Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami
Składniki: 4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego (ja użyłam indyka, ale równie dobrze może być wieprzowina) 100g białego ryżu (1 torebka) 10 pieczarek 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 8 plastrów żółtego sera Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 2. Mięso przekładamy do miski. 3. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Prosto z Kotła
Autor
Agata Bartoszczyk
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, mięso, pieczarki, mielone, mięso mielone, surówka, indyk, pieczone ziemniaki, ziemniaki, wieprzowina, sosy, ser biały
Inne przepisy z Prosto z Kotła
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję