ser biały - 9461 przepisów (strona:394/631)

Surówka z kapusty / Cabbage salad 62

else. There can be a lot of versions of the salad. Let’s get to work! SKŁADNIKI: 1 mała główka białej kapusty (ok. 1 kg) garść żurawiny 1 średnia cukinia/ogórek/papryka garść pestek słonecznika/dyni żółty ser oliwa, sok z cytryny sól, cukier, pieprz, koperek INGREDIENTS: 1 small white cabbage (approx. 1kg) handful of dried cranberries 1 medium

Martyna Cooks
Mule w sosie śmietanowo-cydrowym 92

świeżych muli 1 pęczek natki pietruszki 2 bagietki Sos cydrowy: 250 ml cydru wytrawnego 250 ml śmietanki 30 % 1 por (biała część) 1 pieczone jabłko Sos beszamelowy: 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 750 ml mleka 1 ser camembert gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: Sos cydrowy: Do garnka wlałem trochę wody i śmietanę. Dodałem drobno poszatkowany por i wlałem cydr

R'n'G Kitchen
Rogaliki twarogowe z białą czekoladą. 127

waniliowego (miałam domowy) 1/2 szklanki oleju 3 szklanki mąki szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 150 g. czekolady białej Do wysmarowania rogalików: białko 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Twaróg zmielić, lub przecisnąć przez praskę. Do sera wsypać cukier, cukier waniliowy, wbić jajko i żółtko, wlać olej. Wszystko wymieszać mikserem z hakami. Następnie, wsypać mąkę z solą

Agusiowe smakołyki
Potrawka z kurczaka z cukinią i serem 178

minut i obiad robi się sam. Polecam z ryżem lub kaszą. 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 białe cebule 1 młoda cukinia 0,5 puszki kukurydzy ½ natki pietruszki 1 czerwona papryka 50 g żółtego sera 3 plastry serka topionego gouda 1 szklanka wody Sól Pieprz Liść lubczyku Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę doprawiamy przyprawą

VioletoweKucharzenie
Przedświąteczna ekwilibrystyka i prosta sałatka 144

jajka, bo są bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajanego przez ludzki organizm. Jajeczna sałatka z porem Składniki na 4 porcje: biała część pora (ok. 110 g) 4 jajka 5 średnich ogórków konserwowych puszka zielonego groszku kawałek żółtego sera (ok. 100-120 g) 3-4 duże łyżki majonezu ¼ łyżeczki pieprzu ¾ łyżeczki soli Wykonanie: Jajka zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy

KulinarneImpresje.pl
Studencka zapiekanka makaronowa z pieczarkami 170

tych co nie mają za dużo czasu bo muszą się uczyć. Składniki: 35 dag makaronu 20 dag pieczarek 1 biała cebula ½ litra śmietany sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku 10 dag startego żółtego sera 2 łyżki masła tłuszcz do formy Wykonanie: Makaron ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odsączyć na sicie. Pieczarki oczyścić, pokroić razem

Tradycyjna Kuchnia
SURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD 109

else. There can be a lot of versions of the salad. Let’s get to work! SKŁADNIKI: 1 mała główka białej kapusty (ok. 1 kg) garść żurawiny 1 średnia cukinia/ogórek/papryka garść pestek słonecznika/dyni żółty ser oliwa, sok z cytryny sól, cukier, pieprz, koperek INGREDIENTS: 1 small white cabbage (approx. 1kg) handful of dried cranberries 1 medium

Martyna Cooks
Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie? 272

ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa z papryką, kiełbasa grillowa z pieczarkami oraz kiełbasę z serem, która cieszy się ogromną popularnością również przez cały rok. Coraz częściej na grillu pojawiają się również białe kiełbasy.– Należy tu wymienić i podkreślić szczególne walory smakowe kiełbasy białej rusztowej. Jej charakterystyczny smak i aromat uwydatnia się podczas grillowania

IMPRESJA SMAKU
Za co kochamy grillowanie? 224

ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa z papryką, kiełbasa grillowa z pieczarkami oraz kiełbasę z serem, która cieszy się ogromną popularnością również przez cały rok. Coraz częściej na grillu pojawiają się również białe kiełbasy. – Należy tu wymienić i podkreślić szczególne walory smakowe kiełbasy białej rusztowej. Jej charakterystyczny smak i aromat uwydatnia się podczas grillowania

Słodkie okruszki
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2165

Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Wigilijny kompot z suszu w wersji ‘modern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko

