ser biały - 9461 przepisów (strona:402/631)

100 przepisów na Sylwestra 1322

serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą(...)podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Zimowe tosty z goudą

Moja smaczna kuchnia
Paszteciki z serem, papryką i pieczarkami 153

piekarniku. Dzięki temu ser jest tak pysznie ciągnący. My to uwielbiamy. Tu ser stanowi podstawę smaku, dlatego warto sięgnąć po ten najlepszy. Ja wybrałam ser w plasterkach Gouda MSM Mońki   Dlaczego akurat ten? Charakterystyczny lekko śmietankowy smak plus konsystencja i doskonała topliwość sprawiają, że moim zdaniem jest on najlepszy do takich dań. Specjalnie wybrałam ser w plasterkach(...)pasztecików idealnie smakują domowe sosy, jak pomidorowy czy czosnkowy. Polecam! Składniki: Na farsz: 250 g pieczarek 150 g sera w plasterkach – u mnie Gouda MSM Mońki 150 g 1/4 żółtek papryki 1/4 czerwonej papryki 1 cebula 1 cm pora (biała część) sól i pieprz do smaku olej do podsmażenia składników Na ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych

Słodkie okruszki
Roladki na zielono z kalafiorem 247

podwójny filet z kurczaka kilka różyczek kalafiora 4 duże liście sałaty 1 kulka sera mozzarella 1/2 pęczka szczypioru z dymki sól do smaku 1 płaska łyżka ziołowej przyprawy do drobiu   Rafex  w swoim składzie zawiera: (szałwia, tymianek, majeranek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, mięta pieprzowa, melisa) Panierka 2 jaja mąka kukurydziana płatki kukurydziane olej do smażenia Sposób przygotowania(...)ziołową przyprawą.Odstawiamy do lodówki na 15 minut. Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.  Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki. Obtaczamy mięso w mące kukurydzianej rozkłóconym jajku z solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju

Wanilia i Kardamon
Lazania, czyli włoska zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 152

mielonego wołowego 200ml czerwonego wina 2 listki laurowe 2 puszki krojonych pomidorów (2x400g) 700ml przecieru pomidorowego (passaty) łyżka suszonej bazylii łyżka suszonego oregano sól, pieprz Składniki do sosu beszamelowego (białego): 100g masła 80g mąki pszennej 1 litr mleka liść laurowy duża szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Składniki do przygotowania lazanii: kilka płatów makaronu lasagne 2 kulki mozzarelli Starty(...)posmarować niewielką ilością sosu mięsnego (ragu). Ułożyć na nim płaty lazanii, na niej położyć warstwę sosu mięsnego (ragu), polać beszamelem (białym sosem) oprószyć parmezanem i kawałkami mozzarelli, przykryć warstwą płatów lazaniii ponownie posmarować sosem mięsnym i beszamelowym i posypać serami, ułożyć kolejną warstwę płatów makaronu, sosów i sera. I tak do wykończenia składników lub na ile wystarczy miejsca w naczyniu

Codzienne Gotowanie
JAJKA SADZONE W SOSIE CHRZANOWYM 98

Polecam. Jajka sadzone w sosie chrzanowym - składniki (dla 2-3 osób): 4 jajka sos chrzanowy >>> sól, biały pieprz posiekany szczypiorek Dodatki do jajek sadzonych w sosie: świeże pieczywo twarożek z rzodkiewką pomidorki koktajlowe wędliny i sery sałata zaprawiana żółtkiem Jajka sadzone w sosie - pyszny przepis: Krok 1. Na patelni z grubym dnem przygotować sos chrzanowy z tego

