Polós, popieprz i dodaj gałki muszkatołowej. Potem ostudź w misce, dodaj mąkę i jajka oraz ser, uformuj małe owalne kotleciki i włóż do lodówki na 30 min. Gotuj gnocchi we wrzącej posolonej wodzie przez około 5 min. Wyciągnij je cedzakiem i wysusz. Ugotuj penne
Smaki Przyprawy i Koloryteaspoon ground nutmeg, 200 gr mascarpone cheese, 3/4 cup all-purpose flour, 3 egg whites Składniki: Makaron Penne 450 gr mrożonego szpinaku (posiekanego), 1 cebula, 1 ząbek czosnku, Ser mascarpone, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3/4 mąki, 3 białka Tomato sauce: 1 onion (chopped) 1 red pepper, seeded and diced 1 garlic clove (crushed) Can whole peeled tomatoes, 1 tablespoon tomato(...)garnka, przykryj i gotuj, aż szpinak się rozmrozi. Zdejmij przykrywkę i zwiększ ogień. Polós, popieprz i dodaj gałki muszkatołowej. Potem ostudź w misce, dodaj mąkę i jajka oraz ser, uformuj małe owalne kotleciki i włóż do lodówki na 30 min. Gotuj gnocchi we wrzącej posolonej wodzie przez około 5 min. Wyciągnij je cedzakiem i wysusz. Ugotuj penne
Kulinarna rozmowaskładniki: 4 świeże brzoskwinie 250 g sera mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 1/2 szkl orzechów włoskich olej słonecznikowy syrop klonowy parę świeżych listków mięty wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy ubitą śmietankę, posiekane orzechy oraz do smaku posiekane listki mięty, mieszamy i schładzamy w lodówce. Brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie każdą połówkę smarujemy olejem i grillujemy
Domowy Smak Jedzeniałyżki likieru Amaretto, 3 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki cukru waniliowego, szklanka jogurtu naturalnego, 50g gorzkiej czekolady. Wykonanie Serem mascarpone zmiksować z likierem Amaretto, cukrami oraz sokiem z cytryny. Dodać jogurt naturalny, zmiksować. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać. Porzeczki, umyć obrać i osuszyć. Do pucharków nałożyć warstwę pokruszonych
Z miłości do słodkościgałki muszkatołowej sól, pieprz czarny 150g sera ricotta 75g startego parmezanu utrzepane jajko, do posmarowania Sos: 2 łyżki oliwy 90g pancetty, drobno pokrojonej 125ml (1/2 szklanki) bulionu drobiowego 185g sera mascarpone 80g suszonych pomidorów, pokrojonych w cienkie paski 2 łyżki bazylii, drobno pokrojonej Przygotowanie: W misce lekko rozgniatamy nitki szafranu, wlewamy wrzątek i zostawiamy do ostygnięcia, by woda zyskała(...)wodę. Wrzucamy ravioli i gotujemy 2-3 minuty po czym odcedzamy. Aby przygotować sos rozgrzewamy oliwę na patelni i obsmażamy pancettę przez 3 minuty. Następnie dodajemy bulion, ser i pomidory, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy przez 5 minut, aż sos zmniejszy objętość i zgęstnieje. Dodajemy bazylię i świeżo mielony pieprz. Do sosu przekładamy
Smakowity Blog Kulinarnyserka mascarpone 100 g płatków migdałowych 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie: Pomarańcze sparzmy i ścieramy skórkę. Cytrusy obieramy i kroimy w krążki o grubości 0,5 cm. Serem mascarpone ucieramy ze skórką pomarańczową i cukrem. Na koniec dodajemy 50 g płatków migdałowych. Ciasto rozkładamy, boki ciasta zawijamy. Na środek ciasta rozkładamy masę serową i układamy na niej cytrusy. Wszystko
Niezły Młynek