pieczarkami Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo
Codzienne Gotowaniemąki 350 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Sól ,pieprz Olej do głębokiego smażenia Dodatkowo: Kwaśna śmietana 18% Żółty ser, tarty Papryka Czerwona cebula Ser feta Ewentualnie coś zupełnie innego, co lubicie ,ale śmietana i ser musi być – tak jest w oryginale. Drożdże z cukrem i szklanką ciepłego mleka wymieszać ,do rozpuszczenia drożdży
Ladylaura.imprezy. Ciekawa w smaku i w wyglądzie a dodatkowo bardzo zdrowa :) Polecam przede wszystkim, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego ciekawego składnika! Zapraszam. Sałatka z kuskusu z serem feta Składniki: 1 szklanka kuskusu 1 szklanka bardzo gorącej wody 1 mała papryka: czerwona, zielona, żółta 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoiczek ogórków konserwowych 1 spora garść fety(...)przykryciem około 10 minut. Papryki pokroić w małą kostkę, Ogórka na plasterki (jeśli są zbyt duże to każdy plaster na cztery). Kukurydzę oraz fetę odsączyć z zalewy. Przestudzony kuskus wymieszać z warzywami i serem. Wszystkie przyprawy wymieszać z jogurtem, musztardą i wasabi. Tak przygotowany sos dodać do kuskusu. Doprawić do smaku. Można podawać do obiadu lub jako samodzielne danie
Tagebuch po polskujajek. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlinki czy sera lub do odrywania na kolacyjkę maczana w czosnkowej oliwie. Nadzienie babki można dowolnie komponować, np. może być z serem feta i papryką drobniutko posiekaną, z czosnkiem i masłem, z serem żółtym i oliwkami. Wybór nadzienia pozostawiam Wam do decyzji, u nas była pesto, ale robiłam podobną z pastą
moj przepis naSkładniki: woreczek ryżu ( 125g ), puszka kukurydzy, puszka groszku, kilka plasterków szynki gotowanej ( 80g ), 200g sera feta, 8 ogórków konserwowych, 1-2 garście natki pietruszki, 160g sera żółtego, por, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i dobrze odsączyć. Kukurydzę i groszek odsączyć. Natkę pietruszki posiekać, a resztę składników pokroić. Wszystkie składniki połączyć
W kuchni u Monikisamo w sobie (latem idealna na lunch) lub jako dodatek. Ja uwielbiam pizzę i do niej sałatkę z fetą. Uważam to za idealne połączenie. Nowy post Sałatka z serem feta pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcewięc, podobnie jak ghee, zasadniczo nie zawiera węglowodanów. Sery długo dojrzewając e: Brie, Camembert i podobne sery dojrzewające o miękkiej konsystencji należą do najniższych pod względem zawartości węglowodanów spośród wszystkich serów i zawierają tylko 0,5 grama węglowodanów na 100 gramów. Sery dojrzałe (twarde) : bogate w smak, twarde sery, takie jak cheddar, szwajcarski i provolone, zawierają bardzo mało laktozy(...)keto; większość dostarcza około 1 grama węglowodanów na 100 gramów, chociaż niektóre mogą zawierać do 3 gramów. Półmiękki ser : półmiękki ser o konsystencji pomiędzy twardym i długo dojrzewający to min. mozzarella. Sery te mają nieco więcej węglowodanów niż większość twardych serów: około 2-3 gramy na 100 gramów. Jogurt grecki : jeśli jesteś miłośnikiem jogurtów, zwykły jogurt grecki jest zdecydowanie najlepszym
ZGruntuFitkurczakiem :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: filet z kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku 2 - 3 ząbki czosnku pomidor pół kostki sera feta 300 ml śmietany 2 jajka Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto energicznie ze sobą mieszamy zagniatając ciasto. Wyrabiamy je jak najkrócej, tylko do połączenia składników i chowamy do lodówki na godzinę(...)przyprawiamy tak, jak lubimy najbardziej (ja na ostro) i smażymy. Szpinak doprawiamy czosnkiem, suszonym koperkiem oraz fetą. Na ciasto warstwami układamy kurczaka i szpinak / kurczak, szpinak, kurczak,... Wierzch polewamy masą przygotowaną ze śmietany i jajek. Układamy plasterki pomidora i ew. kawałki sera (ja użyłam camemberta). Pieczemy w 180 - 200 stopniach przez ok godzinę. Po wyjęciu z piekarnika, możemy jeść
Taste Of My Daymleka , ćwierć kostki masła lub margaryny, ćwierć łyżeczki soli , łyżka cukru , opakowanie świeżego szpinaku (chyba ok. 400 g ;) ), 4 spore ząbki czosnku , 2 - 3 łyżki oliwy do smażenia, ser feta , sól , pieprz , gałka muszkatołowa do smaku. Szpinak opłukać i osuszyć. Czosnek obrać i posiekać. Patelnię rozgrzać, wlać oliwę i zeszklić na niej czosnek. Na to wyłożyć szpinak
Codzienna kuchnia niecodziennapewno większość z tych, co ryby jedzą. Także należę to wielbicieli łososia, a kiedy jest on naprawdę dobrze zrobiony, nie potrzebuję nic innego do szczęścia. Natomiast połączenie fety ze szpinakiem także znane jest i zapewne lubiane. Tak więc, dwie pyszne pozycje w jednym daniu, wszystko okraszone pakiecikiem z lekkiego, chrupkiego ciasta francuskiego. Nie mogło nie smakować! Dzisiejsza propozycja(...)konsumentów zasmakuje. ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I FETĄ. na 8 sakiewek 250 g świeżego łososia (część środkowa) 400 g szpinaku (może być mrożony) 200 g sera feta 2 ząbki czosnku 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko Łososia pozbawiam skóry, kroję na osiem równych kawałków. Każdy płat ciasta francuskiego dzielę na 4 szerokie pasy. Szpinak wrzucam do rondelka
W kuchni Karmel-itkicherry 20 dużych zielonych oliwek 100 g szynki parmeńskiej w plastrach 200 g prawdziwego sera feta Ponad to 20 wykałaczek. Pomidorki umyć i pokroić na połówki. Fetę pokroić na 20 kawałeczków. Plastry szynki podzielić na 20 kawałków. Na wykałaczki nabić połówkę pomidora, Ser owinąć szynką i nabić nad pomidorem, a na samą górę nabić oliwki. Smacznego
Krylowa Kuchniakukurydzy ser żółty przyprawy do kurczaka: świeżo mielony pieprz, sól, zioła prowansalskie, słodka papryka sos czosnkowy (przepis już na blogu;) sałatka: zielona sałata, pomidor malinowy, ogórek, zielone winogrono, ser feta Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w dłuższe paski, oprószamy przyprawami i podduszamy na wodzie. Studzimy, a w tym czasie ciasto francuskie kroimy na trzy części. Układamy na cieście francuskim kurczaka(...)podsmażone pieczarki, kukurydzę i starty ser żółty. Boki ciasta nacinamy i zakładamy je w naprzemiennie. Stworzymy piękny warkocz :) Gotowe warkoczyki smarujemy rozkłóconym jajkiem (idealna praca dla mojego synka) i posypujemy czarnuszką. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut:) Do gotowego warkocza podajemy sos czosnkowy i sałatkę ;) A potem zbieramy puste talerze;) Smacznego
Lawendowe Nieboniegorącej) wody. jajko do posmarowania; ulubione zioła do posypania. Farsz: I. 1 papryka czerwona, duża; 100 g sera żółtego; szczypior; Ewentualnie: kabanosy/ salami/ szynka. II. 1/4 kostki sera feta; 5 pomidorków suszonych; Drożdże rozcieramy z cukrem, dolewamy szklankę ciepłej wody i wsypujemy 1 łyżkę mąki. Mieszamy i odkładamy na chwilę, aby drożdże ruszyły. Następnie dodajemy pozostałe składniki(...)stanie się elastyczne, przykrywamy szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie zajmujemy się farszem. Paprykę i ser (wędlinę, kabanosy, salami) kroimy w drobną kostkę, szczypior siekamy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Drugi farsz to po prostu rozdrobniona feta i pocięte w paski pomidorki suszone. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyrabiamy chwilę, dzielimy na dwie części
Miksturowniktrochę za mdły. Jednak połączenie jest całkiem niezłe, więc polecam. Składniki: 1 cukinia 1 czerwona papryka 4 łyżki oleju 125 g ryżu 1 opakowanie przyprawy śródziemnomorskiej opakowanie sera feta 2 ząbki czosnku pół łyżeczki chili sól, pieprz 1 jajko bułka tarta Wykonanie: Cukinię oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Umyć paprykę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną(...)czosnku, sól, pieprz i chili. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu około 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Pokroić fetę w paski o grubości 2 cm. Rozmącić jajko i zanurzać w nim kawałki sera, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. insertCookd("1a8400b8108c7eb536a770addbd63348
Pasja Smaku