Karo in the Kitchen
Sałatka z czerwonym grejpfrutem 166

łyżki migdałów w płatkach ok. 10 dag parmezanu Przygotowanie : Umytą sałatę pokroić lub porwać na kawałki Grejpfruty obrać dokładnie również z białej skórki Na talerzu ułożyć sałatę, ułożyć podzielone owoce, posypać migdałami, polać sosem, a na to zetrzeć ser. Wymieszać przed podaniem. Składniki na sos: miód, sok z cytryny, oliwa- wymieszać dokładnie. W oryginalnym przepisie sos składał się

Proste Potrawy
Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 801

pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory moje ulubione pierogi, oczywiście oprócz tych z serem i jagodami :-) Ciasto zagniata jest rewelacyjnie, jest mięciutkie i super się z nim pracuje. Farsz -czyli biała kiełbasa z dodatkiem czosnku, masła i cebulki- jednym słowem mniam :-) Także zaczynamy :-) SKŁADNIKI CIASTO -3 szklanki mąki pszennej tortowej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
RISOTTO NA CYDRZE Z GROSZKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM ORAZ SZAŁWIĄ 145

przepis na przepyszne Risotto , którym ostatnio zajadała się cała moja rodzinka! Nie jest to klasyczne, popularne risotto z dodatkiem białego wina i parmezanu, o nie nie! Dziś Was zaskoczę! Jest to Risotto z dodatkiem cydru jabłkowego , sera pleśniowego, groszku oraz bardzo aromatycznych ziół, m.in. szałwii, tymianku i rukwi wodnej. Niesamowicie smaczne i bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na lekki, rodzinny

Ostra na Słodko
Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką 783

wziąć do ręki, ale bez okazji roladki z ogórka też są smaczne Piotrek ostatnio co tydzień przynosi do domu doskonały domowy biały twaróg, który wykorzystuję do przygotowania twarogu z rzodkiewką , twarogu z ogórkiem , czy do zrobienia domowego żółtego sera . Nadziewam tym serem również inne warzywa, pomidory , czy paprykę. A te roladki z ogórka stały się domowym przebojem. Roladki ze świeżego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD 114

else. There can be a lot of versions of the salad. Let’s get to work! SKŁADNIKI: 1 mała główka białej kapusty (ok. 1 kg) garść żurawiny 1 średnia cukinia/ogórek/papryka garść pestek słonecznika/dyni żółty ser oliwa, sok z cytryny sól, cukier, pieprz, koperek INGREDIENTS: 1 small white cabbage (approx. 1kg) handful of dried cranberries 1 medium

Martyna Cooks
Klasyczne risotto na białym winie 229

eleganckiej restauracji. Zapraszam więc do przepisu :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 20-30 minut Składniki: 200g ryżu arborio 50 ml białego wina półwytrwnego 1 mała cebula 0,5l bulionu drobiowego masło oliwa z oliwek szafran sól himalajska ser parmezan  75-100g Dodatki: świeży szpinak, szczaw krwisty, imbir, trawa cytrynowa, przegrzebek, sos na bazie piwa aipa, sos na bazie

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi 148

wszystkim wrogom brukselki :) Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi Składniki (na 2-4 porcje): 200 g brukselki 3 łyżki białego octu winnego lub octu jabłkowego 1 łyżka musztardy sól, pieprz 6-7 łyżek oliwy 50 g sera parmezan 100 orzechów włoskich Przygotowanie: Z brukselki odetnij zdrewniałe końcówki i oderwij brzydkie liście. Następnie pokrój brukselkę na bardzo cienkie plasterki

Chilli Czosnek i Oliwa
tarta serowa z różyczkami 141

formę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 15- 20 min. w 180 st. C. składniki na masę serową: 300 g serka białego 25 g masła 100 g cukru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 jajko 100 ml mleka wykonanie: Ser mielimy dwa razy. Białko oddzielamy od żółtka. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtko, budyń oraz ser i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
DOMOWE HOT DOGI 176

czyniłam zawsze kiedy podawałam z keczupem. Składniki: 4 bułki pszenne kształt ,,u" 4 parówki garść poszatkowanej drobno kapusty białej 2 marchewki- poszatkowane 3 gałązki natki pietruszki 1 ogórek typu wąż 2 pomidory 8 plastrów żółtego sera Wykonanie: Bułki podgrzewamy w piekarniku ok 3 minut, po tym czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną

Z Majeczką w kuchni
Makaron żytni z pesto z rukoli, suszonymi pomidorami, ricottą i kaparami 163

pszenna również pełnoziarnista. Muszę przyznać, że oferta makaronów ze zdrowych mąk znacznie się poszerzyła w ostatnim czasie. Nie musimy już jeść białej mąki :) Dodatkiem do tego dania jest pyszne pesto z rukoli i suszonych pomidorów z kaparami i serem ricotta. Całość jest bardzo kremowa i sycąca. Składniki: 500 g żytniego makaronu świderki np. firmy Lubella 150 g rukoli

Chocolate Muffin Blog
Biała kiełbasa pod pierzynką 188

Składniki: * 7 białych kiełbas * 3 duże cebule * 6 ząbków czosnku * 2 łyżeczki majeranku * 2 łyżeczki tymianku * 25 dag żółtego sera * łyżka smalcu Sposób przygotowania: Kiełbasy kroimy w plastry, cebulę w piórka. Ząbki czosnku obieramy ze skórki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku

Pobite gary Barbary
Pizza omletowa z fasolą gotowaną na parze bonduelle 158

sycąca śniadaniowa odmiana. Składniki: 6 jajek 50 ml mleka Sól Pieprz Mała puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze bonduelle Mała puszka białej fasoli gotowanej na parze bonduelle Kilka plasterków kiełbasy krakowskiej Kilka plasterków młodej cukinii 1 mały pomidor Ser tarty typu gouda Szczypiorek Łyżka masła klarowanego 1 łyżka oleju Wykonanie: Jajka roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej

Smaki Ewy
Risotto z kurkami 177

pieprzem. Dodajemy starty ser oraz masło. Dokładnie mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy posiekaną bardzo drobno bazylię i mieszamy. Na talerzu posypujemy serem i bazylią oraz pozostałymi kurkami. Podajemy ze smażonym schabem. Smacznego, Klaudia. *zazwyczaj do risotto dodaję lampkę białego wina, tuż przed wlaniem pierwszej porcji bulionu. Nie jest to konieczne ale myślę, że wtedy danie nabiera większego charakteru

Mango Papaja
Risotto ze szparagami 174

zaczną znikać... Składniki 3-4 porcje: 1 pęczek zielonych szparagów 1 cebula 1 szklanka ryżu do risotto (użyłam arborio) 100 ml białego wina 3/4-1 litr bulionu warzywnego oliwa z oliwek lub olej 3 łyżki masła 50 g tartego sera pecorino , parmezanu lub grana padano sól i pieprz świeże zioła do podania (u mnie trybula, ale może być także tymianek, oregano

Pełny talerz
Makaron proteinowy w sosie szparagowym 169

Spożywane regularnie obniżają ryzyko wystąpienia nowotworów i chorób serca. Wpływają pobudzająco i regulująco na układ trawienny. Składniki (około 2 porcji): pęczek białych szparagów pęczek koperku ząbek czosnku 2-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego żółtko z jajka 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 2  "gniazdka" makaronu proteinowego   1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kurczak z kuskusem i warzywami po grecku 141

feerią kolorów. Piersi z kurczaka krótko smażymy na patelni i łączymy z ugotowaną kaszą kuskus i warzywami. Całość posypujemy greckim serem sałatkowym i podajemy z ziołowym sosem, np. greckim sosem ogórkowo-koperkowym. Do tego koniecznie kieliszek białego, schłodzonego wina

Milion Smaków
Cannelloni z mięsem mielonym + film 150

wyjątkowego smaku . składniki na 4 porcje 16 rurek cannelloni 40 dag mięsa mielonego ( ja użyłam indyczego) 1 marchewka 1 por (  biała część ) 2 łyżki oliwy z oliwek mielony imbir suszona kolendra 2 łyżki sosu sojowego 10 dag sera żółtego sól pieprz             sos 400 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki

Smakowite Dania
Duńska zupa porowa z zieloną cebulką 138

szybka w przygotowaniu, idealna do grzanek bądź do młodych ziemniaczków.  Duńska zupa porowa z zieloną cebulką  SKŁADNIKI: 1-2 białe części z pora 2 zielone cebulki 100 ml śmietany kremówki 200 g serka topionego 100 g sera gouda 1 duża łyżka masła 1 l bulionu sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE: Pora płuczemy i kroimy w cieniutkie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa cebulowo serowa zapiekana w chlebkach 125

łyżeczki soli- 2 białka- 2 żółtka + łyżeczka mleka do smarowania chlebów     Składniki na zupę: - niecałe 2 l rosołu- 1 kg białej cebuli łagodnej- 4 ząbki czosnku- 2 łyżki oleju- 2 łyżki masła- cebulka prażona- sól, pieprz, oregano- ser żółty cheddar Przygotowałam rozczyn z drożdży (1 łyżeczkę cukru rozpuściłam w 50ml wrzątku, dolałam 100ml zimnej wody, wsypałam suche drożdże

mojewypiekiinietylko
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 176

FENKUŁEM I WOŁOWINĄ ( NA OSTRO )Składniki potrawy, którą wykonałam w woku:400 g mielonej wołowiny (dobrego gatunku)2 młode cukinie 2 białe papryki2 woreczki ugotowanego al dente brązowego ryżu1 mały fenkuł1/4 papryczka chili100 g sera mozzarella1 mała cebula1 ząbek czosnku1 wiązanka natki pietruszkisól, pieprzolej rzepakowy do smażeniaCukinie i papryki myjemy, osuszamy a następnie wydrążamy z nich miąższ, tworząc

Bon Appetit Małgorzaty
Tort czekoladowy z żurawiną 159

torcik tak bardzo smakował. Składniki: Ciasto: 125 g masła 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 200 g maślanki łyżeczka octu winnego białego łyżeczka sody oczyszczonej 3 jajka 4 łyżki kakao  Masa: 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 500 g sera półtłustego 300 g kremówki Dodatkowo: 1/2 szklanki żurawiny 1/2 szklanki złotego lnu Wykonanie: Ciasto: Piekarnik nastawić na 180 stopni. Masło utrzeć

Moje pyszne gotowanie
Toskania: Zapraszam na toskański targ! 183

brakowało też pomidorów we wszystkich odmianach i kolorach. Po lewej stoisko z rybami. W wielkiej puszce małe rybki, chyba sardynki. To białe to suszony, solony dorsz, bardzo popularny również w kuchni hiszpańskiej i portugalskiej. Po prawej stoisko z serami i wędlinami - sprzedawali je z takiego samochodu - chłodni.  Teraz przenosimy się do Florencji. Będąc w tym pięknym mieście, oprócz sławnych

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie i spontaniczne risotto 220

mleczka kokosowego 3-4 łyżki soku z ananasa 300 ml domowego bulionu drobiowego (najlepiej byłoby 150 ml bulionu i 150 ml białego wina, ale sam bulion też może być) 2 łyżki oleju do smażenia ok. 10 dag żółtego sera lub parmezanu Kurczaka i cebulkę kroimy w niewielką kostkę. Papryczkę i natkę siekamy dość drobno. W  garnku o grubym dnie

Ratunku obiad
Pasta z wędzonych szprotek 156

ogonki. Następnie całe tuszki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować. Następnie dodać osączone z zalewy kapary, posiekany szczypiorek oraz rozkruszony ser. Jeszcze raz zmiksować aż składniki się połączą. Pastę podawać z ulubionym pieczywem, mi najlepiej smakuje z białym

Monia miesza i gotuje
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 156

papryk – 2 cebule – 100g szynki parmeńskiej – 100g mozzarelli w kulce – 1 kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) – 2 ząbki czosnku – oliwa – przyprawy: oregano, papryka słodka i ostra, kurkuma – sól, pieprz *opcjonalnie: żółty ser do posypania Dodatkowo: – rukola – parmezan – sos winegret – ryż/kasza Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Paprykom odcinamy

Be Fit Be Strong
LASAGNE ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I SEROWYM BESZAMELEM – 4,80 zł 677

mieszając trzepaczką. Ponownie kładziemy na palnik (średnia moc), dodajemy topiony ser lub starty cheddar (im bardziej żółty i wyrazisty typ sera wybierzecie, tym lepszy będzie sos) i mieszając co jakiś czas, podgrzewamy. W międzyczasie przyprawiamy solą, pieprzem (wg zasady białym, ale czarny też może być :D) i sporą ilością gałki muszkatołowej. Z czasem sos zacznie gęstnieć, a kiedy się zagotuje(...)sztuki na warstwę) 1/3 szpinaku 1/3 kurczaka 1/4 sosu beszamelowego ten schemat powtarzamy jeszcze 2 dodatkowe razy. Po 4 warstwie makaronu, smarujemy wierzch pozostałościami sosu (jest tam już ser, więc nie będziemy dodawać innego sera). 7. PIECZENIE (20 min): całość zapieczcie przez ok. 20 min, do momentu aż wierzch będzie ładnie zarumieniony i lekko pofalowany. Po wyciągnięciu zapiekanki z piekarnika

Nerds Kitchen
Sałatka z pomelo 120

Pomelo z powodzeniem można użyć jako składnik sałatki.  Składniki 1 awokado opakowanie rukoli ser pleśniowy - lazur złoty 100 g garść pestek słonecznika prażone ziarna soi 10 - 12 szt pomidorków cherry sól , pieprz 1 szt pomelo Sos : 1/4 szklanki oleju z pestek winogrona 2 łyżeczki białego octu winnego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki bazylii szczypta soli(...)szklanki oleju z pestek winogrona połączyłem z 2 łyżeczkami białego octu winnego, z jedną łyżeczką miodu, jedną łyżeczką pieprzu cytrynowego i dwoma łyżeczkami bazylii. Doprawiłem solą i odrobiną soku z cytryny. Pomelo obrałem, podzieliłem na cząstki , usunąłem błony. Awokado po obraniu pokroiłem w kostkę. Pomidorki w ćwiartki, ser pleśniowy również. Na suchej patelni uprażyłem w międzyczasie ziarna słonecznika. Na talerzu

R'n'G Kitchen
Sałatka obiadowa z fasoli Jaś z serem feta 174

Sałatka z fasoli Jaś i sera feta z warzywami sezonowymi Fasola, ser i świeże warzywa to zestaw, który świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Sałatka przygotowana z tych składników doskonale smakuje, a przede wszystkim stanowi pełnowartościowy posiłek. We wrześniu, gdy fasola jest jeszcze świeża, ma wyjątkowy, delikatny smak. Oto przepis na sałatkę fasolową. Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z fasoli(...)Jaś: 1 kubek (250 ml) świeżej fasoli Jaś lub pół kubka suchych ziaren fasoli ½ opakowania sera feta 2 ogórki kiszone 2 - 3 ogórków kiszonych lub małosolnych 2 średnie pomidory Garść natki pietruszki 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżka soku z cytryny Sól i biały pieprz do smaku Zaczynamy od ugotowania fasoli. Jeżeli wybieramy świeżą fasolę po prostu gotujemy

Gotujemy i jemy
Amerykańska zapiekanka z mielonym i sosem serowym 158

cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku sos : 1 l mleka 3 łyżki mąki 1,5 szklanki startego sera o wyrazistym smaku ( cheddar,parmezan,maasdamer ) najlepiej zrobić mix 1 płaska łyżeczka,mielonej gałki muszkatołowej 1/2 kostki masła sól , pieprz biały do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem . Następnie dodajemy mięso mielone , groszek i selera naciowego(...)dolewamy mleko , do momentu , aż powstanie dość gęsty sos . Nie musicie zużyć całego mleka , ważne żeby sos nie był zbyt gęsty , ani za bardzo wodnisty . Do gorącego sosu wrzucamy ser i nadal ciągle mieszając , gotujemy do momentu , aż ser połączy się z sosem . Odlewamy połowę sosu i odstawiamy , do reszty wrzucamy makaron i mieszamy . Sos może być gorący . Do wysmarowanej

Ogrodnik w podróży
Papryka faszerowana mięsem, warzywami i kuskusem 131

papryk średniej wielkości ( użyłam 4 czerwone i 3 białe spiczaste ) 500 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 600 g warzyw ( wykorzystałam: 1 cebulę, 1 małą kalarepkę, 2 marchewki, 2 małe cukinie żółte ze skórką) olej do smażenia sól,pieprz 100 g kuskusu 700 ml gęstego domowego przecieru pomidorowego starty ser żółty do posypania Przygotować farsz. Cebulę pokroić w drobną kostkę(...)ułożyć w nim nadzianą paprykę. Czerwoną postawiłam a białą spiczasta ułożyłam bokiem. Przecierem  można polać także wierzch papryki, tam gdzie wystaje farsz co zabezpieczy go przed nadmiernym wysuszeniem. Wstawić do piekanika nagrzanego na 190 C i zapiekać aż papryka będzie miękka, ok 30-40 minut. Pod koniec pieczenia posypać startym serem

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania