Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello

Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello

Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello

Ostatnio często na naszym stole gości dorsz. Bardzo mi smakuje, szczególnie jego najbardziej mięsista część bez ości, polędwica. Z racji tego, że tym tygodniu obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Makaronu, to do ryby proponuję makaron warzywny z cukinii na surowo, a jako dodatek faszerowane duże pieczarki portobello. Dzisiejszy wpis jest dosyć oryginalny, danie nie jest pospolite, a każdą jego część możecie zrobić i zajadać oddzielnie. Dlatego pod każdą składową dzisiejszego obiadu dodaję oddzielnie wartości ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

DietologDietolog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, pieczarki, ryby, dorsz, tagliatelle, ryba, makarony, makaron, dorsz pieczony, kotlet, kotlety, szynka, diety, dieta, ziemniaki, obiad, kasza, cukinia faszerowana, makaron tagliatelle, makaron z pieczarkami, dania z makaronem, pieczarki do obiadu, makaron z serem, ser biały, obiad z makaronem, makaron na obiad, makaron z patelni, bez pieczenia, makaron z szynką, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.