Moja Książka Kucharska
Fasolowa z klopsikami makaronowymi 172

łyżki koncentratu pomidorowego 1 garść suszonych podgrzybków 1 łyżeczka papryki wędzonej papryczka chili sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 por biała część przepis na klopsiki: 150 g makaronu nitki połowa grzybów z zupy 1 cebula sól, pieprz 10 dkg sera żółtego 1 jajko olej rzepakowy bułka tarta Zupa: Fasolę i grzyby namaczam w osobnych miskach w zimnej wodzie

wesoła kuchnia
Sałatka na krakersach z tuńczykiem 153

spokojnie można podwoić składniki. Składniki: 18 krakersów 3 jajka 1 puszka tuńczyka w osie własnym ok 6 łyżek majonezu biały pieprz sól szczypiorek Sposób wykonania: 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone jajka podzielić na białka i żółtka. 2. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać. 3. Białka zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem i kiełbasą 151

ziemniakami, brokułem i kawałkami kiełbasy. Składniki: 1 kg ziemniaków około 1/2 kg kiełbasy cienkiej brokuł  1 cebula 2 pory (biała część) 4-5 ząbków czosnku 3 jajka 300 ml śmietany 18% (może być 30%) 250 g startego żółtego sera łyżka oleju do smażenia 3 łyżki masła sól, pieprz papryka słodka i ostra ewentualnie szczypta kminu rzymskiego Ziemniaki obrać

talerz przyjemności
Tortilla z pieczonym kurczakiem 157

razem wyszło super danie.         4 tortille 1/4 główki czerwonej kapusty pekińskiej (oczywiście może być zwykła, biała) ok. 200 g mięsa z pieczonego kurczaka 3/4 szklanki oliwek 150 g pomidorków koktajlowych 1 szalotka 1/2 opakowania sera feta   sos: 2 łyżki ketchupu z piekła rodem KOTLIN 4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 3 ząbki czosnku

Jadło i czytadło
Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello 232

parmezanu (warto zainwestować w prawdziwy parmezan, doskonale komponuje się w tym daniu) 20g orzechów włoskich 100ml śmietany 12% sól i biały pieprz Polędwicę dorsza pokroić na porcje i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym na dnie odrobiną oliwy. Bazylię, pietruszkę, ser, czosnek i orzechy rozdrobnić i zmiksować na masę za pomocą blendera. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie

Dietolog
Kartofelki z indykiem fetą i warzywami 138

tymczasem zapraszam do stołu:) Kartofelki z indykiem, fetą i warzywami 60 dag młodych ziemniaków 40 dag fileta z indyka 1 biała cebula 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 5 łyżek oleju 3 papryki 4 łyżki czarnych oliwek 15 dag sera feta sól, pieprz, tymianek, inne ulubione zioła Wyszorowane albo obrane ziemniaki (zależy jakie wolimy) pokroić na ćwiartki. Mięso pokroić

Pieguskowa Kuchnia
Spaghetti z klopsikami z białej kiełbasy 145

Moja dzisiejsza nietypowa propozycja to makaron, sos serowo-śmietanowy i klopsiki z białej kiełbasy. Ciekawe i smaczne połączenie. 500g surowej, białej kiełbasy 200g makaronu spaghetti 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 100g topionego serka 100g startego sera cheddar 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, majeranek olej 1. Kiełbasę wyciągamy z flaka. Formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy

Szefowa kuchni
Borowiki z jajek – kuchnia podkarpacka 170

małym garnku zaparzamy mocną herbatę. Wkładamy do niej mniejsze części białka. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Szynkę i ser drobniutko siekamy. Mieszamy z żółtkami, natką pietruszki i majonezem. Farsz powinien być zwarty. Doprawiamy go solą i pieprzem. Białe części – trzony grzybków – napełniamy farszem i ustawiamy na sałacie, farszem do dołu. Do ciemnych części (kapelusze) wkładamy niewielką ilość farszu

Trzeci talerz
PIZZA Z SOSEM DYNIOWYM I JARMUŻEM (BEZ DROŻDŻY I GLUTENU) 178

kurkumy, 1/2 łyżeczki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, szczypta czarnego pieprzu. dodatki: 5 liści jarmużu (u mnie typ nero), 1/2 białej cebuli, 4 ząbki czosnku, 3/4 małej cukinii, 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych, ewentualnie: starty na drobnych oczkach wegański ser żółty. Wykonanie: ciasto:  Mąki mieszamy z solą i oregano, dodajemy olej i wodę i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na papierze

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zupa cebulowa - krem cebulowy 136

