ser biały - 9461 przepisów (strona:397/631)

Gnocchi w serowym sosie, ze szpinakiem i pieczarkami – zapiekane 198

Przegląd lodówki – szpinak, pieczarki, ser… Nie, nie bardzo mam czas i ochotę akurat dzisiaj robić pizzę, chociaż to byłby świetny zestaw na pizzowe nadzienie i biały sos. Gnocchi! Na bazie gotowca obiad robi się szybko. A ziemniaczane gnocchi są bardziej wszechstronne niż nasze swojskie kopytka – i bardziej finezyjne. To w końcu włoski design! Szybko i pysznie. Bez mięsa(...)gotowania, ugotują się w sosie), suszoną bazylię i suszone oregano. Szalotki obieramy i kroimy w cienkie plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę. Liście szpinaku przebieramy i wyrzucamy zepsute. Miękki ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, mozzarellę rwiemy w palcach na małe kawałki. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, bez termoobiegu. Grzyby oczyszczamy wilgotnym papierowym ręcznikiem – nie lubią moczenia. Kroimy pieczarki

Karo in the Kitchen
Kokosowy sernik na zimno z marakują 154

zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym.  Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui (400 g) 4 listki żelatyny Przygotowanie: 1. Opakowanie ciastek zbożowych(...)kostkę. 5. Listki żelatyny moczymy w wodzie, by zmiękły. Odciskamy z nadmiaru wody i podgrzewamy chwilę w mikrofali, aż się rozpuści (należy uważać, by się nie zagotowało). 6. Ser miksujemy w malakserze lub ręcznie, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, pokrojonego kokosa. Jeśli używamy sera waniliowego, na pewno był on już słodzony, zatem nie potrzebujemy dosładzać. 7. Kremówkę ubijamy osobno i łączymy

Karczma Honorietty
Zupa serowo-porowa na rosole 131

cebulę, dusimy do miękkości na średnim płomieniu często mieszając, żeby się nie przypaliła, dodajemy pokrojonego w cienkie plasterki pora (część biała i delikatna zielona), dusimy do miękkości, często mieszając. Kiedy cebula i por będą miękkie wlewamy rosół , dodajemy ser topiony, mieszamy, gotujemy na mniejszym płomieniu 10 minut, aż ser się rozpuści. Na koniec doprawiamy. Na ogół sól nie jest już

Bułka z Chlebem
Małe kanapeczki 76

małe kanapeczki na jeden kęs. Małe kanapeczki można podać na zwykłym pieczywie tostowym białym lub ciemnym. Moje kanapeczki są przygotowane na pieczywie ciemnym. Przygotowałam trzy pasty z białego twarogu. Jeżeli mamy twaróg imperial to nie trzeba przepuszczać przez praskę, natomiast zwykły twaróg radziła bym zmielić. Ser wymieszać z solą pieprzem i niewielką ilością śmietany lub mleka ( łatwiej będzie nam dekorować

Pomysłowa kuchnia
Kotleciki z kapusty 140

potrzebne składniki 1//3 białej kapusty ugotowanej już 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej 3 jajka .,50 g sera żółtego startego na tarce słodka papryka łyżeczka olej do smażenia przyprawy wszystkie składniki dajemy do jednej miski i wyrabiamy na jednolita masa ,kładziemy łyżką na gorący olej

Moje Wyroby
Warzywne risotto 89

wszystkim smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 1 marchewka kawałek pora (biała część) kilka różyczek brokułu i kalafiora 1/3 szklanki białego wina 3 szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz 2 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 50 tartego żółtego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Pora oczyścić

Danka Pichci
Chorwackie penne po marynarsku 126

charakterystyczne. Składniki (4 porcje) -300 g makaronu penne -100 g anchois -2 łyżki marynowanych kaparów -2 ząbki czosnku -200 ml białego wina -mały pęczek natki pietruszki -mała gałązka świeżego rozmarynu -2 łyżki oliwy z oliwek -50 g tartego sera -sól, pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzać oliwę. Czosnek posiekać, anchois pokroić w mniejsze kawałki. Wyłożyć na patelnię. Przesmażyć kilka minut

Zielona Kuchnia
ZUPA FASOLOWA Z MAKARONEM 97

golonki wieprzowej bez skóry 20 listków bazylii szczypta ostrej papryki 200 g makaronu nitki Arc Pol 100 g sera gouda 500 ml pomidorów w puszce 1 op włoszczyzny 4 łyżki oliwy 1 papryka czerwona 200 g białej fasoli 2 cebule  2 ząbki czosnku sól pieprz Fasolę namoczyć przez noc w wodzie. Następnego dnia przez 10 minut gotuję białą fasolę

Kuchnia w oparach
Desery z chia, sosem wisniowym i rambutanem! Śniadanie na zawołanie. 128

zamrożone wiśnie wrzucam do garnuszka lub mikrofali i gotuje przez chwilkę, aż znaczna część soku odparuje. Dodałam dwie łyżki serka białego, wybieram zazwyczaj Mój Ulubiony z dwóch powodów, teksturą przypomina mi serek mascarpone, a drugi to skład - tylko ser twarogowy bez żadnych dodatków. Jak nie mam tego to sięgam wtedy po jakiś homogenizowany, albo jogurt kokosowy w szklanym słoiku, który

SMYKWKUCHNI
Sałatka z bobu z fetą i grzankami 140

fetą i grzankami Składniki:  500g bobu 150g grzanek 100ml oliwy z oliwek extra virgin 2 łyżki octu z białego wina 2 ząbki czosnku sól, pieprz kilka gałązek dymki lub 2 szalotki, ewentualnie mała czerwona cebula 200g sera feta garść świeżej mięty 2 łyżki posiekanego koperku 4 garście ulubionej mieszanki sałat (opakowanie) u mnie mieszanka szpinaku, roszponki i rukoli

Codzienne Gotowanie
Warzywne spaghetti 161

Spaghetti bez mięsa jest również smaczne  i pożywne. Składniki: Makaron spaghetti 1 opakowanie Groszek konserwowy 1 puszka Cebula biała 1 szt. Pieczarki świeże 25 dag Śmietanka 18% ½ szklanki Masło 2 łyżki Sól i pieprz do smaku Ser żółty 5 plasterków Natka pietruszki Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i udusić na maślę z pokrojonymi

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 124

garści świeżych liści szpinaku (najlepsze będą małe listki baby) – 6 łyżek śmietany 18% – 50 ml białego wina – 10-12 oliwek bez pestek (zielone lub czarne, obydwa rodzaje będą pyszne) – parmezan lub inny dojrzewający ser do posypania – 1 łyżka oliwy do smażenia – sól, pieprz Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente

nietylkopasta.pl
Szybkie bułeczki z suszonymi pomidorami, bez wyrastania 195

ciepłe. Tak, żeby brzuchy nie bolały, ale jeszcze masełko ładnie się po powierzchni rozpływało. Jak widzicie, miąższ nie jest idealnie biały, przez pomidory suszone i oliwę spod pomidorów. Dodatkowo podkręciłam smak bułek ziołami prowansalskimi. Idealne do wszelkiego rodzaju serów, a pewnie i z wędlinami niezgorzej smakują. Moje bułeczki pękły, jeśli chcecie tego uniknąć, przed etapem odstawienia do napuszenia, można naciąć

Mieszam w Garnku
Placek z boczkiem i białą kiełbasą 129

cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek czarny sezam Nadzienie (2 placki): 8 cienkich białych kiełbasek Maestro Henryk Kania 12 plastrów wędzonego boczku 4 łyżki sosu pomidorowego, u mnie brusketta 300 g sera żółtego Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru. W misce mieszamy mąkę z solą. Dodajemy oliwę i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy

MamaOskarka
Jagodowo czekoladowy sernik 337

się rozpuści. Jak przestygnie dodaję do jednej części sera. Jagody miksuję blenderem i dodaję z łyżką budyniu do drugiej części sera. Na ciasteczkowy spód wykładam masę czekoladową, na nią delikatnie wylewam łyżką masę jagodową, i na końcu masę białą. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na 20 minut, zmniejszam na 135 stopni i piekę jeszcze około

wesoła kuchnia
PASTA KANAPKOWA - GORGONZOLA Z CUKINIĄ 150

Idealna kompozycja do białego półwytrawnego wina ...albo jak kto lubi ;) SKŁADNIKI: 1/2 cukini 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku około 50 g sera gorgonzola kilka czarnych oliwek garść świeżych liści bazylii sól, świeżo mielony czarny pieprz oliwa z oliwek bagietka pszenna SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cukinię, cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie miksujemy wszystko

wege i kropka
Zupa selerowa z camembertem i masłem estragonowym 131

masła seler naciowy, oczyszczony i pokrojony w półksiężyce 2 duże pory oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki 200 ml białego wina 1,2 l bulionu warzywnego lub drobiowego sól morska czarny pieprz świeżo zmielony Ponadto grzanki z serem camembertem: 4 kromki bagietki 100 g sera camembert pokrojony w plasterki Masło estragonowe: 50 g masła 1 łyżka posiekanego estragonu Wykonanie

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania