135g ) 3-4 ząbki czosnku Olej do posmarowania formy Sól Ser mozzarella Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, podobnie jak różyczki brokułu. Cukinię kroimy w plastry i parzymy je aby stały się elastyczne. Do naczynia miksującego wlewamy mleko. Dodajemy jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek i ser feta. Miksujemy. Możemy doprawić opcjonalnie solą. Formę do zapiekania smarujemy olejem(...)Wykładamy plastry cukinii, dalej makaron, plasterki pomidorów i brokuł. Całość zalewamy przegotowanym sosem. Zapiekamy w temperaturze 180 o C przez niecałą godzinę. Pod koniec pieczenia na brokuł układamy ser mozzarella i pieczemy aż się rozpuści. Podajemy gdy się ostudzi. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyPyszna, zdrowa i bardzo sycąca sałatka świetnie nadająca się na kolację. Składniki: 200 g rukoli szklanka kaszy pęczak 100 g sera feta 3 pomidory 1 ogórek zielony 1/2 cebuli czerwonej 1/2 pęczka szczypiorku 4 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Do osolonej gotującej wody wrzucamy kaszę i gotujemy 15-20 minut. Studzimy. Rukolę oraz pozostałe warzywa myjemy(...)Ser, pomidory,ogórek kroimy w kostkę a cebulę w piórka. Drobno siekamy szczypiorek. Kaszę wsypujemy do miski, wrzucamy rukolę, pokrojone pomidory, ogórka, fetę, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. Oliwę łączymy z solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polewamy sałatkę, smacznego
magiczna kuchnia Kasipiżmowa prowansalska) 4 ząbki czosnku 2 pomidory 1 czerwona papryka 1 łyżeczka świeżego oregano 1 łyżeczka świeżego tymianku 3cm świeżej chilli bez pestek sól i pieprz do smaku ser pecorino lub feta do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na blasze wyłożonej na blasze do pieczenia. 2. Pomidory i paprykę przekrój na pół, usuń(...)posypane serem pecorino/ fetą. Smacznego! Baked pumpkin sauce pasta Ingredients: 400g of penne pasta 700g peeled and deseeded pumpkin (I used: musk Provence pumpkin) 4 cloves of garlic 2 tomatoes 1 red bell pepper 1 teaspoon of fresh oregano 1 teaspoon of fresh thyme 3cm fresh deseeded chilli salt and pepper to taste pecorino cheese or feta to serving
Kuchnia w Słońcu Skąpananich. Obiad, podwieczorek drugie śniadanie? Jak kto woli! Sałatka z rukolą, truskawkami, fetą i prażonym słonecznikiem (porcja dla 1 osoby) garść liści rukoli 25g sera feta 8-10 średniej wielkości truskawek 3 łyżki ziaren słonecznika miód oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól i pieprz do smaku (ja nie używałam) Słonecznik uprażyć na patelni, liście(...)rukolii i truskawki dobrze przepłukać pod bierzącą wodą. Usunąć szypułki z truskawek, owoce pokroić w słupki. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie skłądniki wymieszać, skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym, na samym koncu polać odrobiną płynnego miodu. A teraz zajadać się do woli
Zapiski Młodej Żonyakurat w lodówce, możecie wykorzystać mrożone liście. Pamiętajcie tylko, by dobrze je odcedzić! Nie polecam natomiast mrożonego, siekanego szpinaku. Feta . Nie musicie kupować oryginalnej fety, która jest wytwarzana z mieszanki mleka owczego i koziego. Wystarczy ser typu feta z mleka krowiego, który dostaniecie w każdym sklepie spożywczym. Drukuj Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Pyszny i bardzo prosty(...)obiad Całkowity czas przygotowania 40 min. Porcje 6 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 6 piersi z kurczaka 250 g świeżego szpinaku lub mrożonych, odsączonych liści szpinaku 250 g sera typu feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki masła klarowanego 2-3 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz olej bądź oliwa z oliwek do skropienia mięsa przed pieczeniem Kroki Posiekaj
Na-talerzu.plsię nam na pewno na wakacyjne wypady do parku i, od czasu do czasu, do pojadania na szybko. I tylko sugestia: ser kozi jest bardzo delikatny w smaku i lekko wyczuwalny w całej mieszance, stad wniosek, że feta jest chyba znacznie lepszym wyborem... Przepis na podstawie znalezionego na stronie BBC Good Food . Składniki: (na 2 hojne porcje) 100g(...)najbardziej niewielki kawałek cebuli, do smaku, lub dwie zielone cebulki sałatkowe 1 żółta, lub czerwona papryka kawałek ogórka, jakieś 15cm, lub do smaku 50g sera koziego, rolady pleśniowej, z obwódka albo sera feta 2 czubate łyżeczki pesto (u mnie domowe ), lub więcej, do smaku Wrzuć kuskus do sporej miski i zalej wrzacym wywarem. Przykryj ściereczka i zostaw
Lejdi of the housePYSZNY :) Składniki (3 naleśniki): naleśniki: 2 jajka 4 łyżki otrębów 2 łyżki skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie CENTRUM SYLWETKI 0,5 szklanki mleka szczypta soli farsz: 2 łyżki sera feta łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm (to ostatnia nowość, którą mam zaszczyt testować, więcej info TUTAJ ) 250g świeżego szpinaku ząbek czosnku mała cebula sól, pieprz około 4 łyżek sera Emilka(...)zmniejszy swoją objętość wtedy przenosimy go na sitko, odciskamy nadmiar wody i z powrotem wrzucamy na patelnię do szpinaku dodajemy fetę, mieszamy i przyprawiamy wg. smaku, smażymy, aż woda, która jeszcze została w szpinaku i wyciekła z sera wyparowała połowę naleśnika smarujemy szpinakowym farszem, a połowę serkiem przyprawionym solą, pieprzem oraz opcjonalnie granulowanym czosnkiem,a następnie zwijamy w rulonik
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćugotowane do miękkości na parze, w wodzie lub upieczone pod przykryciem w piekarniku, zmiksowane blenderem i lekko odciśnięte z nadmiaru wody) 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 g sera fety szczypta gałki muszkatałowej, rozmaryn, sól, pieprz, 1 łyżeczka papryki oliwa Do polania : masło, ser parmezan szałwia (opcjonalnie) Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni do miękkości
UgotujmyTo.plbyć wykonana w wersji dla alergików, tj. bez mleka, bez jajek. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlinki czy sera lub do odrywania na kolacyjkę maczana w czosnkowej oliwie. Nadzienie babki można dowolnie komponować, np. może być z serem feta i papryką drobniutko posiekaną, z czosnkiem i masłem, z serem żółtym i oliwkami. Wybór nadzienia pozostawiam Wam do decyzji
moj przepis naPesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego! Zobacz też: Jajko w awokado z piekarnika Sałatka z awokado i serem feta Koktajl z bananem i awokado Sałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkami Kanapki z awokado | 3 proste przepisy Przepis na pesto z awokado Drukuj przepis Czas gotowania
Kuchnia Bazyliipomidora w drobną kostkę, paprykę kroimy drobno, rzodkiewkę kroimy w bardzo drobną kostkę, wlewamy sos winegret, mieszamy. Dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę, delikatnie mieszamy. Smacznego :)) kapusta pekińska, ser feta, czerwona papryka, rzodkiewka, pomidory
Bułka z ChlebemPieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką to bardzo smaczne danie, które sprawdzi się bez względu na okazję. Najlepiej smakuje w sezonie szparagowym, czyli właśnie teraz. Oto przepis na pyszny i aromatyczny pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką. Składniki 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 opakowanie sera feta (200 g) 1 żółta papryka 3 jajka 1 małe opakowanie jogurtu
My Chcemy JeśćSałatka z awokado i pomidorkami to danie składające się praktycznie z 4 składników – awokado, pomidorków koktajlowych oraz cebulki i natki pietruszki. Szybkie, smaczne i bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowanymi jajkami. Całość posypana ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej (przepis TUTAJ ) 2. Sałatka z pieczonymi burakami, fasolką szparagową i serem feta (przepis TUTAJ ) 3. Carpaccio z pieczonymi burakami, szpinakiem i serem kozim. Całość polana sosem musztardowo-miodowym (przepis TUTAJ ) 4. Śledzie pod pierzynką, czyli niezawodne połączenie smaków - śledzi, pieczonych
Ugotowaćspaghetti buraczanego w ofercie znajdziemy też spaghetti z marchewki. Też pyszne. Zapraszam Was na moją propozycję na wykorzystanie tego warzywa. Składniki: 20 dag spagetti z buraka kilka kostek sera feta kilka włoskich orzechów kilka pistacji surowych garść rukoli sos; 2 łyżki oleju lnianego 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu lipowego sól,pieprz Wykonanie: Spagetti z buraka gotujemy(...)buraków, dokładamy też rukolę. Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki ze sobą. Polewamy nim buraki, dobrze mieszamy. Spaghetti układamy na talerzu, dopiero wtedy posypujemy pokruszoną fetą. Dodanie jej od razu do sałatki i mieszanie zabarwi ser na kolor buraka
Z Majeczką w kuchni