Zupa cebulowa z cebuli siedmiolatki zwanej również japońskim porem. Cebula kształtem przypomina por. Do zupy wykorzystałam białe części cebuli. 300 g cebuli, oliwa, 600-700 ml bulionu (warzywny, drobiowy u mnie z gęsi), sól, cukier, ser twardy żółty (u mnie carski z  Hajnówki ),  Cebulę oczyścić, umyć, skropić oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Marynowany ser Manchego 188

Lidlu. W gazetce wypatrzyliśmy jeszcze kilka ciekawych ofert, z których wybraliśmy - ser Manchego (waga 250g, cena 12,99 pln) - ser Machon (waga 270g, cena 11,99 pln) - piwo Estrella (puszka 500ml, cena 2,99 pln) - ulubione piwo Pawłą - białego tuńczyka w oliwie (waga 415 g, cena 19,99 pln) - mini chorizio paprykowe (waga 80g, cena 3,99 pln) - hiszpańską

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bułeczki muffinki z rozmarynem (Panini al rosmarino) 130

Bułeczki niesamowicie pachnące rozmarynem, miękkie, wilgotne. Idealnym zamiennikiem zwykłych białych bułeczek. SKŁADNIKI na 10 bułeczek 240 gr m ą ki pszennej  4 jaja 125 ml mleka 100 gr sera emmentaler 8 gr proszku do pieczenia 3 gałązki rozmarynu 125 ml oleju extra vergine s ó l, pieprz

La grande e la piccola cuoca
Kolorowe pasty kanapkowe. 155

Jeśli pasta będzie zbyt rzadka - dodać bułkę. Pasta żółta: 3 żółtka 2 łyżki startego cheddara (lub innego żółtego sera) 1 łyżka majonezu 1/4 łyżeczki kurkumy kilka kropli soku z cytryny         Składniki mocno ugnieść i wymieszać widelcem. Pasta biała: 3 łyżki serka philadelphia (lub innego białego serka) 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu

zadanie-gotowanie
Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową 132

Składniki (2 porcje): makaron tagliatelle 100 g dyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 100 ml śmietany kremówki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ser grana padano Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Przygotuj składniki: Dynię obierz ze skórki, pozbądź się nasion a miąższ pokrój zetrzyj na tarce

Moja pasja smaku
ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM I CHILI 93

ziemniaki 1 duża cebula 1/2 papryki czerwonej 1/3 papryki żółtej 1 papryczka jalapeno 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych  1 łyżeczka kuminu rzymskiego  1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz ser cheddar  Ziemniaki kroimy w kostkę,  cebulę w piórka. Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucamy ziemniaki i cebulę

KuchcikoweLove
Czekoladowa karpatka z truskawkową nutą 659

ciemnego kakao Szczypta soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek Krem truskawkowy z mascarpone: 400 ml kremówki 25 dag sera mascarpone 1 szklanka mrożonych truskawek 60 ml likieru  truskawkowego 3 łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru Dekoracja: Biała polewa czekoladowa Sposób wykonania: Ciasto: Masło zagotowujemy ze szklanką wody, do gotującej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, ucieramy drewnianą

Wanilia i Kardamon
Warstwowa sałatka z szynką i ananasem 2648

sałatka z szynką i ananasem – Składniki: 6 jajek 1 słoiczek selera konserwowego (150g po odsączeniu) 300g szynki konserwowej kawałek białej części pora (ok. 15cm) 1 puszka ananasa (340g po odsączeniu) 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 265 g sera żółtego 3 pełne łyżki majonezu 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego 7 łyżeczek syropu z ananasa sól, pieprz Warstwowa sałatka

Kulinarne Przeboje
Pacha wielkanocna strataciella 135

twarogu w kostkach, 6 żółtek, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada. Sposób przygotowania: Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki z każdej czekolady

Pobite gary Barbary
Tarta z ciasta francuskiego z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami w oliwie i serem camembert 151

mielonym pieprzem. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Na nim ułożyć szparagi, odsączone z zalewy suszone pomidory oraz kawałki sera camembert. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i zapiekać do lekkiego zrumienienia się. Wolicie zielone czy białe szparagi

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania